facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Glasobjecten Dian Hornstra

Glasobjecten Dian Hornstra

Info

Glasobjecten door Dian Hornstra

Geschiedenis

Via verschillende kunstvormen ben ik op zoek geweest naar de manier waarop ik mijn creativiteit het best kon uiten. Glas fascineerde mij altijd al. Dit materiaal vertaalt mijn kernwoorden speling van kleur, licht en transparantie naar een tastbaar kunstobject.

Balans in kleur, vorm en compositie zijn voor mij belangrijk. Niet vreemd, aangezien ‘dans’ een grote rol in mijn leven heeft gespeeld. Bij het maken van vele jazzdance choreografieën, komen dezelfde aspecten naar voren.

Graag maak ik tuinobjecten, daar deze door de verschillende lichtinval op het glas meerwaarde creëren in de tuin. Tuinstekers geven een extra
dimensie in plantenborder of plantenpot op het terras. Sfeerlichten voor buiten en binnen maken het plaatje compleet.

Tot de andere mogelijkheden behoort het maken glaspanelen of raamdecoraties. Lampen maken met glasaccenten is een nieuwe uitdaging.

Van zelfgemaakte glaskralen maak ik sieraden in verschillende variaties en combinaties. o.a. ook gecombineerd met halfedelstenen.

Ik werk altijd aan meerdere objecten tegelijk, geeft mij de mogelijkheid telkens weer met een andere invalshoek te kijken en bij te stellen, zo groeit het object.

Ook ontwerp ik de staalconstructie die het glas moet gaan omlijsten. Samen met de smid werk ik mee om dit passend te maken. Alle objecten zijn van begin tot het einde volledig handwerk.

In mijn visie mag een object niet te dominant aanwezig zijn in de omgeving. Ik gebruik dan ook staal dat juist mag roesten, zodat het tuinobject en haar omgeving één geheel worden.

Ook in andere kleurstelling of met andere staalverwerking zijn objecten te realiseren.

Heb je zelf een idee? Laat het weten dan kunnen we bekijken of het tot de mogelijkheden behoort het te ontwerpen en maken.

Info en contact en bezichtiging:
Dian Hornstra 06 42514421/ 0475 564643
www.dianhornstraglasobjecten.nl

Adres: Molenweg 12, 6019BS Wessem
Telefoonnummer: 06-42514421
Stad: Wessem
Route: Molenweg 12
Postcode: 6019BS


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid