facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fotogoed BV

Fotogoed BV

Info

De webwinkel voor een gepersonaliseerd fotoalbum, fotoboek, verjaardagskalender, jaarkalender, wenskaarten, DVD & CD covers, wanddecoraties, fotocadeaus.

Geschiedenis

FotoGoed B.V. is een jong en dynamisch bedrijf met specialistische kennis en kunde op het gebied van digitaal printen en afwerken. De directie en zijn voornaamste drukkerij kunnen bogen op jarenlange ervaring in de verkoop en productie van digitaal drukwerk en bijbehorende software.

Wij bieden gratis softwarepakketten offline, online, PDF uploader, Lightroom module, etc. voor het ontwerpen en bewerken van fotoproducten van perfecte kwaliteit. Maak een fotoalbum in hardcover, softcover of met spiraal of geniet in de vorm van een tijdschrift, losse geperforeerde fotobladen, jaar of verjaardagskalender , foto op canvas of hout, blok, forex, plexiglas of aludibond, wenskaarten, visitekaartjes, tuinposter of fotoposter of één van onze vele andere fotoproducten of cadeaus en niet te vergeten ons alom bekende maatwerk op uw computer en verstuur het bestand vervolgens naar de fotoservice van FotoGoed.

Drukken, binden en verpakken van het product gebeurt op professionele wijze en het verzenden van de bestelling geschiedt binnen twee tot zeven werkdagen (afhankelijk van het product) naar ieder adres in Nederland, België en Duitsland. Op verzoek verzenden wij zelfs wereldwijd, u kunt contact opnemen met onze klantenservice ([email protected]) voor de actuele tarieven. Elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 12:00 en 18:30 uur op nummer: +31 (0)407114298 (Nederland) en +32 (0)14 388006 (België) en doorgaans 24/7 per email te bereiken.



"FotoGoed B.V. is een jong en dynamisch bedrijf met specialistische kennis en kunde op het gebied van digitaal printen en afwerken. De directie en zijn voornaamste drukkerij kunnen bogen op jarenlange ervaring in de verkoop en productie van digitaal drukwerk en bijbehorende software.Wij bieden gratis softwarepakketten offline, online, PDF uploader, Lightroom module, etc. voor het ontwerpen en bewerken van fotoproducten van perfecte kwaliteit."
Adres: Kard. de Jongstraat 91, 5551 BR Valkenswaard
Telefoonnummer: 040 711 4298
Stad: Valkenswaard
Route: Kard. de Jongstraat 91
Postcode: 5551 BR


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 18:30
Dinsdag: 12:00 - 18:30
Woensdag: 12:00 - 18:30
Donderdag: 12:00 - 18:30
Vrijdag: 12:00 - 18:30


op zoek naar gerelateerd: FotoGoed actie, Klantenservice Fotogoed, Fotoboek losse bladen, Fotoboek maken 1 1 Gratis, Fotoboek 2 halen 1 betalen, Fotoboek maken met veel foto's, Fotoboeken, Prijzen fotoboeken
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Progress Through Photography Progress Through Photography 766 meter Social Photography Non-Profit with a mission to reduce human caused animal suffering
Kimberly van den Boogaard • Photography Kimberly van den Boogaard • Photography 1 km ‘The best camera is the one that's with you’.
Foto Video Valkenswaard Foto Video Valkenswaard 2 km Hele vriendelijke mensen! Wij komen uit Geldrop en ik was opzoek naar een bepaalde ca...
Heidi Wils Fotografie Heidi Wils Fotografie 2 km Fotograaf kun je niet worden: dat ben je! www.heidiwilsfotografie.nl
Built By Britt Built By Britt 2 km Ik heb Built By Britt ingeschakeld, omdat ik al twee jaar aan het stoeien was met het...
JustinKees Photography JustinKees Photography 2 km Iedereen is mooi. Met mijn foto's wil ik mensen laten zien zoals ze zijn. Ik leg je p...
Unite Photography Unite Photography 2 km "Puur & ongedwongen foto's, gemaakt om voor eeuwig in je hart te bewaren...
Recensies
Kwaliteit beneden alle peil. Na 2x bladeren komt alles los. Klantenservice stelt ultimatums ondanks duidelijke foto’s. Ik moet aan drie voorwaarden voldoen alvorens ze eventueel bereid zijn om het betaalde product in de gewenste kwaliteit te bekomen. Zoals ik moet een foto nemen van het geleverde product dat ik vernietigd heb!! Dit is gewoon schandalig. En ze regeren sneller op een review dan me een degelijke oplossing aan te bieden of gewoon zoals het hoort direct opnieuw laten produceren of geld terug storten. Hun mail hier gekopieerd Beste Evi, Als u 15 december hetgeen gedaan zou hebben wat wij vroegen en dat zijn twee simpele zaken; Foto sturen waarop te zien is dat het album volledig onbruikbaar is gemaakt. Écht? Ik moet mijn betaald product vernietigen alvorens ze een nieuw sturen? Wat denken jullie? Dit is te belachelijk voor woorden
Ben toch wat verwonderd over de negatieve reacties. Ik maak sinds enkele jaren albums van Fotogoed en zijn steeds zoals verwacht. Straks begin ik terug met de album van de reisjes dit jaar en terug met Fotogoed.
Na een eerder positieve ervaring met Fotogoed hebben ze me nu enorm teleurgesteld. De levertijd, service en kwaliteit van mijn laatste bestelling is ver onder de maat. Samengevat: - Levertijd bijna 4 weken! i.p.v. max 7 werkdagen - Er zelf achteraan moeten gaan dat er vertraging is - Een stugge en defensieve klantenservice - Rode vlekjes op de meeste pagina's in alle fotoboeken - Eén fotoboek zichtbaar schuin gedrukt of gesneden - Financiële compensatie alleen in de vorm van tegoed Aan tegoed heb ik echter niets want ik ga absoluut niets meer bij Fotogoed bestellen. Update: Ik heb inderdaad geen gebruik gemaakt van de reproductie mogelijkheid omdat ik er simpelweg geen vertrouwen meer in had. Ik heb daarom mijn verlies genomen en de fotoboeken ergens anders opnieuw besteld.
Heb 3 canvasdoeken en 2 fotoalbums besteld. De canvassen waren binnen 2 dagen in huis de albums na een dikke week. Alles perfect in orde en met gebruikmaking van de nieuwsbrief actie tip voor een nette prijs, zelfs in deze steeds dure tijden. Kortom een aanrader!
Ik heb in het verleden ook ervaring met andere aanbieders, maar sinds enkele jaren honkvast bij Fotogoed. Eigenlijk altijd zeer tevreden over de kwaliteit. Een keer was er iets misgegaan, maar werd dit werd daarna goed hersteld. Klantenservice is goed bereikbaar, vriendelijk en oplossingsgericht. Ook nu met de huidig lopende wat meer complexe bestelling.
Al een paar keer een fotoboek besteld. Steeds tevreden, laatste keer iets minder maar dat lag ook aan de belichting ter plaatse flits-weerkaatsingen moest getemperd worden waardoor de foto's een wat donkerdere tint kregen. Er is mailcontact over geweest, maar wij en de eigenaren van het album hebben besloten dat het weinig storend is voor de leek en daarom het hierbij gelaten. De laatste order was een tuinposter. Een oplettende werknemer van Fotogoed constateerde een witte streep vlak voor deze doorgestuurd zou worden naar de drukker. Na wat mail over en weer bleek deze streep niet in het originele bestand te zitten, maar is deze erin gekomen na converteren van jpg naar pdf. Alsnog het originele bestand gemaild, moesten we wel bijbetalen zodat Fotogoed het omzette naar pdf, maar een paar dagen later hadden wij een heel mooie tuinposter in huis. Deze blijvende herinnering krijgt een mooi plekje op ons dakterras.
Waardeloze klantenservice die geen fouten kan toegeven. Tot 2 keer toe een slecht boek opgestuurd gekregen waarbij de foto’s niet overeen komen met het origineel. Het enige wat wordt aangeboden is het boek nogmaals terug te sturen zodat het gemeten kan worden of het allemaal wel klopt wat je zegt met het risico dat je nog eens €15 extra moet betalen. Simpel een foto direct bij de kiosk in de Kruidvat laten afdrukken en deze klopt perfect met het origineel, maar ook dat geloven ze niet en moet doorgemeten worden. Hieronder verschijnt waarschijnlijk een reactie in de trant van dat ze het tot de bodem willen uitzoeken, immers meten is weten, maar dat ik geen medewerking verleen. Op ieder mailtje wordt een excuus gevonden, dus waarschijnlijk ook op deze recensie. Trap er niet in! Extra aanvulling op de reactie hieronder: dat het boek foutief is opgestuurd komt door verkeerde instructies van Fotogoed zelf. Voor je het weet ben je dan weer weken verder. Verder word ik beschuldigd van het gebruik van een filter bij de afgedrukte foto en zou dat bewezen zijn. Allemaal onzin en iedereen snapt het wanneer je dit zou zien. Ellenlange discussie over de mail die tot niets leidt. Nogmaals: Trap er niet in!
Redelijk goede boeken en kwaliteit van foto's, maar zeer klant onvriendelijk. Je kan je niet uitschrijven op hun nieuwsbrieven, je bent verplicht hun te liken op facebook om gebruik te kunnen maken van hun kortingen en ze bestoken je de hele tijd met reclame. Daarom keer ik zeker nooit meer terug.
Leuk contact in het begin maar blij klachten is het lastig om tot een oplossing te komen. als reactie kreeg ik wel onderstaande tekst maar geen oplossing: "Helaas, ook vanavond zijn wij gesloten, zoals ik u afgelopen zondag netjes heb laten weten, is deze communicatie geescaleerd naar hogerhand hier in ‘cc’. Wel hebben wij ondertussen gemerkt, zonder dat u ons ook maar enige kans geeft om binnen afzienbare tijd – we hebben zelfs met u gecommuniceerd op zondag ! n.b. - het netjes met u op te lossen: een negatieve beoordeling heeft gegeven via Google Review. Ik zal onze Sales & Marketing afdeling hierover moeten informeren en vragen hiermee rekening te houden."
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid