facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor gemeente Dantumadiel

gemeente Dantumadiel

Info

Gemeente Dantumadiel

Geschiedenis

De gemeente Dantumadiel, gelegen in Noordoost Friesland, heeft een oppervlakte van ruim 8.700 hectare. Het ligt direct ten noorden van de rijksweg Leeuwarden - Groningen en ten zuiden van de stad Dokkum. Grensgemeenten zijn Dongeradeel, Ferwerderadiel, Tytsjerksteradiel en Kollumerland c.a.

Cultuur en historie
Dantumadiel kent een lange en rijke geschiedenis. De oudste sporen van menselijke aanwezigheid dateren uit de laatste ijstijd, ruim 8000 jaar voor Christus. Op het gebied van religie kent Dantumadiel een rijke historie. In de gemeente stond vroeger het klooster "Claercamp", het grootste en belangrijkste klooster van Friesland. Rond het jaar 1000 werd de verdedigingstoren "Schierstins" in Feanwâlden gebouwd. Het is de nog enige overgebleven verdedingstoren in Friesland. Rond 1400 werd de toren overgenomen door de monniken van Claercamp. Het middeleeuwse kerkje "Kloosterkapel" bij Sibrandahûs is waarschijnlijk gesticht als uithof van het vroeger klooster "Claercamp" . De kloosterkapel en "De Schierstins" worden tegenwoordig gebruikt voor culturele activiteiten.

In Damwâld staan twee Nederlands Hervormde kerken, die vlak voor of omstreeks 1200 gebouwd zijn. Het kerkgebouw aan de Doniawei kent een bijzonder orgel uit 1777 van de bekende Duitse orgelbouwer A.A. Hinsz. In Driezum staat de enig overgebleven state "Rinsma State". In Rinsumageast is de Nederlands Hervormde Kerk (11e eeuw) zeker een bezoekje waard. Eén van de bezienswaardigheden in dit gebouw is de unieke crypt.

Dantumadiel was tot het begin van de 19e eeuw het centrum van het verbouwen en drogen van cichorei. Van de totale Nederlandse productie komt in de topperiode bijna 40% uit Dantumadiel. Er staan maar liefst 20 cichoreidrogerijen. In Damwâld staat "De Sûkerei", een openluchtmuseum waar drie Wâldhûskes en een cichoreidrogerij zijn herbouwd.

Adres: Hynsteblom 4, 9104 BR Damwoude
Telefoonnummer: 140511
ln.kfdd@ofni
Stad: Damwoude
Route: Hynsteblom 4
Postcode: 9104 BR


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 12:00
Dinsdag: 09:00 - 12:00


op zoek naar gerelateerd: gemeente dantumadiel damwoude, gemeente dantumadiel adres, gemeente dantumadiel telefoonnummer, gemeente dantumadiel ddfk, gemeente dantumadeel afval, gemeente dantumadiel bellen, gemeente dantumadiel vacatures, gemeente dantumadeel wmo
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Groenteboom Groenteboom 423 meter Prachtige groentewinkel met aardig personeel Heerlijke verse maaltijden
Stadspark Damwoude Stadspark Damwoude 579 meter Info over Activiteiten in het Stadspark Damwoude
Recensies
Voor financiele hulp aangeklopt wat een drama! Ze hebben alles uit de kast getrokken om maar te weigeren! En dan nog liegen ook! Dhr Kleinenberg en Mevr Blaauw u weet precies wat ik bedoel! Ga uw schamen!
Ivm met reorganisatie met Kollumerland weten ze je opeens niet te vinden ivm belasting. Verleden jaar geen brief op de mat en alles in 1x betalen.. ook dit jaar geen brief van de woz belasting.. zijn vast meer mensen Daarvoor altijd via incasso betaald.. na de reorganisatie zeker niet meer bekent in hun systeem.. de boel niet op orde daar! Nu ik het verleden jaar gemeld heb is er niks veranderd, ik kan weer opnieuw. Hoezo mensen helpen, ja de verdoemenis in zeker.
Met dank aan medewerker kon ik mijn rijbewijs ophalen in Damwoude niet in Kollum Ze belde vanmorgen Had afspraak gemaakt via jullie site een week geleden Toen ik bij het gemeentehuis aankwam zei de medewerker dat ik hier in Damwoude ze me niet konden helpen Moest naar Kollum voor aanvraag Werd dus eigenlijk weggestuurd Dus pas de site aan erg onduidelijk dit Na een week mijn rijbewijs lag dus bij Damwoude niet in Kollum en werd gebeld door medewerker Kon het daar ophalen dat ze belde voordat ik onderweg was
Stemlokaal prima in orde !
Uiterst onvriendelijk en arrogant, en dan is dat nog zacht uitgedrukt. maar met succes, jullie zijn hier berucht wees daar maar trots op.
Heel tevreden
Je wordt er altijd snel geholpen. Parkeerterrein wel iets te klein.
Goede service en voorlichting
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid