facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis

Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis
Informeel hotel met moderne kamers, een restaurant en een stijlvolle bar. Tevens gratis parkeergelegenheid.
Adres: Birkstraat 138, 3768 HN Soest, Nederland
Telefoonnummer: 033 432 8255
Staat: Utrecht
District: Soest
Stad: Soest
Route: Birkstraat
Huisnummer: 138
Postcode: 3768 HN


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Back to your Woods Back to your Woods 2 km Back to your woods is a unique treehouse in the middle of the Netherlands at the 'Utr...
Stayokay Soest Stayokay Soest 3 km Het ontbijt was teleurstellend. Alleen wit brood en hoewel het nog geen 10 uur was, w...
Recensies
Restaurant was niet open voor buitenpubliek, reden om dat het restaurant en hotel afgehuurd is. Jammer kwam daar veel in het verleden toen het ook het witte huis was. Jammer want je kon daar lekker eten of een weekendje verblijven.
Hotel ziet er vanaf de straat leuk uit, soort aparte huisjes lijkt het. Zeer vriendelijke dame bij aankomst. Kamer 408 toegewezen gekregen voor 2 nachten. Vreselijk sombere en gehorige, met achterstallig onderhoud en niet al te schone kamer. Raam geen dubbel glas sluit onvoldoende waardoor herrie en kou van buiten naar binnen komt. Verwarming doet het redelijk maar er staat een vies, vunzig bankje voor waar je je vieze schoenen nog niet eens op zou zetten. Dito stoel aanwezig, smerig! In de douche is het ventilatie rooster stuk en kan niet dicht. Koud dus. Ook de douche niet al te schoon. Onder het bed flinke hoeveelheid stof. Naast me in de andere kamer een soort dragonder die van kwart voor acht tot ongeveer 9 uur denderend door de gehorige kamer met houten vloer, stampte. Al met al een vreselijk verblijf. Gelukkig deed de omgeving het beter ook al was het niet zulk best weer. Bij melden van de klachten bij de receptie gaf de aardige dame aan, het raam weten we. Misschien heeft u de busjes wel zien staan. Echt , wat een zotheid. Stop er dan geen gasten in zou je denken.
Niet gelogeerd, wel gegeten met de AH zegels 2de diner gratis met z'n vieren.nWe hadden ook al in een andere fletcher in Huizen gegeten met een toeslag van 10 euro pp. Ik denk nog steeds dat we daar het diner van 1 persoon gewoon hebben moeten delen, want het werd voor 2 personen in 1 schaaltje opgediend en het was echt super weinig. Over de bediening maar niet te spreken!nHet was één grote teleurstelling daar, dus we hadden nu geen hoge verwachtingen.nMaar we zijn blij verrast!nHeel vriendelijk personeel, gezellige entourage en het eten was heerlijk én ruim voldoende.nZo veel dat een van ons het toetje niet eens meer nam. Men wilde ons zelfs tegemoetkomen door een extra plankje met bonbons enz, maar daarvoor hebben we bedankt. We waren dik tevreden en er kon echt niets meer bij.nHier komen we zeker nog eens terug. We hebben afgesproken dat we de ober gaan adopteren. Hij moets het wel eerst even overleggen met zijn ouders nDank je wel voor een leuke avond!
Wij hadden een Oud en nieuw arrangement geboekt die niet voldeed aan de verwachtingen. De beloofde feestelijke toost bleek te bestaan uit op een tafel in de foyer gezette bubbels en oliebollen, met de boodschap zoek het zelf maar uit. De tussendeur was op slot gedaan zodat wij naar onze kamers moesten om van het toilet gebruik te maken. De bar sloot oudejaarsavond om 22.00 uur.nHet luxe 4 gangen diner op oudejaarsavond was dezelfde kaart als die wij de dag ervoor hadden gezien.nDe kamers waren schoon en de bedden goed. De badkamer vrij krap. Buik inhouden om naar de douche te gaan. Fletcher pretendeert dat ze 4 sterren hotels zijn, maar dit is zeker niet 4 sterren waardig.nDaarbij was in ons hotel de tussengang ingestort zodat de verbinding restaurant/hotel er niet meer was. Geeft niks, maar wij waren hier van te voren niet over ingelicht.nWij zullen de volgende keer nog wel eens goed nadenken of we van Fletcher gebruik gaan maken.
De bedden waren goed, ontbijt uitgebreid en lekker. Medewerkers in het restaurant en één dame van de receptie erg vriendelijk. We kregen een waterkoker toen we erom vroegen. Maar: de badkamer was duidelijk niet schoongemaakt: veeg in het toilet, stof op de wasbak.nWe hadden twee overnachtingen met saunabezoek, maar daar wist de sauna niet van. We hadden pasjes moeten hebben maar dat had het hotel nog niet. Onduidelijk of dat een fout van de sauna en of hotel was, duidelijk dat communicatie ontbreekt.nVoor de prijs vond ik het bezoek karig, zeker geen vier sterren waardig.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid