facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Filmhuis Breda

Info

Filmhuis Breda is een filmhuis met eetcafé. Momenteel verblijven we in de oude theaterzaal van Nieuwe Veste, waar we iedere maand op een vrijdagavond een verrassende filmavond organiseren, altijd met diner, live muziek en twee arthouse films!

Geschiedenis

Filmhuis Breda is een filmhuis met eetcafé in oprichting: Een nieuwe culturele ontmoetingsplek in het centrum van de stad, met film als motor.

Een plek waar je ook voor en na de film gezellig kunt zitten, vrienden kunt ontmoeten, een biertje kunt drinken, eten, of een krantje kunt lezen.

Wij beginnen echter met een eenvoudige opzet, om zo langzaamaan te groeien, op eigen kracht, en hopelijk met een beetje hulp van onze bezoekers.

Dit is ons doel. Momenteel zijn wij nog bezig met het regelen van een eigen locatie, maar verblijven we ondertussen in de theaterzaal van Nieuwe Veste.

Ons streven is uit te groeien tot een kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige cinema, gekoppeld aan een professionele horeca, waar je altijd terecht kan voor een kopje koffie, een borrel, of een lekkere daghap, zeven dagen per week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een plek om elkaar te onmoeten of lekker in je eentje te vertoeven.

Gaandeweg breiden wij de programmering uit met muziek, literaire acitiviteiten, lezingen en debat.


Start-up Cinema
Natuurlijk willen wij zo snel mogelijk een regulier filmprogramma realiseren in comfortabele zalen met een volwaardige horeca. Aangezien een volwaardige cinema nogal wat kost, beginnen wij rustig aan als Start-up cinema: feestelijke filmevents; een provisorische zaalopzet in ons pand, met toffe films, inleidingen door interessante sprekers, een lekker muziekje en natuurlijk een bar met drank en iets te snacken. Zo kunnen wij zo snel mogelijk van start als filmhuis, en hopen wij samen met onze bezoekers die culturele ontmoetingsplek te creëren.

Locatie en programma worden aangegeven in onze Nieuwsbrief, op onze website en via Facebook.

Blijf op de hoogte via deze page of via www.filmhuisbreda.nl



"Filmhuis Breda is een culturele ontmoetingsplek in het centrum van de stad, met arthouse film als motor. Een plek waar je ook voor en na de film gezellig kunt zitten, vrienden kunt ontmoeten, van live muziek kunt genieten, een wijntje of biertje kunt drinken en eten. We organiseren 1 à 2 keer in de maand een filmavond, compleet avondje uit, in de theaterzaal van Nieuwe Veste Huis Ocrum."
Adres: Sint Janstraat 18, 4811 ZM Breda
Telefoonnummer: 0653784318
Stad: Breda
Route: Sint Janstraat 18
Postcode: 4811 ZM



op zoek naar gerelateerd: Chassé Cinema, Cinema Breda, Voorstelling Breda, Chassé filmagenda, Pathé Breda, Films Breda bioscoop Chassé, Kinepolis Breda eten, Pathé Breda zaal 4
Recensies
Wat een pracht lokatie. Oud en sfeervol. Met een heel gezellige zit/eetkamer en een opklapbare bar. De zaal met podium is authentiek oud. De balken zijn een kunstwerk op zich. Gezellig en intiem. Met de mogelijkheid om het mooie binnenplein erbij te betrekken, bij mooi weer. Wij hebben genoten van de bijzondere film/docu/roadmovie. Over een Nederlandse groep Sinti, op zoek naar hun roots in India. Geraakt en ontroerd, met veel wijsheid, humor en prachtige ontmoetingen. Oedoer Drom. We kwamen van ver. Film van Bob Entrop. De Indiase Curry, die we hebben gegeten was heerlijk. De wijn overigens ook. En heel fijn, dat je ook kan pinnen. Voor de muntendrankjes. Het team vrijwilligers is overigens bijzonder vriendelijk en gezellig. Een must om nog meer bijzondere films te gaan kijken in dit fraaie en gemoedelijke, monumentale pand.
De mensen doen steeds hun uiterste best om er een perfecte avond van te maken. Blij dat ik het ontdekt heb.
Je kunt soms eerst iet eten en dan naar een film gaan kijken! Dus een goede combinatie
Leuke plek. Film kijken, lekker eten en fijne live muziek.
Leuke en gezellige sfeer. Eten is goed.
Prima scherm en geluid.
Was heel leuk
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Filmhuis Breda. Sint Janstraat 18 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Filmhuis Breda adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Filmhuis Breda. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Filmhuis Breda delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid