facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Garnizoenskerk

Geschiedenis

De Garnizoenskerk, ook wel de Nederlands Hervormde kerk, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Ravenstein.Land van Ravenstein was na de Tachtigjarige oorlog een katholieke enclave alwaar het geloof actief beleden mocht worden. Er was echter wel een overeenkomst met de Staten-Generaal van de Nederlanden dat zij een garnizoen in de stad mocht houden. Dit garnizoen, bestaande uit mensen met het protestantse geloof, hadden behoefte aan een eigen kerk, waarop de garnizoenskerk werd gebouwd. Dit was na de hervormde kerken in Willemstad (Koepelkerk) en Hooge Zwaluwe (Protestantse kerk) de derde hervormde kerk in Brabant.De kerk is opgezet als gotische, eenbeukige zaalkerk met zichtbare steunberen aan de zijkanten. In de ramen werd vorktracering en gedrukte rondbogen. In de voorgevel zijn ruiten aangebracht, die later dichtgemetseld zijn doordat deze meermalen werden ingegooid. Midden op de kerk is een kleine klokkentoren aangebracht. De kansel in de kerk stamt uit 1644 met een lessenaar uit 1652. Het stucwerk en portaal zijn opgetrokken in Lodewijk XVI-stijl. Het kabinetorgel in de kerk stamt uit 1781 en is afkomstig van A.F.G. Heineman.

Adres: Ravenstein (stad)
Stad: Ravenstein



op zoek naar gerelateerd: Stichting Cultuur Ravenstein, Ravenstein wiki, Ravenstein Nederland, Meulemans Ravenstein, Ravenstein kasteel, Gemeente Ravenstein, Waar ligt Ravenstein, Poëzieroute Ravenstein
Recensies
In dit sfeervolle monument worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd. Op zondagmiddag 16 april was het thema Vogelvrij.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Garnizoenskerk.

Ravenstein bezienswaardigheid en historische plek

openingstijden, locatie, vervoer. Garnizoenskerk adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Garnizoenskerk. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Garnizoenskerk delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid