facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gasterij Bergerbaan

Gasterij Bergerbaan

Info

Gasterij Bergerbaan, een ontmoetingsplek waar zorg en een zinvolle dagbesteding wordt geleverd aan ouderen (met dementie).We willen mensen niet in hokjes plaatsen daarom gaan wij uit van eenieders mogelijkheden i.p.v. beperkingen.Met grote binnentuin.

Geschiedenis

zorgconcept in Sevenum
Gasterij Bergerbaan: een gastvrije ontmoetingsplek in het buitengebied
In het mooie buitengebied van Sevenum, op de rand van het Peelgebied in een bosrijke omgeving, ligt Gasterij Bergerbaan. Sinds enkele jaren worden hier activiteiten als beugelen, jeu de boules en klootschieten aangeboden. Binnenkort komt daar een geheel nieuw zorgconcept bij in de vorm van een ontmoetingsplek waar mensen met en zonder beperking elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.
Ouderen, licht dementerenden en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij Gasterij Bergerbaan terecht voor een zinvolle dagbesteding in een huiselijke omgeving en met veel persoonlijke aandacht. Het oorspronkelijke idee was het opzetten van een zorgboerderij, zoals er in de regio inmiddels verschillende van zijn. Dat plan is uiteindelijk omgevormd tot het realiseren van een ontmoetingscentrum in het buitengebied.Wij zijn aangesloten bij ‘Landelijke Werkgroep Ontmoetingscentra voor mensen met Dementie en hun Mantelzorgers’ die werkt volgens een methode ontwikkeld door het VU medisch centrum in Amsterdam. Inmiddels zijn er meer dan honderd van dergelijke centra door het hele land gesitueerd en zelfs buiten onze landsgrenzen, maar wij zijn het eerste ontmoetingscentrum in Limburg.”

Activiteiten
Gasterij Bergerbaan begeleidt en ondersteunt maximaal vijftien cliënten per dag in de dagelijkse bezigheden. Huishoudelijke activiteiten, werken in de moestuin, gezamenlijk koken en eten staan dagelijks op de planning. Andere activiteiten worden aangepast op individuele wensen, denk aan muziek maken of luisteren, handvaardigheid, sport en spel, geheugentraining en het verzorgen van de volière en de vissen in de binnenvijver.Maar ook wijn maken met onze eigen druiven,of jam van de fruitbomen. “Door dergelijke activiteiten waarbij mensen een rol toebedeeld krijgen, worden ze geprikkeld, krijgen ze een positiever zelfbeeld, voelen ze zich lekkerder in hun vel en kunnen hierdoor vaak veel langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde woonomgeving”, aldus Chantal Versteegen.

Mantelzorgondersteuning
Ook wordt er een stukje mantelzorgondersteuning aangeboden, in de vorm van groepsgesprekken en individuele gesprekken. Daarnaast zijn er informatieavonden voor zowel hulpvragers als mantelzorgers, dit alles in samenwerking met andere zorgaanbieders in de ketenzorg.
Gasterij Bergerbaan, Op den Bergen 6 in Sevenum is bereikbaar via tel.: 06-29184631 of www.bergerbaan.nl



"Zorgboerderij met net dat beetje extra waar de ontmoeting tussen mensen centraal staat. We stellen ons tot doel om de zorgasten een mooie dag te bezorgen en de ziekte eventjes naar de achtergrond te laten verdwijnen. Dit onstaat door de laagdrempelige toegang waar zowel gasten als recreatieve bezoekers welkom zijn !"
Adres: Op den bergen 6, 5975NS Sevenum
Telefoonnummer: 0629184631
Stad: Sevenum
Route: Op den bergen 6
Postcode: 5975NS


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Sevenum Toerisme, Turfhoeve Sevenum activiteiten
Recensies
Ben Hartelijk ontvangen en alles ziet het er perfect en heel gezellig uit .ik weet zeker dat ik er heel fijn naar mijn zin zal hebben .ik werd al meteen naar Sinterklaas dag ontvangen .bedankt allen ..
Heel gastvriendelijk en heel behulpzaam
Gewoon echt n toplocatie....chantal weet echt hoe ze met mensen om moet gaan en heeft t allemaal prima voor mekaar
Leuke, authentieke locatie waar de ouderen een leuke dag kunnen beleven onder professionele begeleiding.
Gastvrije dagbesteding waar de mens in zijn waarde wordt gelaten!
Alles super, ga zo door
Heel fijne zorg boerderij.
Mooie zorgboerderij
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid