facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ForteVital

ForteVital

Info

Ik geloof dat kracht en vitaliteit de basis is van echt gelukkig zijn! “Change is only possible thought movement”

ForteVital streeft ernaar om mensen zich "sterk & vitaal" te laten voelen door middel van fysieke training & leefstijl verandering!

Geschiedenis

ForteVital staat voor "sterk & vitaal"
Bij ForteVital investeer je in verbetering van de kwaliteit van je alledaagse leven!

Neem contact op voor een gesprek om te kijken hoe ForteVital jou het beste kan helpen om jou persoonlijke doelen te bereiken!



Adres: Spieringweg 700, 2142ED Cruquius, Noord-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: +31 (0)6 292 88 157
Stad: Cruquius
Route: Spieringweg 700
Postcode: 2142ED


Recensies
Voor de tweede keer mee op reis. Niet zomaar een hike maar veel meer! Naast fysiek jezelf uit te dagen in de schitterende bergen wordt je ook mentaal aan het werk gezet om meer uit jezelf te halen. Vertrouwen, flexibiliteit een waardering met gelijkgestemde zijn mijn woorden. Daag jezelf uit om een keertje mee te gaan, echt de moeite waard
Jonas leerde ik al kennen op de basisschool. Na een hele tijd geen contact te hebben gehad, begon ik eind juni 2016 een personal coaching traject. Ik heb hiervoor gekozen omdat mijn rugklachten na vele bezoeken aan verschillende fysiotherapeuten weer terugkwamen. Ik was het zat, ik wou ervan af! Na een paar sessies begon ik mij sterker te voelen, zowel fysiek als mentaal. Dit kwam met name door de combinatie van krachttraining en voedingsadvies op maat. Na dit traject te hebben afgerond, had ik duidelijk veel meer energie en kracht in mijn gehele lichaam. Vervolgens ging ik hierin mijn eigen weg tot de zomer 2018. Ik zag een prachtig filmpje voorbijkomen op social media over een trip naar de bergen in Slovenië. Ik kwam weer in contact met Jonas en dacht: hier wil ik bij zijn! Dus zo gezegd, zo gedaan. 4 juli was het zover, om de reis erheen te maken met de auto. Van elk moment heb ik genoten, ik werd er helemaal in gezogen samen met een enorm leuke groep mensen bij elkaar. 9 juli weer naar huis met een enorme ervaring rijker voor het leven, bedankt hiervoor Jonas! De reis bleef mij bezighouden en in augustus, last minute, kon ik het niet laten, ik kreeg de mogelijkheid om weer mee te gaan met de expeditie 2.0. Op 29 augustus met het vliegtuig erheen, andere groep en meer uitdagingen in het verschiet. En dat was het zeker, maar zo anders dan de eerste keer. Op 2 september weer terug maar met een hele andere kijk op het leven. De afgelopen tijd na de trip heeft het mij veel aan het denken gezet hoe ik verder wil in mijn leven. Gelukkig ben ik daar aardig uit gekomen. Mijn passie voor het ambacht in houtbewerking ga ik verder uitbreiden en dan wel in de vorm van een eigen bedrijf. Het totaalplaatje van in contact komen met een klant tot het eindproduct opleveren, voldoet mij enorm. Zodoende heb ik besloten mij bezig te gaan houden met interieurbouw, restauratie en verbouwingen, maar tevens blijft mijn hart ook liggen bij de scheepsbouw. Jonas, bedankt voor deze geweldige ervaring in 2018 en ik weet zeker dat ik nog vaker mee wil op expeditie! Voor alle anderen die twijfelen, zet die twijfels eens opzij en pak de kansen met beide handen vast!
Ik ben super blij dat ik bij Jonas van Forte Vital terecht ben gekomen. Hij heeft mij goede trainingschema’s gegeven en een uitgebreid voedingsschema. Doelstellingen zijn meer dan behaald om mij klaar te stomen voor een schitterende 4 daagde hike in Slovenië. Een hele mooie ervaring die haast niet uit te leggen is in woorden! Volgend jaar weer Ga jij ook mee??!!
Enthousiaste coach die je motiveert en helpt waar nodig, is echt zijn passie. Suggestie; als Jonas nog meer retraites organiseert zeker meegaan naar Slovenië voor extra uitdaging, je fitter voelen en een geweldige unieke ervaring!!
Met aandacht, met daadkracht en met elkaar. Dat staat me bij als ik terugdenk aan het alpinisme avontuur met Forte Vital in september 2021. In een week beklommen we vijf 4.000 meter hoge reuzen in het Monte Rosa gebergte in Italië. Wat een feestje was het! Met aandacht: de voorbereidingen voorafgaand aan de reis en de begeleiding tijdens de tocht waren heel zorgvuldig en op maat. Zo heeft Jonas een traject samengesteld waarmee ik ondanks m’n achillespeesblessure moeiteloos en fit de bergen kon trotseren. En tijdens de trip werd aan van alles gedacht; even persoonlijk inchecken, ademhalingsoefeningen, reflecties op de dag, flexibiliteit bij plannen die veranderen, ultiem genieten van prachtige vergezichten en niet te vergeten de uitgebreide Italiaanse keuken. Er zit zoveel meer in deze reis dan dat je je van tevoren kunt bedenken! Met daadkracht: een 4.000 meter hoge reus beklim je niet zomaar. Dat vergt sterke benen en een groei mindset. Jonas en Remon motiveerden iedereen om er het beste voor zichzelf uit te halen. Om grenzen op te zoeken en er met trots op terug te blikken. Met elkaar: supertof om gelijkgestemden te ontmoeten tijdens deze reis. We hebben een hoop lol gehad, verhalen gedeeld en vriendschappen gesloten. Jonas en Remon hadden oog voor de groepsdynamiek en zorgden ervoor dat iedereen zich thuis voelde. Dit bergavontuur deden we echt samen! Al met al, een enorme aanrader!
4 januari 2016 begon mijn avontuur bij Jonas' ForteVital met een 30 dagenchallenge. Elke dag 20 tot 30 minuten trainen met een kettlebell. Ik kreeg een kettlebell van 12 kg, die ik echt niet omhoog kreeg; gauw een van 8 kg gekocht. Na 2 weken zoveel pijn in mijn rug dat ik echt wilde stoppen. Jonas moedigde mij aan om door te gaan, even het weekend door. Na 2 dagen verdween de pijn en die is nooit meer teruggekomen. En dit na een rugoperatie en vele jaren rugpijn. De 30 dagenchallenge afgemaakt en begonnen met 2 keer per week trainen bij ForteVital, samen met Jan. Die dacht het niet nodig te hebben, maar zijn houding en spierkracht is sterk verbeterd. Ik was ook begonnen met anders te eten, gezonder vanwege mijn darmen. Na een lange weg heb ik mijn darmen en buik vrij goed onder controle, ook hiervoor gaf Jonas goede tips en begeleiding. Nu 6 kilo afgevallen en meer spiermassa gekregen; ik voel mij superfit en sterk. Veel beter dan 10 jaar geleden. En om dat te testen mochten wij mee naar Slovenië 2.0. 4 dagen hiken in Slovenië met een rugtas van 13 kg, inclusief voedsel en water. Help, dacht ik, redt mijn rug dat wel? Blijft angstig toch, zo'n rug als die van mij. De rugtas was zwaar, maar zat goed. Zo licht als een veertje : De eerste dag kwamen wij boven bij de berghut Koca na Dolicu, op 2151 m. Wat was ik trots en voldaan; geweldige dag! Wat een beleving dat je op eigen kracht zo hoog en ver kan komen. Als enige vrouw tussen 12 mannen voelde ik mij sterk en dankbaar dat ik mee mocht. Slapen op een zolder met 19 mensen, matras tegen matras. Geen stromend water, douche en wc. Maakte niet uit; de plek is zo mooi, net als de mensen die mee waren. Het lopen brengt je in een soort trance; genieten van de omgeving, de planten en fauna. Ook al zagen we de volgende dag weinig vanwege de mist. Daardoor word je meer in jezelf gekeerd en de wereld wordt klein. Het is een cadeautje als de mist optrekt en we een prachtig bergmeer zien een kippenvelmoment. Tijdens de 4 dagen hebben wij veel gelachen, gekletst en momenten stilgestaan om tot jezelf te komen, te mediteren. En je af te vragen: wat neem ik mee op de berg en wat laat ik achter? Ik laat een vol hoofd achter en loop lichter en met meer energie en creativiteit de berg af. Zelfs Jan is wakker geschud door de berg en ziet dat het ook anders kan in positieve zin. Hij vroeg zich af of zijn knie het wel zou houden op de berg. Maar door het sporten is die zo sterk geworden. Die paar dagen weg hebben ons een gevoel gegeven dat we maanden weg zijn geweest. Wij kijken er met veel energie en plezier op terug en hopen volgend jaar weer mee te mogen. Wie weet dan een ander land. En met de verzorging van ForteVital was het helemaal top! Jan en Diana
Sinds een zwaar ongeluk een aantal jaar geleden had ik 24/7 pijn. Nekblessure. Meerdere jaren van fysiotherapie, nekbrace, oefeningen, niets hielp. Ik kon m’n hoofd niet meer draaien en had al geaccepteerd dat ik de rest van mijn leven beperkte bewegingsmogelijkheid en pijn zou hebben. Tot ik via mijn sportschool in contact kwam met Solid Performance en Jonas. Meteen bij het eerste consult was mijn pijn direct een stuk minder én kon ik m’n hoofd weer een beetje draaien. Echt ongelofelijk. Sindsdien ga ik regelmatig naar Jonas en het is niet normaal hoeveel we bereikt hebben in slechts een paar maanden 6 behandelingen. Heb je ook last van een blessure of pijntjes? Dan is dit écht de place to be. Mijn leven is drastisch veranderd en dat gun ik iedereen.
Als videograaf mee geweest op 1 van de expeditie, samenwerking verliep prima. Jonas denkt goed mee, en als er een probleem is weet hij hier professioneel mee om te gaan. Hij weet je goed te motiveren en begeleid je van A tot Z. De verzorging bij de expedities zijn van hoog niveau. Je zult wel uitgedaagd worden Ga zo door!
Expeditie Slovenië 1.0. 2018 Resentie van Ton van Gestel 65 jarige deelnemer. 1 woord: VERWONDERING! De route, overnachtingen, groepssfeer en leiderschap van Jonas plus bemanning waren top. Het prachtige, afwisselende, adembenemend mooie landschap, waaronder de sneeuwtoppen, bloemenpracht en de rust vormden voor mij een continue het hoogtepunt. Het lopen over de gletsjers mag hierbij als sensationeel worden betiteld. Niet te vergeten waren de met aandacht geselecteerde en gevarieerde voedselpakketten, de uitgebreide opstartoefeningen in de ochtend en de inspanning van de steuntroepen. Film- en fotobeelden zijn geheel overeenkomstig de werkelijkheid. Deze tocht valt zeker onder de categorie onvergetelijk. Voor herhaling vatbaar! Bij twijfel: DOEN
Het is echt een super fijne manier van sporten! Enthousiast en motiverend. Neemt alles mee en laat je leven in balans komen. Voor de extra uitdaging mee gaan naar de expeditie in Slovenie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid