Gemeente Halderberge
Hartelijk Halderberge
De gemeente Halderberge is ontstaan op 1 januari 1997 door het samenvoegen van de gemeenten Hoeven, Oudenbosch, Oud en Nieuw Gastel en de kerkdorpen Bosschenhoofd en Stampersgat. Halderberge bestaat uit de kernen Bosschenhoofd, Hoeven, Oudenbosch, Oud Gastel en Stampersgat en telt ongeveer 30.000 inwoners. Iedere kern in de gemeente heeft haar eigen karakter. Het wordt benadrukt door de mensen die er wonen en de faciliteiten waarover de dorpen beschikken. Halderberge heeft een levendig verenigingsleven, waardoor er altijd wat te doen is in onze gemeente. De gemeente Halderberge is hartelijk, menselijk, stimulerend en helder. Dienstverlening staat voorop.
Gemeentehuis
Het gemeentehuis van Halderberge biedt informatie aan burgers, ondernemers en reizigers. Het dient als centraal punt. Omwonenden kunnen hier terecht voor burgerzaken en informatievoorzieningen op alle onderdelen die voor de gemeente van belang zijn. U kunt denken aan bijvoorbeeld: veiligheid of ondernemen. Ook is het VVV kantoor gevestigd in het gemeentehuis. Hier kunnen toeristen informatie opvragen over de gemeente.
Ligging
De gemeente Halderberge is gelegen in de nabijheid van de rijkswegen A16, A17 en A58. Er zijn goede verbindingen met Rotterdam en de Randstad. De provincie Zeeland en het Antwerps havengebied zijn eveneens goed te bereiken. Het station van Oudenbosch is gelegen op de lijn Rotterdam-Vlissingen. Het gemeentehuis bevindt zich tegenover het treinstation. Vanaf het nabijgelegen Roosendaal is er bovendien een directe intercity verbinding naar Brussel. Vliegveld Seppe is in gebruik bij de kleine burgerluchtvaart.
Gezamenlijk verleden
De vaststelling van Halderberge als gemeentenaam betekent een blijk van waardering voor de monniken van de abdij van St. Bernard, die in het laatste kwart van de dertiende eeuw de basis hebben gelegd voor de latere ontwikkeling van de dorpsgemeenschappen van Gastel, Hoeven en Oudenbosch. Zoals bekend zijn de woonkernen Stampersgat en Bosschenhoofd van latere datum. De naam Halderberge getuigt bovendien van respect voor ons gezamenlijk verleden, zonder dat de historie van één van de voormalige gemeenten in wezen tekort is gedaan. Met de keuze voor de naam Halderberge hebben het lokale bestuur, de heemkundekringen en de bevolking laten zien, dat hun geschiedenis meer is dan een opgeslagen archief: het is een symbool van hun collectief verleden.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid