facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Georgiuskerk (Terborg)

Geschiedenis

De Georgiuskerk is een rooms-katholieke kerk in de Nederlandse plaats Terborg. Op de locatie van de kerk verrees in 1842 een waterstaatskerk. Hieraan werd in 1877 een toren toegevoegd, naar ontwerp van Alfred Tepe. Deze toren bestaat uit vier geledingen met hierin onder andere spitsboogvensters en galmgaten in verwerkt. Bovenop wordt de toren bekroond met een ingenoerde naaldspits. De toren staat aan de straatzijde, in het verlengde van de oostelijke beuk. Het driebeukige schip is in de jaren 1913 en 1914 gebouwd naar ontwerp van Jan Stuyt. De kerk kreeg als patroonheilige Joris en is op 29 september geconsacreerd door de aartsbisschop van Utrecht, Henricus van de Wetering. In de raampartijen van de zij- en achtergevels is glas in lood verwerkt.De kerk is aangewezen als gemeentelijk monument.



"Unieke evenementenlocatie"
Adres: Terborg
Stad: Terborg


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Schlinge Schlinge 3 km Die Schlinge ist ein 55,4 km langer Nebenfluss der Issel, der aus dem Kreis Borken in...
Recensies
Voormalige kerk die omgezet is naar een evenementen gebouw. Een kerk ademt altijd veel sfeer uit en dat is ook zeker nog goed te zien.
Geweldige stek, mooie locatie. Super herinneringen aan vroeger.
Unieke concert locatie
Mooie locatie voor evenementen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid