facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Frontenpark

Frontenpark

Info

Het Frontenpark is na opening de tegenhanger van het stadspark aan de zuidzijde van de stad. Het wordt een rauwer en ruiger park. Met volop ruimte en aandacht voor evenementen, flora en fauna en cultureel erfgoed.

Adres: Maastricht
Telefoonnummer: 043 - 350 14 60
Stad: Maastricht


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Natuurgluren Natuurgluren 1 km Kijk mee naar de zichtbare èn verborgen (stads)natuur die op het Tapijn terrein in Ma...
Beatrixhaven (Maastricht) Beatrixhaven (Maastricht) 3 km Beatrixhaven is een binnenhaven, een bedrijventerrein en een wijk van de gemeente Maa...
Recensies
Het Frontenpark is een van de mooiste parken van Maastricht. Start in het Bassin bij bioscoop Lumière en wandel helemaal v via de lage fronten en aansluitend de hoge fronten naar het eindpunt bij het Emmaplein. Geniet van prachtige wandeling van ongeveer 2 km waarbij je in de stad bent en kunt genieten van de prachtige natuur. Een echte aanrader! Je loopt langs de verdedigingswerken van Maastricht welke in de 18e eeuw zijn aangelegd via een ingenieus systeem om de stad te beschermen tegen kanonnen welke in die periode zijn uitgevonden.
Mooi zeg! Als we niet twee jonge kinderen en een kinderwagen mee hadden, had ik hier wel langer dan een uurtje willen lopen. Wij kwamen speciaal voor de muurhagedissen en hadden ze binnen enkele minuten gevonden. Heel wat exemplaren zien lopen op de muren - gaaf! Ook veel mooie flora in dit park.
Echt bijzonder. Zo dicht bij centrum ligt tussen wijken in voormalige 17e/18e eeuwse vesting/legerplaats, in zeer groot groen gebied; heuveltjes, rustig, landelijk. Leuk wandelen of picknicken. Of parkeer aan rand ervan stuk goedkoper dan binnenstad en loop door dit gebied in dik 20min naar De markt/Mosae Forum.
Mooi, historisch, groen en ruimtelijk. Geeft veel informatie over de geschiedenis en ook prima bereikbaar per ov. Toiletten: Minpuntje. Die zijn er niet. Picknick ruimte en spots voldoende! Picknickgebied: Er is ruimte genoeg daarvoor en prachtige spots.
Wat een waanzinnig mooie plek om te wandelen.
Sinds de doorgang onder de Cabergerweg zijn de Hoge- en Lage Fronten verbonden. Er is nu een prachtige wandelroute van nabij het Emmaplein tot aan cinema Lumiére. De variatie in flora en fauna is zeer groot voor een gebied zo dicht tegen het centrum aan.
Goed plekje om even te komen wandelen. Soms zie je een salamander voorbij kruipen. Er zitten ook zwanen in het beekje.
Beste plek om te wandelen, mooi uitzicht en heuvels
Dit was een leuke verrassing om te wandelen. Het Frontenpark is een stadspark  en natuurpark in ontwikkeling aan de rand van het centrum van Maastricht. In het park bevinden zich aanzienlijke restanten van de vestingwerken van Maastricht, alsmede enkele voorbeelden van industrieel erfgoed. Door herbestemming van industriële gebouwen ontwikkelt het gebied zich tevens als cultuurpark. Ook is dit een losloop gebied voor honden. Dus ideaal voor een mooie wandeling met de hond
Het Fronten park is een mooi stukje natuur/oude verdediging net buiten het centrum van Maastricht. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Je zit hier ook op bepaalde stukken hoog dus je hebt mooi overzicht over de stad. Eigenlijk is alleen het gebouw van de Sphinx hoger. Aan het begin van de avond hier gelopen en het was er heerlijk rustig.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid