facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Geas Energiewacht

"Energiewacht Groep, Geas Energiewacht en Energiewacht bundelen hun krachten en zijn nu Energiewacht. Samen staan wij voor u klaar. Onze hoofdvestiging staat in Zwolle, maar dankzij onze 14 lokale vestigingen is er altijd een monteur of adviseur bij u in de buurt.Onze 1.000 vakspecialisten zetten hun kennis en kunde elke dag in om ruim een half miljoen klanten te helpen. Onze klanten zijn particuliere huishoudens en de zakelijke markt bestaande uit woningbouwverenigingen, vastgoedbeleggers en MKB-bedrijven.Energiewacht heeft een duidelijke opdracht: Wij willen voor iedereen de nummer 1 verduurzamingspartner in de regio zijn. Wij willen vandaag helpen bij uw persoonlijke energietransitie. Dit doen we door het aanbieden van traditionele CV"
Adres: Spoordijkstraat 60 , Enschede 7521 CA, NL
Telefoonnummer: 053 852 8500
Stad: Enschede
Route: Spoordijkstraat 60
Postcode: 7521 CA



op zoek naar gerelateerd: Energiewacht contact, Energiewacht telefoonnummer, Energiewacht onderhoudscontract, Geas contact, Mijn Energiewacht, Geas storing telefoonnummer, Energiewacht afspraak maken, Energiewacht groningen contact
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Hek Hek 2 km Vakkundig bedrijf en keurig personeel. Men heeft mij prima geholpen met storingen in ...
Recensies
Komen gemaakte afspraken telkens niet na. 1 ster is al teveel, afspraak nummer 5 staat inmiddels gepland, al de vorige zijn afgezegd, maar deze afspraak zal waarschijnlijk wel over 2 dagen worden afgezegd ivm uitvallen van de monteur... telkens hetzelfde liedje, bij hoeveel afspraken zou het geregeld zijn? 30? DOE GEEN ZAKEN MET DIT BEDRIJF, DE SERVICE IS BELACHELIJK SLECHT.
Ontzettend slecht, niet geholpen en vanaf 17.30 uur gewacht, om 21.00 uur gebeld, waarbij ze aangaven dat er nog iemand zou komen. Nou niet dus, om 21.45 uur weer gebeld, ze zou de planning bellen en mij terugbellen, gebeurde ook niet, dus om 22.45 nogmaals gebeld, waarop werd gezegd dat alle monteurs naar huis zijn en ik morgen kon bellen voor een afspraak...
Pas op! Onderhoudscontract is een wassen neus! Een onderhoudscontract bij een huurketel blijkt zeer beperkt te zijn. En zij lichten je onvolledig voor, omdat zij doen voorkomen of het een volledig onderhoudscontract is. Alleen als de ketel kapot is, krijg je geen factuur. In alle andere gevallen valt het niet onder het onderhoudscontract. In mijn geval hebben zij alleen de gaskraan dichtgedraaid omdat er een gaslek was. En ook dan sturen zij een flinke factuur, voor 15 minuten werk.. Het dichtdraaien van een gaskraan zien zij als installatiewerk. Tja. Pas op voor dit bedrijf!
Wat een waardeloos bedrijf is dit. Nog steeds moeten ze de geiser ophalen en wordt al meerdere malen gebeld voor het plaatsen van onderdelen??? En dan wordt er ook nog eens opgehangen als je even wil aangeven dat het niet om reparatie gaat, maar ophalen. Geen manieren, werkelijk waar!
Allereerst is Energiewacht regelmatig telefonisch onbereikbaar. Die enkele keer dat er telefonisch wel wordt opgenomen werd ik netjes te woord gestaan en stond er ook binnen afzienbare tijd een monteur voor de deur. Tot zover geen klachten. Maar nu is het zo dat ik inmiddels 2 keer een monteur bij de cv-ketel heb gehad en de storing is nog niet verholpen. Ik vind de gang van zaken waardeloos, qua communicatie kan er ook nog veel verbeterd worden. Al met al zit ik nog steeds zonder verwarming en zonder warm water. Erg vervelend! Vandaar ook mijn lage beoordeling.
Geprobeerd om zonnepanelen te laten leggen via dit bedrijf, maar zodra het contract getekend is kun je niets meer van ze verwachten. Na dik een half jaar kwakkelen met steeds nieuwe problemen die ze niet proactief melden of oplossen heb ik gelukkig het contract wel kunnen opzeggen, maar ja, ik heb nu nog steeds geen zonnepanelen...
Slecht bereikbaar, ook bij storing. Voorwaarden zijn niet klantvriendelijk. Hierdoor onnodig duur. Opzeggen wordt de klant nodeloos moeilijk gemaakt.
1 ster is nog teveel Gisteren en vandaag een sms van jullie ontvangen. Bellen voor een afspraak ik hang al 35 minuten aan de telefoon voor een afspraak goeie service NIET DUS
Ik heb een afspraak gemaakt voor een onderhoud CV ketel. Ik had 3 keer een afspraak en wachtte de hele dag op een monteur. Ik belde elke keer met de vraag waar de monteur was en de servicedame vertelde me dat er een monteur was maar er was niemand thuis. Ik heb een afspraak voor een andere vergadering. al de vierde. Als de volgende vergadering niet plaatsvindt, neemt hij ontslag uit hun diensten. Ze nemen de klant niet serieus. Niet normaal.
Mijn ouders huren 27 jaar een boiler. De laatste boiler zat er al weer 17 jaar. Geas vangt dus al 17 jaar geld voor een boiler die nu zowel economisch als technisch is afgeschreven. Mijn ouders zeggen contract op en vragen wanneer de boiler wordt opgehaald. Energiewacht zegt dat het contract blijft lopen zolang de boiler hangt. En dat ze de boiler willen weghalen voor 150,-. Staat in kleine lettertjes. Ophalen kwartier werk en ze laten de bouten in de muur. Ga je schamen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid