facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fort bij Hoofddorp

Geschiedenis

Het Fort bij Hoofddorp is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen in een knik van de Geniedijk Haarlemmermeer, ten westen van de Hoofdvaart. Oorspronkelijk lag het ten zuiden van Hoofddorp, tegenwoordig er middenin.BijzonderhedenHet fort is aangelegd rond 1903-1904. Het was een model A fort. Het is een van de twee forten van de Stelling met twee verdiepingen, Fort bij Spijkerboor is de andere uitzondering. Beide verdiepingen tellen 13 kamers. Het gebrek aan ruimte is ook de reden waarom er maar een keelkazemat werd gebouwd, terwijl twee voor de forten normaal was. Aan het hoofdgebouw zit een frontgebouw vast die via een poterne is te bereiken. Voor het frontgebouw ligt nog een gietijzeren front-caponnière. Deze caponnière, Fort aan de St. Aagtendijk was hiermee ook voorzien, had schietsleuven aan de zijkant en kon zo de gracht aan beide zijden van het fort met mitrailleurs onder vuur nemen.In de Tweede Wereldoorlog werd het fort door de Luftwaffe gebruikt als paardenverzorgingsplaats. Na de oorlog fungeerde het twee jaar als interneringskamp voor politieke delinquenten. In de eerste jaren na de oorlog werden de fortwachterswoning en de genieloods gesloopt. Daarna is het nog een tijd als magazijn gebruikt door de Nederlandse luchtmacht.

Adres: Hoofddorp
Telefoonnummer: +31235554785
Stad: Hoofddorp



op zoek naar gerelateerd: Fort van Hoofddorp, Fort Hoofddorp restaurant, Fort Noxx Hoofddorp, Hoofdweg 739 Hoofddorp, Stichting Fort van Hoofddorp, Fort Vijfhuizen, Fort Hoofddorp wiki, Fort bij Aalsmeer
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Schietsportvereniging 't Fort Schietsportvereniging 't Fort 2 km Fijne schietvereniging en mooie accommodatie.
Escape World Escape World 3 km Excalibur: leuk dat het heel fysiek was met touwen, dingen die openspringen,, etc. Ja...
Historisch Museum Haarlemmermeer Historisch Museum Haarlemmermeer 3 km Voor de eerste keer in het Historisch Museum te Hoofddorp. Opgestelde landbouwwerktu...
Noordsvaarder Noordsvaarder 122 km Noordsvaarder is het westelijke deel van het waddeneiland Terschelling. De Noordsvaar...
Recensies
Mooi klein fort in Hoofddorp net weer even anders dan het fort in Vijfhuizen. Beide zijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Bij het fort Vijfhuizen zijn rondom ook kunstuitingen te zien. Met de fiets de waterlinie volgen en je geniet volop van de rust en de omgeving.
Sinds kort levendige terassen beneden, en een leuk parkje bovenop. De bankjes boven in het park hebben helaas wat onderhoud nodig. Leuk uitzicht over de Geniedijk.
Heerlijk geluncht. Vriendelijk en gastvrij personeel. Het fort is van binnen erg mooi verbouwd tot restaurant. Aan de buitenzijde een mooie binnentuin met een kruidentuin. En aanrader om te gaan bekijken en tevens te gaan lunchen.
Historische en betekenisvolle locatie Stelling van Amsterdam met voor elk wat wils: drankje, eten, wandelen, erfgoed, educatie en meer.
Mooi fort, prachtige lokatie ,leuk trendy en goed restaurant, heerlijk gegeten, vriendelijk personeel
De Stelling van Amsterdam in en nabij Hoofddorp. Een enorme verdedigingslinie om de hoofdstad. Diverse forten zijn in gebruik als publiekeruimte. Veel van deze gigantische betonnen kolossen zijn gesloten voor het publiek. In Hoofddorp is Fort bij Hoofddorp grondig gerenoveerd en in gebruik door diverse bedrijven. Het terrein is vrij te betreden. Vanaf het dak is er een mooi zicht op het oude buurtje, de korenmolen De Eersteling en ook het centrum. Via de Geniedijk kom je nog meer bunkers tegen. Een bezoekje meer dan waard.
Wat wordt dat vreselijk mooi! Prachtig gerestaureerd. Het pand houdt echter wel zijn patina.
Unieke locatie voor een brasserie, vergaderzaal en bar.
Zeer mooie en leuke lokatie, wel een beperkte kaart, verder zeer gezellig en vriendelijk personeel.
Leuke plaats om te wandelen. Let op met de werkzaamheden!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid