facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Goors Historisch Museum

Adres: Stationslaan 3, 7471AP Goor
Telefoonnummer: +31 547 26 35 19
Stad: Goor
Route: Stationslaan 3
Postcode: 7471AP



op zoek naar gerelateerd: Stichting Historisch Goor, Oud Goor, Museum Markelo
Recensies
Klein maar degelijk museum met op de begane grond een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Goor plus een tijdelijke tentoonstelling. Op de tweede etage een permanente tentoonstelling over de textielindustrie in de regio met uitleg, weefgetouwen, archiefstukken. Gratis toegang, maar een donatie is zeker aan te raden voor dit initiatief!
Interessant om te bezoeken, op de bgg veel te zien over de vervolging van de joden in Goor tijdens de 2e wereldoorlog. Op de 1e verdieping, de textiel industrie. De moeite waard om te bezoeken en... gratis toegang er staat wel een vrijwillige bijdrage bus.
Leuk museum dat een goed historisch overzicht geeft van Goor. Mooie collectie textiel: knipmutsen, kast met linnen rollen en al wat vroeger aan textiel in de kast thuis hoorde. Drie werkende spinnewielen met schietspoel of smietspoel die regelmatig in bedrijf zijn door leden van De Weefkring. Het museum wordt gerund door allemaal vrijwilligers die ook een fotoarchief en krantenartikel-archief van Goor bijhouden. Regelmatig thema-tentoonstellingen: vanaf 4 juli "Oud Speelgoed".
Heeft een mooi overzicht van de Goorse historie. Heeft een groot ook gedigitaliseerd archief van foto's en krantenartikelen die de historie van Goor betreffen. En zijn permanente tentoonstellingen met drie werkende weefgetouwen en thematische tentoonstellingen zoal nu van oud speelgoed.
Binnenkort vanaf begin Juni 2018 ,wordt er een prachtige tentoonstelling over oud speelgoed. Neem de tijd om deze tentoonstelling in het Goors Historisch Museum in de Stationsstraat in Goor te bekijken.
Prachtige tentoonstellingen, kundige historici, foto's en krantenknipsels
Geeft mooi overzicht van de geschiedenis Goor.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid