facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fika

Fika

Info

Fika is een lunch- en borrelcafé in Scandinavische stijl. Smörrebröd & borrelhapjes.

Geschiedenis

FIKA serveert koffie, smörrebröd en wijn. Een stukje Scandinavië in Nijmegen. Perfect voor ontbijt, lunch en borrel.

Adres: Van Broeckhuysenstraat 5 , Nijmegen 6511 PE, NL
Telefoonnummer: 024 206 0159
ln.negemjin-akif@ofni
Stad: Nijmegen
Route: Van Broeckhuysenstraat 5
Postcode: 6511 PE


Openingstijden

Maandag: 10:00-20:00
Dinsdag: 10:00-20:00
Woensdag: 10:00-20:00
Donderdag: 10:00-20:00
Vrijdag: 10:00-20:00
Zaterdag: 10:00-20:00
Zondag: 10:00-20:00


op zoek naar gerelateerd: fika zweeds, fika koffie, fika nederland, fika nijmegen, fika betekenis, fika magazine, zweedse fika recepten, fika zweeds betekenis
Recensies
Super toffe plek om iets te komen drinken/eten ontbijten, lunchen of borrelen, studeren, werken of lekker bij te babbelen. Al helemaal als je into de Zweedse trends bent: hip en trendy en steeds netjes en verzorgd - zowel in eten als sfeer. Leuk vintage interieur met veel verschillende zitplekken. Uitgebreid menu met Smorrebrod, borrelplanken, ontbijtopties en zoet gebak en alles komt heel mooi gepresenteerd toe op de bordjes. Vriendelijke en vlotte service!
Jaaaa was top!!!! De chai latte was heerlijk, golden tea was lekker, de messen waren goed scherp en de verschillende broodkeuzes voor die prijzen? Amsterdam could never!!!! Yeah!Eten: 5/5
Erg fijn plekje om te ontbijten of te lunchen! Lekkere salades, lekker broodjes! Leuke vriendelijke bediening! Enige minpuntje is dat als er veel mensen zijn dat het ook erg lawaaierig is. Bediening blijft wel snel serveren.
We waren met 6 personen waardoor het helaas langer duurde iets te lang vond ik broodje erg knapperig en de kip was perfectgaar maar mals, de makreel vond ik wel lekkerder dan de kip.
Super lekker gegeten en vlotte bediening. Heel leuk dat ze kleine broodjes hebben. Normaal vind ik kiezen tussen al het lekkers vrij lastig dus het was heel fijn dat ik nu 3 verschillende broodjes kon proberen. Ook stonden er geen salades op de kaart, maar het personeel heeft aan de keuken gevraagd een in dit geval salade met vis te maken en dat hebben ze ook super goed gedaan! Echt een aanrader.
Met de vierdaagse hadden ze een speciale menu wij hebben alleen iets gedronken. Vriendelijke personeel.Service: 5/5
Fijn om tussen ' op locatie' werkzaamheden even een moment door te brengen om de planning door te spreken. Goede koffie met kladdkaka besteld. Een aandachtspuntje; wanneer het druk is in het kantoorgedeelte, houd er dan rekening mee dat de bediening meer tijd in beslag neemt en dat invloed kan hebben op je werkplanning.Eten: 4/5
Met Valentijn gegeten bij Fika; we kwamen in eerste instantie bij de “verkeerde” deur binnen namelijk bij Fika Office waar je take away kunt meenemen en waar je kunt werken als je dat nodig zou vinden tijdens je lunch. De fika is eigenlijk een sociaal gebruik in Zweden en Finland waarbij het werk of andere dagelijkse bezigheden worden onderbroken door bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. De term fika is voor zover bekend sinds 1910 in gebruik en verworden tot een belangrijke sociale institutie. Soms wordt er uitgebreider gegeten waardoor het enigszins vergelijkbaar wordt met het Engelse afternoon tea. Dit gevoel heb je een beetje als je bij Fika in Nijmegen komt eten waren het niet dat het best druk was met Valentijn. We hadden broodjes besteld en wat te drinken, mede doordat het best druk was hebben we erg lang moeten wachten op onze broodjes. Ik had de kip, gerookte zalm en de rosbief en mijn vrouw had de mango hummus en de Noorse garnalen. Qua smaak waren de broodjes prima behalve het garnalen broodje wat nogal flauw en vlak van smaak was. We hebben een prima middag gehad met z’n tweeën alleen toen we moesten betalen sloeg ik toch wel steil achterover van wat alles gekost had. Per broodje betaal je €5,- wat eigenlijk maar één snee oerbrood is en voor de zalm moest ook nog een meerprijs van €1,50 betaald worden. De totaal prijs van een lunch met zijn tweeën was bijna €50,- wat ik toch echt veel te veel vind voor een paar broodjes en drankjes.
Heerlijke smorebrod, lekkere combinaties. Leuke kaart. Een hippe broodjeszaak in hartje Nijmegen. Iedereen kent de weg er naar toe inmiddels. Wat betekent: druk, druk en druk. Gelukkig wordt het wachten op een vrij tafeltje goed begeleid door erg aardige bediening. Tip: wacht wel buiten zodat de andere gasten rustig verder kunnen eten.
Heerlijke chai latte! Mag wel iets minder zoet! Leuke inrichting. Minpunt: personeel mag wat vrolijker zijn en klantvriendelijker. Zij waren steeds achter bar verstopt zonder ons te groeten en te vragen wat wij willen.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Fika.

Nijmegen belegde broodjes

openingstijden, locatie, vervoer. Van Broeckhuysenstraat 5 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Fika adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Fika. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Fika delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nostra Nostra 135 meter Heerlijk gegeten en vooral gedronken @nostra lunch/winebar. Mooie wijn/spijs combinat...
De Bruijn De Bruijn 507 meter Open om 0830 uur, koffie lunch wijn.
Bairro Alto Bairro Alto 515 meter Heerlijk koffietentje waar wij tot op heden en mogelijk in de toekomst graag kwamen w...
Smaakrijk Smaakrijk 642 meter Lekker gelunched in wat ik noem "de geheime tuin" . Mocht je in de Lange He...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid