facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor GOUDasfalt

Info

Van industrieterrein naar een robuuste, levendige stadsoever. Burgerinitiatief GOUDasfalt ontwikkelt de voormalige Koudasfaltlocatie.

Geschiedenis

Burgerinitiatief om via cocreatie te komen tot duurzame ontwikkeling van het voormalige Koudasfalt-terrein aan de oever van de Hollandsche IJssel, recht tegenover de historische binnenstad van Gouda. De stichting wil de karakteristieke industriële aanblik van het terrein behouden en het (laten) gebruiken voor activiteiten op het gebied van sociaal ondernemerschap, culturele programmering, evenementen, toerisme, recreatie en duurzaamheid.
Het Koudasfaltterrein wordt een aanvulling op de openbare ruimte van de historische binnenstad Gouda. Het wordt een toegankelijke locatie met uitzicht op het rivierfront Veerstal, een broedplaats, een bron voor ondernemerschap, ambacht, creativiteit, recreatieve activiteiten, horeca, verblijfsaccomodaties en belevingswaarde.
Bij de inrichting van het terrein wordt veel aandacht besteed aan groen, hergebruik en duurzaamheid. De bestaande industriële elementen krijgen zo veel mogelijk een nieuwe functie, waardoor een unieke setting ontstaat. De ligging aan de getijdenrivier Hollandsche IJssel wordt benadrukt en gebruikt. GOUDasfalt wordt daarmee het vriendelijke gezicht aan 'de overkant', een verbindende schakel tussen stad en Krimpenerwaard via water en land. Fiets- en wandelroutes, waterwerken, sluizen en aanlegplaatsen zullen mede een rol in deze verbinding vervullen. Een oeververbinding (veer of vast) verandert de rivier van barrière tot een nieuwe ervaring. De ontwikkelingen op beide oevers gaan elkaar versterken met op haar beurt de rivier als verbindende factor.

Onze taak

Burgerinitiatief om via cocreatie te komen tot duurzame ontwikkeling van het voormalige Koudasfalt-terrein aan de oever van de Hollandsche IJssel, recht tegenover de historische binnenstad van Gouda.



"De Koudasfaltlocatie is een voormalig fabrieksterrein op een unieke plek aan de zuidoever van de Hollandsche IJssel, aan de rand van de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard. Burgerinitiatief GOUDasfalt ontwikkelt dit gebied tot een plek waar mensen kunnen wonen en recreëren. Daarnaast geeft GOUDasfalt geeft ruim baan aan ondernemerschap en nieuwe werkgelegenheid. SAMEN maken we de stad."
Adres: Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda
Telefoonnummer: +31624624057
ln.tlafsaduog@ofni
Stad: Gouda
Route: Gouderaksedijk 32
Postcode: 2808 NG



op zoek naar gerelateerd: goudasfalt strand, goudasfalt streekproducten, strandpaviljoen goudasfalt, goudasfalt festival, goudasfalt restaurant, goudasfalt, gouderaksedijk, gouda, goudasfalt agenda, rederij de vrijheid goudasfalt
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zeekadetkorps Gouda Zeekadetkorps Gouda 1 km Erg leuke jeugdvereniging!
De Klup De Klup 2 km Leuk en gezellig
Dekbed-Discounter.nl Dekbed-Discounter.nl 2 km Wat een geweldige spullen! Echt super gewoon en top service levering dag erna. bestel...
Recensies
Mooie plek en vriendelijke mensen. Heb op mijn gemak even foto’s kunnen schieten van mijn motor.
Leuk initiatief van leuke mensen en ondernemers/zzp-ers en de gemeente. Informeel en daardoor altijd verrassend. hier gebeurt tenminste wat!
Riverdale festival bijgewoond. Heerlijk sfeertje op beide area's. Weinig afval door slim statiegeldsysteem op bekers. Mooie locatie voor openlucht feesten.
Mooie authentieke locatie op een oud vervuild terrein. Nu worden er kleine evenementen georganiseerd nu een kofferbak markt Er is ook een bar, zandstrand, theater en een moestuin aanwezig. Makkelijk bereikbaar vanuit de stad per klein pontje, ook per fiets en auto goed bereikbaar.
Altijd zo rommelig met waterplassen, paaltjes, drempels.
Zeker een bezoek waard! Los van de creatieve projecten is alleen het terrein al interessant.
De scouting Jan van Hoof zit hier.
Ik had hoge verwachtingen maar het viel uiteindelijk allemaal erg tegen
Leuke locatie! Prijzen wat hoog, liever kleineren porties en minder aan prijs zodat je wat meer kon proeven
Gelukkig een plek waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen gevaccineerd en niet gevaccineerd! Top ... zeer te waarderen. Op zoek naar een oplossing voor iedereen!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid