facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fort bij Penningsveer

Geschiedenis

Het Fort bij Penningsveer is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen aan de rivier de Liede bij de buurtschap Penningsveer, ten oosten van Haarlem.Voordat de Stelling van Amsterdam werd aangelegd, kende Amsterdam al een eerdere verdedigingsgordel. Cornelis Krayenhoff kreeg in 1799 de opdracht om een permanente linie rondom de stad te ontwerpen die met gebruik van inundaties en aarden werken Amsterdam moest verdedigen. Deze werken stonden bekend als de Posten van Krayenhoff en bij Penningsveer kwam in 1813 Post 2 gereed, welke later werd opgenomen in de Stelling van Amsterdam.In 1886 werd begonnen op deze plaats met het opwerken van een aardwerk. Het zand werd daarna lange tijd met rust gelaten zodat het kon inklinken. Negen jaar later werd het zand vergraven tot een verdedigbaar aardwerk. De bomvrije gebouwen van Fort bij Penningsveer werden in 1901 opgeleverd en het fort maakte deel uit van de Positie bij de Liede. Deze Positie lag aan de oostkant van Haarlem bij de Liede en bestond uit dit fort, Fort bij de Liebrug en Fort aan de Liede, een liniewal, batterijen en inundatiesluizen. Het fort kreeg de functie om het acces van de de Oude Haarlemmerweg af te sluiten en de belangrijke inundatiesluizen voor de Veer- en Waarderpolder, aan de overkant van de Liede, te verdedigen. Het fort had een bezetting van 169 man volgens een opgave uit 1913.

Adres: Haarlemmerliede
Telefoonnummer: +31235310874
Stad: Haarlemmerliede



op zoek naar gerelateerd: Vrienden van het fort bij penningsveer, Fort Penningsveer te koop
Recensies
Wat een gigantische oppervlakte. Een mooi hystorisch simplistisch gebouw. Een prachtige omgeving, veel natuur, water, heerlijk om er te varen, te zitten, een wandeling rondom het gebouw te maken of halverwege ff door het gebouw te wandelen met de vele slaap kamertjes met stapelbedden en grote ruimtes. Doet me denken aan jeugdherbergen en schoolkampen met een hele fijne gastvriendelijke sfeer. Niets moet, vanalles mag en vooral geniet.
Een geweldige lokatie om bijvoorbeeld een familieweekend of scouting met opgroeiende kinderen te vieren. De ideale plek voor ondernemende jongeren. Je kunt er luieren, vissen, varen, zwemmen, wandelen, fietsen, boomklimmen en verder allerlei spannende activiteiten. Als ouder knijp je een oogje dicht qua luxe.
Leuke plek met een interessante geschiedenis. Fred is een topper! Veel mogelijkheden om bv. Een teamuitje, kamp of feestje te organiseren.
Wat een leuke locatie, mijn zoontje heeft hier weekend kamp. Super gave locatie voor dit soort uitjes. Zeker de moeite waard als je een weekendkamp wil organiseren. Alles ziet er goed onderhouden en schoon uit. Voldoende slaapplaatsen en sanitaire voorzieningen.
Bij de kookstudio al daar geweest. Erg lekker gegeten en mooie recepten. Kregen eerst een leuke rondleiding over het terrein en meer informatie over het fort. Koken was gezellig. Verder wel een beetje rommelige kookstudio vond ik. De kok deed net alsof we nog nooit hadden gekookt en totaal geen idee hadden van smaken en koken met verse ingrediënten. Hij deed een beetje zelf ingenomen en vond zijn grapjes vooral zelf erg leuk. Maar al met al....Of ik je zal aanraden om daar eens te gaan koken met een groep...Ja. ...doen! Leuke locatie en heerlijke gerechten gemaakt. Er Was voldoende voor iedereen en na afloop kregen we de restanten mee in bakjes.
Ik volg hier samen met mijn collega de workshop, loopbaan fit. Helaas nu in de wintertijd maar zelf nu is het een heerlijke plek, dat beloofd wat voor de lente en de zomer!
Voor groepen prima - nodige basis voorzieningen zijn wel aanwezig incl. douches en toiletten- ligt aan het water - Ligt bij Haarlem- zie website- niet voor verwende mensen.
Mooie locatie met intressante historie. Wordt gebruikt voor startende ondernemers en voor jeugd kampen. Fred de fort beheerder is een vriendelijke hard werkende man.
Leuke omgeving, alleen door winter en corona tijd alles gesloten
Er leuke locatie, ligt een beetje af gelegen, maar niet ver weg van de stad. Goede slaaplocatie en erg betaalbaar!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid