facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Geuzenbos

Geschiedenis

Het Geuzenbos is een natuurgebied in de Groote IJpolder tussen het Recreatiegebied Spaarnwoude, het bedrijventerrein De Heining en de Spaarndammerdijk ten noordoosten van Halfweg in het Amsterdamse stadsdeel Westpoort. Het gebied met een oppervlakte van 60 hectare wordt in tweeën gedeeld door de Wethouder van Essenweg.Het is een ongerept struingebied en kan alleen worden betreden over enkele voetpaden. Qua structuur lijkt het erg op het gebied ten noorden van het Brettenpad. Een van de toegangen tot het Geuzenbos bevindt zich naast het Boezemgemaal Halfweg van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In het noordelijk deel, toegankelijk vanaf de Wethouder van Essenweg, staat een 15 meter hoge uitkijktoren. In het meest noordwestelijke deel is een helofytenfilter aangelegd.In het ontwerp-streekplan Noord-Holland Zuid van Gedeputeerde Staten uit 2002 was het Geuzenbos toegevoegd als nieuwe bedrijvenlocatie voor te verplaatsen (milieuhinderlijke) bedrijven. Hiertegen is, inmiddels naar het lijkt met succes, volop actie gevoerd door verschillende belangengroepen. Annexatie van het Geuzenbos als nieuw te ontwikkelen bedrijvenlocatie lijkt hiermee voorlopig van de baan.

Adres: Amsterdam
Stad: Amsterdam


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vlindertuin Ruigoord Vlindertuin Ruigoord 2 km Geen vlinder gezien, maar het was nog vroeg in het jaar maart
European Professional Zookeeper Qualification Framework European Professional Zookeeper Qualificatio... 4 km The aim of this project is to develop and implement a sector-specific comprehensive a...
ARTIS ARTIS 11 km Mooie dierentuin midden in de stad. Het is duidelijk dat de medewerkers erg van dier...
Recensies
Ja wat kan ik zeggen. Leuk stukje natuur. Stuk wilder dan Spaarnwoude. De paden zijn grotendeels dichtgegroeid met bramenstruiken. De wandelaar moet weer bloeden in het kader van de biodiversiteit.
Prachtig stukje natuur in Amsterdam. Ik geniet er elke keer weer van.
Het gebied is te drassig om er normaal te kunnen wandelen. Grote delen staan onder water. De paden zijn stukgelopen door de runderen en paarden die er lopen. Het is een grote klei glij bende. De paarden hebben nog een klein beetje gras maar voor de runderen is er te weinig voedsel.
Erg leuk gebied om eens lekker te struinen. Laat je gympies wel thuis, die kan je in het park weer dragen.
Heerlijk stoer en drassig wandelgebied met kleine vijvertjes, paarden en runderen die loslopen.
Prachtig stukje natuur. Mooi voor een wandeling.
Onbekend bij het grote publiek, maar zo mooi.
Alsof je een schatkamer betreedt,
Lekker stukje wild en zompig
Vertaald door Google Zeer mooie plek om te kamperen en te wandelen Origineel Very nice place for camping and walking
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid