facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Feenstra Verwarming

"Feenstra Heerhugowaard. Hier werken 240 Feenstra-experts, waarvan 144 monteurs. Met 119 bussen in de regio zijn wij altijd bij u in de buurt. Zo kunt u erop rekenen dat de techniek goed blijft functioneren, dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud. En is er echt wat aan de hand, dan staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om u te helpen.Feenstra is sinds 1947 actief als installateur in heel Nederland. Met meer dan 1.500 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens, met name individuen en woningcorporaties. Feenstra Heerhugowaard is uw partner in cv-ketel onderhoud, verwarming, ventilatie, beveiliging & zonnepanelen."
Adres: Costerstraat 8 , Heerhugowaard 1704 RJ, NL
Telefoonnummer: 072 576 4666
Stad: Heerhugowaard
Route: Costerstraat 8
Postcode: 1704 RJ



op zoek naar gerelateerd: feenstra verwarming contact, feenstra klachten, feenstra verwarming opzeggen, feenstra storing, feenstra verwarming heerenveen, feenstra cv onderhoud, feenstra verwarming tiel, feenstra hoofdkantoor
Recensies
Huis is al 20 jaar klant bij Feenstra. Ketels via Feenstra aangeschaft en onderhouden. Service WAS altijd goed. Sinds een jaar is de service een drama. Telefonisch contact is onmogelijk. CV heeft het leven gelaten en er zou een adviesgesprek plaatsvinden. Op het moment sta ik al 30 minuten in de wacht. Maar nog steeds geen gehoor.
Teleurstellend................ Maanden terug een aanvraag ingediend voor een onderhoudscontract. Dat kan alleen na een inspectie vooraf a 65,- Komt eindelijk de niet zo vriendelijke monteur voor de inspectie. Ziet de rookgasafvoer die een paar jaar terug door een erkend installateur gemaakt is en zegt direct dat dat niet standaard is dus dat hij het afkeurt. Op mijn vraag of hij de ketel etc. dan wel verder wil bekijken zegt hij doodleuk ; nee. Eerst moet de rookgasafvoer veranderd, waarvoor een offerte komt van Feenstra, pas als dat in orde is komt hij weer langs en kijkt pas verder naar de installatie. Pas daarna als alles conform Feenstra is gemonteerd en er aan verdiend is, pas dan kan het contract ingaan. Als dat straks bij ieder gevonden onderdeel zo gaat ............... Balen, dat staat ook nergens in hun contract aanvraag. Twijfel of ik wel met ze verder ga.
Enorm goed geholpen door Feenstra bij jaarlijks onderhoud van de CV ketel. Via de mail en sms nog een herinnering gekregen een dag van te voren met een tijdslot. Op de dag zelf ook nog een sms notificatie dat de monteur onderweg was. Het enige kleine minpuntje hierbij was dat de monteur er toen al lang was, maar dat was binnen het vooraf aangegeven tijdslot dus verder geen enkel probleem. De monteur was zeer beleefd en vakkundig, en het onderhoud werd snel en naar behoren uitgevoerd. Het bestellen en vervangen van een defect onderdeel werd in een mum van tijd geregeld met kantoor en een nieuwe afspraak werd meteen ingepland. Zeer tevreden over de Feenstra service.
Deskundige mensen bij het plaatsen van onze nieuwe ketel. Nadat wij de volgende dag belde met de opmerking dat de pomp veel lawaai maakte kwam er direct een monteur. Deze heeft een mail gestuurd naar Intergas maar nu 2 weken later nog niets gehoord. Zelf gebeld en nog geen antwoord. Er is beloofd zsm terug te bellen. Inmiddels wel betaald. Ga t bedrag storneren indien ik over 3 dagen nog niets heb gehoord. Grote investering waarvan ik niet optimaal gebruik kan maken omdat de pomp dan zoveel lawaai maakt dat zelfs de buren het kunnen horen.
monteur zeer beleerd en deskundig. Alle werkzaamheden duidelijk uitgelegd en de vervangende onderdelen besproken en laten zien . Kwam bovendien 10 minuten voor afgesproken tijd dus niet onnodig wachten afspraak maken duurde echter zeer lang voordat er een datum was voor de inspectie
Hel vriendelijk geholpen omdat het niet al te druk is on de zomer werd er gelijk een monteur nog dezelfde dag gestuurd heel blij mee
Ik heb alleen maar positieve ervaringen met Feenstra. Afspraken worden goed nagekomen. Je wordt op tijd bericht als het iets anders loopt als verwacht. De monteurs werken netjes. Niets dan lof!
Een medewerker in Haarlem blokkeerde de hele weg Smedestraat, Marokkaanse man. Werk in de zorg en vraag netjes of ik erlangs mocht want moest naar een cliënt en hij zegt gewoon ROT OP. Voor m'n Opa zijn huis en Oom zijn restaurant dus deze knaap mag blij zijn dat ze binnen waren, bah.
goede afspraak mooi op tijd tijdvak van 2 uur prima
Dit bedrijf is uit zijn voegen gegroeid. Ze bedoelen het allemaal goed, maar het schiet niet op. Tijd is geld, dus monteurs rennen binnen en vliegensvlug weer weg. Hopeloos.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid