facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Floating Farm Rotterdam

Floating Farm Rotterdam

Info

Floating Farm is een drijvende boerderij die voedselproductie heel dicht bij de consument brengt, inspeelt op de groeiende mondiale vraag naar kwaliteitszuivel en daarnaast milieuvriendelijk is door het streven naar een volledig circulair systeem.

Geschiedenis

Ontstaan van het idee:
Vanuit de problematiek dat zich voordeed in New York, waar door hevige wateroverlast het enige voedingsdistributiecentrum van de stad plat lag, is het idee van de floating farm tot stand gekomen. Hierdoor stonden de schappen van de supermarkten in de stad binnen 2 dagen leeg, wat hevige paniek bij velen veroorzaakte. Bangladesh is een ander treurig voorbeeld van een land met veel overstromingen en wateroverlast waardoor gehele terreinen meerdere malen per jaar onder water staan. De floating farm biedt de mogelijkheid om klimaatadaptief te boeren/voedsel te produceren zonder afhankelijk te zijn van de grond.

Locatie van de boerderij
Floating Farm krijgt een plek in de Merwe4Haven. Dit is een oude stadshaven in transitie. De komende jaren wordt gewerkt aan een schone, nieuwe woon- en werkomgeving. Merwe4Haven ligt tussen de woonwijken Delfshaven, Spangen en Schiedam en heeft veel consumenten en voorzieningen zoals winkels en onderwijsinstellingen. De haven is goed bereikbaar via snelwegen (A20), OV en via water - wegen (De Maas en De Schie). De logistieke bereikbaarheid via waterwegen is interessant voor de aanvoer en de afvoer van voer, vee en mest per boot naar Midden Delfland. Via Floating Farm wordt Rotterdam op een nieuwe manier verbonden met het agrarische achterland.



"De Floating Farm produceert heerlijke zuivel op een duurzame en circulaire manier! Kom langs en leer over onze missie binnen de circulaire landbouw en zie hoe wij de voedselketen toekomstbestendig proberen te maken! Daarnaast kun je verse zuivel direct bij ons kopen, kom jij ookproeven?"
Adres: Gustoweg 10, 3029 AS Rotterdam
Stad: Rotterdam
Route: Gustoweg 10
Postcode: 3029 AS



op zoek naar gerelateerd: Floating Farm dierenwelzijn, Floating Farm producten kopen, Floating Farm eigenaar, Floating Farm Rotterdam telefoonnummer, Floating Farm melk, Koeien op boot Rotterdam, Floating Farm koe in water, Gustoweg 10 Rotterdam
Recensies
Maatschappelijk verantwoord en waardevol ondernemen staat hier hoog in het vaandel. Een bijzondere ervaring van een stal op het water. Vriendelijk en geduldig personeel. Mooie lokale producten in lief winkeltje op de kade. Echt even de moeite waard om te bekijken. Bijzondere aanrader: gember karnemelk, van eigen boerderij.
De drijvende KOE ;- Heerlijke en Eerlijke producten ! Een leuke en bijzondere plek. Top !! tot snel.
Echt heel bijzonder duurzaam voedselproject. De koeien eten nauwelijks gras maar vooral restafval uit de stad: sinaasappelschillen, afgekeurd fruit, oud brood en crackers. Normaal wordt dat in de ovens van AVR verbrand, hier omgezet in heerlijke melk, karnemelk en kaas. Hier worden kringlopen gesloten.
Koeien staan op een klein stukje gasveld dat behoorlijk kaal is en aan wal is, ze kunnen op het floating dek lopen. Daar krijgen ze bijvoer en worden gemolken. Koeien hebben uiers die op springen staan en bijna tot de grond hangen. Het ziet er allemaal niet echt fijn uit. Idee is misschien goed maar uitwerking en uitvoering is naar mijn mening weg slecht.
Interessant! Ook in het winkeltje geweest en heerlijke melktaart gehad. Smullen!!
Een drijvende boerderij zie je niet vaak. Behalve dat het heel apart is voegt het eigenlijk niet veel toe. Wel kan je met je kind er gewoon binnen wandelen, en zo wat van het gebeuren meekrijgen. Neemt wel ook weer een deel van de haven in beslag, terwijl er al weinig ruimte is.
Mooi stal! Concept is iets waar we nog aan moeten wennen, maar de koeien zelf maken een goeie indruk, ook op de omgeving. Ze zien er gezond uit en het personeel geeft graag informatie en beantwoorden alle vragen. De koeien zijn knuffelkonten en een aai over de bol, daar reageren ze heel leuk op. Neem een fles, kan of emmer mee, dan kan je rauwe verse melk tappen 1 euro de liter!
Heerlijke verse producten van de farm zelf of uit de stad. Ga er zeker een keer kijken. Wij zijn weg van de hangop, karnemelk gember en de oude kasteel kaas.
Niet het bezoeken waard. De koeien hebben geen optimale leefomstandigheden: ze staan dicht op elkaar, kunnen niet zomaar het klein stukje gras op en het kalfje stond alleen in een klein hokje met vies water. Overigens is het stuk waar de koeien op staan niet aan het 'floaten', maar staat het op een stuk beton dat in het water staat.
Het is een zeer schone en ordelijke boerderij. De producten zijn ook heerlijk. De medewerkers zijn aardige mensen en vriendelijk.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Floating Farm Rotterdam.

Rotterdam agricultureel coöperatief

openingstijden, locatie, vervoer. Gustoweg 10 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Floating Farm Rotterdam adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Floating Farm Rotterdam. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Floating Farm Rotterdam delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
The Ledge Group NL The Ledge Group NL 3 km LEDGE Land for the Environmental Development of Group Economics
Urban Gardening Store Urban Gardening Store 5 km Goede zaak, netjes geholpen en alles op voorraad
Herenboeren de Vlinderstrik Herenboeren de Vlinderstrik 8 km Geweldige vrijwillige leden die zich iedere dag inzetten op de boerderij. Met het oo...
Timac Agro Nederland Timac Agro Nederland 8 km Timac Agro is onderdeel van de Franse Roullier groep en is actief op het gebied van m...
Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. 10 km Groen Punt Uitzendorganisatie is een uitzendorganisatie welke is gespecialiseerd in d...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid