facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gemeentehuis Geleen

Adres: Markt 1, 6161 GE Geleen
Telefoonnummer: +31464777777
Stad: Geleen
Route: Markt 1
Postcode: 6161 GE



op zoek naar gerelateerd: gemeente sittard-geleen afspraak maken, Gemeente Geleen Contact, Gemeente Geleen openingstijden, gemeente sittard-geleen vergunningen, Gemeente Sittard-Geleen adres, Gemeente Sittard-Geleen energietoeslag, gemeente sittard-geleen medewerkers, Nieuwsbrief Gemeente Sittard-Geleen
Recensies
Ik ben mijn rijbewijs kwijt en op de website staat dat je binnen 5 dagen je rijbewijs kan aanvragen. Dit is niet waar! Het duurt alleen al om hem opnieuw aan te vragen 2 weken om een afspraak te maken. Vervolgens duurt het nog 5 dagen om hem op te halen. Ze geven je daarnaast ook nog een boete voor het feit dat je het document kwijt bent geraakt terwijl het niet veel extra werk is voor de gemeente zelf....daarnaast moest ik het met spoed aanvragen omdat ik hoogzwanger ben en ik ieder moment kan bevallen....gebeld met gemeente voor een andere optie. Maar alleen spoedaavraag was mogelijk met de extra kosten en de boete er nog eens op...belachelijk.... Geldwolven!
Op de website staat dat ze geopend zijn! Aan de telefoon krijg je te horen dat ze gesloten zijn.
Altijd goed snel en duidelijk geholpen, en je kan eenvoudig online je afspraken inplannen.
Inmiddels 1 jaar inwoner vd gemeente erg veel goede ervaringen! De belangrijkste was van 2 maanden terug... Onze straat is vorig jaar hernieuwd en de maximum snelheid is 30 km per uur. Na de hernieuwing vond ik de situatie bij de drempels erg gevaarlijk en heb daarover een melding. De volgende dag werd ik er al over gebeld en tot mijn grote verbazing zijn alle onveilige situaties binnen 2 maanden verholpen! De drempels zijn verhoogd en de stoep kan nu niet meer als bypass worden gebruikt door ongeduldige chauffeurs. Nu is onze straat weer een 30 ipv 60 km per uur zone. Snel en juist gehandeld en dus een dikke pluim!
Voor inschrijving Gemeente Sittard komende uit het buitenland 3 dagen gebeld, niet terug gebeld, en dus nog geen afspraak om je te kunnen inschrijven. De 3e dag vrijdag 16:30 uur persoonlijk naar Stadskantoor Geleen gereden, bij de informatiebalie 'sorry meneer momenteel niemand van burgerzaken te bereiken, dan moet u maandag opnieuw proberen een telefonische afspraak te maken. Ik: 'ik vertrek hier niet zonder afspraak', na nog eens bellen blijkt toch een medewerkster van burgerzaken toch beschikbaar te zijn. Bij nadere navraag en uitleg blijkt dat de telefonist en telefoniste Hanneke van de gemeente Sittard-Geleen geen notitie bij burgerzaken heeft achtergelaten. Lekker zeg, dit systeem om afspraken te maken werk niet...het stadskantoor van Sittard laat daarmee een slechte indruk achter bij de nieuwe inwoner. Bij het verlaten van het stadskantoor om 16:50 uur wil ik de telefoniste die blijkbaar niet op het stadskantoor Sittard zit even spreken en bedanken voor de nalatige service...krijg je een telefoon tape te horen 'wij zijn gesloten, u belt buiten de openingsuren', dit terwijl het stadskantoor om 17:00 uur sluit.
Jullie verdinnen geen ster omdat ik bij jullie kwam om alle informatie te vragen over inschrijven IN Nederland. Volgens jullie had ik 4 maanden tijd om mijn persoonlijke auto inschrijven maar jullie hebben geen idee dat een aanvraag vrijstelling bpm moet en een aangifte motorrijtuigenbelasting moet en allbei moeten meteen gestuurd, pas daarna bij RDW. Ik heb jullie gevraagd als ik mij rijbewijs moet vervangen en jullie hebben gezegd dat ik ben verplicht zonder te vragen uit welk land ik kwam. Als EU burger mag ik 15 jaar met mij rijbewijs verder rijden in Nederland en dat volgens RDW!!! Opnieuw verkeerde informatie!!! Ik heb jullie gevraagd wat documenten had ik nodig om me in te schrijven en volgens jullie maar een paar dingen. Toen ik me in kwam schrijven moest ik ook een internationale geboorte certificaat hebben dus ik moest die gaan aanvragen tijd wachten 3 maanden. Jullie hebben me gezegd dat ik in 4 weken mijn BSN zal krijgen, maar ik moest 2 maanden wachten terwijl ik heb duidelijk gezegd dat ik een grensarbeider ben. Dus dankzij jullie VERKEERDE informatie op 7 maart zijn er 3 maanden die moet ik bij de belastingweg betalen terwijl als ik alles op tijd gestuurd en aangevraagd had was ik in order en geen geld problemen. Jullie zorgen dat mensen verkeerde informatie krijgen voor iets anders zijn jullie niet goed. Ik heb geen bewijs gekregen op de dag van mijn inschrijving! Het BRP document dat ik ontvangen heb was niet geldig aangezien er geen officiële stempel van de gemeente op staat. Gelukkig was de medewerkster bij het RDW zeer bekwaam, behulpzaam en aardigaardig in tegenstelling tot de medewerkers die ik tot dusver ontmoet heb. !!!!!!! DUS SAMENGEVAT ZONDER GELDIG BRP DOCUMENT KAN IK NIKS REGELEN IN NEDERLAND!!!!!
Inschrijving immigrantie, bel voor afspraak, kan pas over 2 weken terecht! Terwijl ik wel al uitgeschreven ben in Italië. Extra drukte door vakantieperiode. Uiteindelijk heb ik mijn afspraak, mag ik niet met terugwerkende kracht ingeschreven worden. Ik ben dus 2 weken met dochter van 4 jaar "landloper" geweest, met dank aan stadswinkel Sittard-Geleen.
Na tel. afspraak konden wel gelukkig op donderdagavond terecht. Voor nieuwe id kaart. De kleurenfoto was niet goed, tanden mochten niet zichtbaar zijn. Steun ons door naar Delahaye op de Rijksweg. Bij aankomst is die gesloten. Heeft geen koopavond. Internet raadplegen. Blijkt 50 meter van gemeentehuis een fotograaf Rijkies te zitten die wel open is. Verwijs de mensen dan daar naar toe. Als je dan zegt dat je 1.70 bent, verwijzen ze je naar een meetlint. Neem dat nou gewoon aan!!! Alsof dat op 1 cm komt. Kom je eindelijk met de foto terug, zeggen ze dat ze toch liever zonder bril hebben. Het spijt me...... maar we worden niet goed van dat gebeuren.
De eerste medewerker aan de balie was bepaalt niet vriendelijk. Zij sommeerde mij dat ik de aanwezig richtlijnen met betrekking tot Corona virus moesten volgen, echter deze hadden ze pas gewijzigd. ik had toevallig mij leesbril vergeten. Over service gesproken bij de Gemeente Geleen
De afdeling infra gooit de hele stad plat zodra het nieuwe budget beschikbaar komt. Op 4 - 5 verschillende schillende kritische verkeersknoopunten worden tegelijk werkzaamheden uitgevoerd. Het gemak waarmee dit gebeurd getuigd van geen enkel medeleven met hun klant de burger. Omrijdroutes van vele vele kilometers. Ambtelijke 'zoek het maar uit' arrogantie, van een overheids instantie waar je hulp van zou mogen verwachten. Er gebeuren veel goeie nieuwe dingen in de stad Sittard en ik wil niet alle bestuurders over 1 kam scheren.. maar die van verkeersinfra zijn duidelijk van het oude achterhaalde type dat zich nog niet eerder heeft afgevraagd 'voor wie ze het nu doen'..., nog nooit een uitdaging zag, nog nooit echt een inspanning heeft geleverd met als uiteindellijke dieptepunt, nu het krakend vastlopen valn de binnenstad. En waarschijnlijk volgendjaar om deze tijd hetzelfde euvel in de stad. Een geirriteerde burger.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid