facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fijn Bar & Kitchen

Fijn Bar & Kitchen

Info

Fijn Delft

Geschiedenis

Fijn is geen restaurant, lunch room, wijnbar, of brasserie maar een beetje van alles.

Fijn moet een plek zijn waar het winkelende publiek overdag tot rust kan komen met een goede kop koffie gezet door een getrainde barrista met daarbij een goed en lekker stuk huisgemaakte taart of cake of een goed bereide lunch met wat luxere broodjes voor wel de normale prijs.

Fijn heeft geen lunch of diner kaart maar een kaart met daarop verschillende luxe sandwiches, bites en grotere vlees, vis en vegetarische gerechten die altijd besteld mogen worden dus als u om 10u in de morgen trek heeft in een Bavette is dit geen enkel probleem.

Fijn is in de avond een plek om samen te komen om een goed glas wijn een perfect getapt biertje of een mooi speciaal biertje te drinken met een van de vele bites en goede wijnen van de kaart kun je heerlijk toeven met avonden van rustige live muziek afgewisseld door avonden met achtergrond muziek.

Fijn op het terras uiteraard de mogelijkheid om in het verwarmde overdekte gedeelte voor de zaak te roken. In de zomer zullen er naast de tafels en stoelen robuuste loungebanken staan op het terras met parasols en verwarming. waardoor er een makkelijke plek wordt gecreëerd om lekker in de zon te zitten en te genieten van alles wat Fijn is.

Adres: Burgwal 11, 2611GE Delft
Telefoonnummer: 0152121108
Stad: Delft
Route: Burgwal 11
Postcode: 2611GE


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 23:00
Dinsdag: 10:00 - 23:00
Woensdag: 10:00 - 23:00
Donderdag: 10:00 - 23:00
Vrijdag: 10:00 - 01:00
Zaterdag: 10:00 - 01:00
Zondag: 11:00 - 23:00


op zoek naar gerelateerd: burgwal 11 delft, recensies fijn delft, fijn delft social deal, rossio delft, bar & kitchen fijn delft social deal, restaurant delft markt, restaurant delft, cafe burgwal delft
Recensies
Verrassende,nieuwe ervaring! Ruim opgezet "Corona" terras onder de bomen op de Burgwal..Super gezellige bediening.Verrukkelijk geluncht . Goede prijs kwaliteit verhouding. Hier kom ik beslist gráág vaker .
In een woord: super. Vonden het bedrijf via Social deal, alleen konden daar alleen op bepaalde tijden reserveren, dus naar restaurant zelf gebeld en dat was geen probleem. Hele aardige gastheer die zonder problemen het hele restaurant bedient en met iedereen een grapje kan maken. Het eten was ook heerlijk. De chef maakt gebruik van veel combinaties en is niet bang om zowel vlees als vis op te dienen drie kleine gerechten per gang. De prijs was door social deal ook nog onder de 50 euro ook nog prima. Van mij had de muziek iets zachter gemogen, want was niet helemaal mijn smaak maar ik heb hier ook geen last van gehad. Verder een goede drankkaart en een leuk aangekleed, we komen hier zeker nog eens terug.
Lunch proeverij hier gehad, dit was 13 euro p. p. Het was erg lekker en heel gezellig. De lunch proeverij was een leuke manier om het aanbod te bekijken. Zeker iets waar ik nog eens terug zal gaan.
Heerlijke lunch proeverij gehad. Personeel erg vriendelijk eigenaar iets te amicaal.
Hele leuke zaak met erg vriendelijke bediening en mooi bereid en vers eten. Zeker een aanrader in Delft.
Moederdaglunch besteld, zou afgeleverd worden 1200. 1245 was er nog niemand dus maar even gebeld het zou net op dat moment de deur uitgaan, 1345 nog steeds geen lunch en na 10 x geprobeerd om ze te bereiken maar kreeg meteen een bandje te horen...heel frustrerend! Uiteindelijk werd ruim 3 uur na de geplande tijd de lunch afgeleverd . Wel excuses gekregen vanwege de drukte dat alles later was maar ruim drie uur is echt niet normaal meer de lunch was natuurlijk geen lunch meer , bovendien zaten er geen beloofde wraps in met tonijn en coburgerham. De jus d’orange was niet lekker; die hebben we weggegooid ik denk dat ie te lang buiten de koelkast had gestaan ; hij smaakte heel raar beetje alcohol-achting... Dus hier bestellen we niks meer...
Via Social Deal heb ik voor moederdag 3 lunches besteld. Zondag nog even gebeld om te vragen hoe laat ik ze kan komen ophalen. "Oh, we kunnen het ook wel brengen. Dan heeft u ze over ongeveer 3 kwartier", zo werd mij om 12.10 uur uiterst vriendelijk verteld. 'Nou, doet u dat dan maar'. Om een lang verhaal kort te maken; na 10 keer bellen waarvan 7 keer doorgeschakeld naar de berichtenservice, honderdmaal excuses, werden de lunches om 14.00 uur afgeleverd. Wederom met excuses en uitleg dat het veel drukker was dan verwacht. De lunch was wel lekker, maar jammer dat die niet compleet was. In geen van de dozen zat de beloofde tonijnwrap. Ook ontbraken de coburgerwrap en huisgemaakte brownie. Ja, zo is het makkelijk stunten met lage prijzen. Wat mij betreft een gemiste kans. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.
Zeldzaam slecht gegeten. Normaal gesproken schrijf ik geen recensies, maar de 4,3 sterren die dit restaurant heeft, moet ik echt even corrigeren. Met z'n vieren hebben we hier op een maandag gegeten. Vrijwel alles stelde teleur: de Thaise garnalensoep leek niet erg Thais. En hij was waarschijnlijk van de vorige dag. De koriander was helemaal slap. En het ergste: er zat geen één garnaal in; bij alle twee de soepen die we hadden besteld. En dan moesten we er ook best lang op wachten. Na een opmerking kregen we los enkele gebakken garnalen. Die waren dan wel weer lekker. En dan de hoofdgerechten. Weer lang wachten. De vis zou met gembersaus en basilicum komen. Er was geen spoor van gember en basilicum te bespeuren. Na een opmerking hierover kregen we een opnieuw gemaakt stukje vis, nu met meer gember basilicum marinade. Hier was wel wat basilicum, maar nog steeds geen gember te proeven. Een ander hoofdgerecht was de vegetarische lasagne. Ook die was niet erg smaakvol. Het leek meer op een tomatensoepje met wat gesmolten kaas. De kip met pancetta was koud. De frieten waren koud en slap. Pff. We hebben ons maar niet aan een dessert gewaagd....
Hele slechte service. Als je een vegan gerecht bestelt, krijg je iets met heel veel kaas en de opmerking erbij dat het je eigen schuld is en hun tot last bent, omdat er niet bij was gezegd dat er geen kaas op mocht zitten. Terwijl je een vegan gerecht van de kaart kiest... Vervolgens een nieuw gerecht gekregen, wat alsnóg vol met parmezaanse kaas zat. Eigenaar was erg onbeschoft, begon een rare discussie en ik moest de gerechten ook volledig betalen om vervolgens met honger weg te gaan.
Heerlijk gegeten maar onwijs veel vliegen in het restaurant. Dat maakte het echt een stuk minder smakelijk. Er zaten ongeveer 15 vliegen op het schilderij en nog een aantal op het koffiezetapparaat bij de kast die naast onze tafel stond. Qua hygiëne kan het stukken beter! Echt zonde want voor de rest, zeer vriendelijke personeel en lekker eten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid