facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gilde St. Catharina & St. Barbara Leende

Geschiedenis

Dit is de Site van Gilde Sint Catharina & Barbara uit Leende, ook wel “De jong Schut van Leende” genoemd. Leende is een klein Kerkdorpje een paar kilometer onder Eindhoven. Met ongeveer 4500 inwoners heerst in ons dorp nog een gezellige dorpse sfeer waar iedereen elkaar kent. Onze ledenlijst bestaat momenteel uit 74 leden, waarvan 10 Jeugdleden onder de 16 jaar zijn. Dit verklaart al een stukje van de naam: “de jong schut”

In 2000 heeft het gilde zich in nieuwe kostuums gestoken, in 2005 hebben we ons eigen schietterrein gekregen. 2006 Was het jaar van de waarheid: De bouwvergunning voor de bouw van ons eigen clubhuis is binnen!! In 2009 zijn er nieuwe vaandels in gebruik genomen.

De huidige koning is Jan van Weert, op 23 Augustus 2010, schoot hij met het 319e schot zichzelf tot koning. Er waren 12 deelnemers bij het koningschieten 2010, wat 3-jaarlijks word gehouden binnen ons gilde.

Adres: Loofvennen 3, 5595 JA Leende
Stad: Leende
Route: Loofvennen 3
Postcode: 5595 JA


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid