facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gallery van Dun

Gallery van Dun

Info

The biggest art gallery of the Netherlands with contemporary international art. Glass objects, sculptures and paintings.

Geschiedenis

Gallery van Dun is niet zo maar een galerie. Gevestigd in een negentiende-eeuws rijksmonument heeft het meer dan 600 m² ter beschikking om een internationale selectie top kunstenaars te tonen. Bij binnenkomst word je ontvangen aan de bar van de galerie voor een kop koffie, thee of iets anders te drinken. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de enorme collectie schilderijen, foto’s en (glas) sculpturen bekijken, een kleine wandeling door de beeldentuin maken of u verder verdiepen in het werk van de kunstenaars.

Gallery van Dun is opgericht door Jerome van Dun en sinds jaar en dag betrokken bij de Nederlandse galeriewereld. Hij werkte voor verschillende gerenommeerde galeries. Hij laat graag zijn visie op hedendaagse kunst zien.

Gallery van Dun wijkt af van de gebaande paden. Ze presenteren niet de bekende namen uit de Nederlandse kunstwereld, maar gaan op zoek naar gerenommeerde kunstenaars uit het buitenland die in Nederland nog niet tentoongesteld zijn. Oisterwijk wordt hun standplaats. Deze kleine gemeente vormt een levendig centrum voor kunstenaars, galeries en kunstliefhebbers. Met de komst van Gallery van Dun krijgt deze reputatie een internationale allure.



"Moderne kunstgalerie & beeldentuin, met een unieke collectie van schilderijen, beelden, glaskunst en fotografie, gevestigd in de voormalige pastorie midden in het centrum van het Bourgondische Oisterwijk."
Adres: De Lind 39-41, 5061 HT Oisterwijk
Telefoonnummer: +31(0)135234740
Stad: Oisterwijk
Route: De Lind 39-41
Postcode: 5061 HT


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Etienne Gallery Etienne Gallery 89 meter Mooie gallery met hele bijzondere kunstwerken. Momenteel een hele mooie collectie van...
Ben's Tattoo Studio Ben's Tattoo Studio 398 meter Ben is een Super goede Tattoo-artiest, ongelooflijke goede hygiëne ook. Een echte aan...
Arts In Cinema Nederland Arts In Cinema Nederland 1 km Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-expos...
Van Gogh Brabant Van Gogh Brabant 10 km Van Gogh Brabant
Recensies
Een in een prachtig pand gelegen galerie. In diverse ruimten zijn zeer mooie kunstwerken te bekijken en te koop natuurlijk. Met name de glaskunst sprak ons erg aan. Ook is er een buitentuin met diverse kunstobjecten. Ben je in Oisterwijk dan is bezoek aan gallery van Dun de moeite waard. Sommige musea zijn minder de moeite waard. Maar smaken verschillen.
Mijn ervaring met Gallery van Dun is heel mooi tot stand gekomen. Terwijl we een rondreis aan het maken waren in Italië heeft ons enkele kunstwerken zeer nauw aan het hart gegrepen. Eens terug in België deed ik opzoekingswerk op het internet. De kunstenaar is Andrea Roggi en ik zag dat de kunstenaar verschillende werken ten toon stelde in Gallery van Dun. Ik mailde naar de Gallery en heel vlug kreeg ik antwoord en zelf een aangename telefoon. Waarbij ik ook mijn uitleg kon doen, Jirko was heel enthousiast en stuurde mij een uur later een volledig filmpje van de Gallery en van de kunstwerken met de uitleg erover. Wij zijn gaan kijken naar de Gallery ze hebben ons daar uitstekend ontvangen zonder aandringen en ons mooi rondgeleid. Uiteindelijk hebben we ons hart gevolgd en 2 prachtige beelden van Roggi aangeschaft. En je krijg er een fantastische service bij want ze komen het aan huis leveren. Mij zien ze nog zeker terug in de Gallery, super zaak super mensen en super service. Nogmaals bedankt we genieten volop van onze nieuwe aankoop.
Het slot van een reünie weekend met vrienden in jullie galerie was een topper. Jorik wat kan jij boeiend vertellen over de kunstenaars en hun technieken! Wij komen terug! Dankjewel ook voor de voortreffelijke wijn!
Erg mooie gallery met beeldrntuin en altijd prachtige stukken. Moeite van een bezoek waard.
Salut d’amour. Innig verstrengeld in een warme omhelzing, expressieve lijnen waarmee onvoorwaardelijke liefde vanuit elke ooghoek tot leven komt. Zonlicht dat speelt met details en herinneringen tot leven wekt. Een groet aan de liefde, onze liefde. Uren heb ik gesleuteld om de juiste woorden te vinden die uitdrukken waarom dit beeld van Riky van Lint ons zo diep in hart raakt. Elke poging, ook deze poging, strandde in mijn onvermogen. Ik kan niet de woorden vinden die uitdrukken waarom ik een traan in mijn ogen krijg als ik naar het beeld kijk. Als dat de bedoeling van Riky was met dit beeld, kan ik niets anders zeggen dan dat ze hier volledig in geslaagd is. De service van galery van Dun heeft nog een extra cachet er aan gegeven. Riky bedankt, Jirko bedankt
Erg mooie galerie in het centrum van Oisterwijk. Toegankelijk en vriendelijke mensen.
Wij kochten een prachtig kunstwerk "scheepje van hoop" van Hans Grootswagers. De aankoop verliep heel prettig. We genieten van het beeld en van de bijbehorende tekst "op de vleugels van bezieling". Wat een verrijking!
Een schitterend pand met een nog mooiere collectie. Het is echt de moeite waard om deze galerie te bezoeken. In een ongedwongen sfeer kun je kunt verdwalen in de beeldentuin, maar ook in de passievolle uitleg van de gastheer. Ze zijn uiterst deskundig, maar zorgen dat een bezoek laagdrempelig blijft. De verschillende kamers met elk een eigen thema of kunstenaar, maakt het telkens weer een ontdekkingstocht.
Prachtige galerie. Grote ruimtes met een mooie beeldentuin. Het geheel voelt toch heel huiselijk aan. De eigenaar is ook een hele aardige man. Aanrader!
Een galerie met een erg mooie collectie. De werken die in de galerie worden getoond, zijn van verschillende kunstenaars en zijn verrassend en verfrissend. Wanneer je door de galerie loopt dan lijkt het of je een museum van hedendaagse kunst bezoekt, en dat je de kunstwerken kunt kopen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid