facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Feenstra.com

Info

Feenstra. Zodat de techniek precies doet wat ú wilt.

Geschiedenis

Huisregels voor onze Facebook-pagina

Welkom bij het webcare-team van Feenstra. Wij luisteren graag naar je ideeën, vragen en opmerkingen die betrekking hebben op jouw individuele situatie. Wij beantwoorden je vragen graag en doen er alles aan om de service te leveren die jij verdient. Onze webcare-medewerkers staan alle dagen tussen 08.00 en 16:30 uur voor je klaar.

Wij hebben een aantal huisregels opgesteld, waarmee wij ervoor willen zorgen dat onze pagina voor iedereen een leuke plek blijft om te bezoeken:

* Plaats geen persoonlijke gegevens van jezelf of van iemand anders in het openbaar op Facebook. Is het nodig dat wij persoonlijke gegevens (zoals je adres, telefoonnummer, e-mailadres of klantnummer) van je ontvangen? Dan kun je die sturen in een privébericht.

* Schelden, dreigen, kleineren, racisme en het gebruik van schuttingtaal is niet toegestaan. Wij verwachten dat je je respectvol gedraagt jegens anderen. Dit geldt ook voor het herhalen van berichten: het is niet nodig om je bericht meerdere keren naar ons te sturen.

* Het plaatsen van reclame, weblinks en het promoten van producten -van welke aard dan ook- is niet toegestaan.

* Het posten van persoonlijke gegevens (zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers) van Feenstra-medewerkers is niet toegestaan en is tevens strafbaar.

* Verder is het niet toegestaan hetgeen door wetgeving verboden is te plaatsen.

* De algemene voorwaarden die Facebook heeft opgesteld en waar iedere gebruiker mee akkoord is gegaan, zijn hier tevens van toepassing.

* Wij behouden ons het recht voor om naar eigen inzicht berichten en/of beeldmateriaal te verwijderen en je eventueel te blokkeren zonder voorafgaande waarschuwing. Ook kunnen we ongewenst gedrag rapporteren aan Facebook.

* Alle rechten voorbehouden. De op onze Facebook pagina gebruikte gegevens, waaronder begrepen afbeeldingen, teksten, grafisch materiaal, (handels)namen, logo's, woord- en beeldmerken, zijn eigendom van Feenstra en worden beschermd door het auteursrecht, het merkenrecht, dan wel enig ander intellectueel eigendomsrecht.

* We behouden ons het recht een post te verwijderen indien die niet voldoet aan de bovenstaande regels.

Bedankt voor je medewerking!

Onze taak

Feenstra voorziet u van techniek die bij u past. Vervolgens kunt u erop rekenen dat die techniek goed blijft functioneren, dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud. Als het er écht op aankomt, bij een storing of reparatie, is het goed om te weten dat u Feenstra overal in Nederland kunt vinden. Ook bij u in de buurt. Daardoor zijn we snel ter plaatse om u uit de problemen te helpen.
Feenstra houdt het helder. We kunnen u alles vertellen over nieuwe mogelijkheden en innovaties, en dat doen we op een duidelijke en overzichtelijke manier. Het gaat er tenslotte vooral om wat al die techniek u oplevert aan comfort, veiligheid en besparingen. Van Feenstra mag u een eerlijk advies verwachten. Een advies waar uw woning of uw bedrijfspand beter van wordt.

Producten

CV-ketels, warmtepompen, Warmte-terugwinunit (WTW), Mechanische ventilatie, huisbeveiliging, isolatie, elektrische laadpalen, elektrisch rijden, zonnepanelen, energie besparen en meer.



"Feenstra Lelystad. Hier werken 116 Feenstra-experts. Onze monteurs werken in de regio en zijn altijd bij u in de buurt. Zo kunt u erop rekenen dat de techniek goed blijft functioneren, dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud. En is er echt wat aan de hand, dan staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om u te helpen.Feenstra is sinds 1947 actief als installateur in heel Nederland. Met meer dan 1.500 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens, met name individuen en woningcorporaties. Feenstra Lelystad is uw partner in cv-ketel onderhoud, verwarming, ventilatie, beveiliging & zonnepanelen."
Adres: Steenstraat 1, 8211AG Lelystad
Telefoonnummer: 088-8455000
moc.artsneef@ofni
Stad: Lelystad
Route: Steenstraat 1
Postcode: 8211AG


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 16:30
Dinsdag: 08:00 - 16:30
Woensdag: 08:00 - 16:30
Donderdag: 08:00 - 16:30
Vrijdag: 08:00 - 16:30

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
DNZ Projects DNZ Projects 4 km DNZ projects is gespecialiseerd in het installeren van elektra in woningen en utilite...
Warmtepomp-Advies Warmtepomp-Advies 5 km Erg blij met de Daikin CV+Warmtepomp Hybride. Zeer nette installatie van kundig en vr...
HBO bouw & energie HBO bouw & energie 5 km Onafhankelijk advies op het gebied van energiebesparing, bouwexpertise, bouwbegeleidi...
Zonatlas Nederland Zonatlas Nederland 6 km De zonatlas laat in één oogopslag zien welke daken in een gemeente geschikt zijn voor...
Recensies
In juli een offerte aangevraagd voor zonnepanelen. Foto's e.d. aangeleverd. Nooit meer wat van gehoord. Zelf er verschillende achteraan gebeld en gemaild. Ze hebben twee keer beloofd aan het einde van de week een offerte te sturen. Deze offertes natuurlijk nooit meer ontvangen. Dus weer gemaild en beloofde Feenstra nu dat we gebeld of gemaild zouden worden. En warempel we hebben een mail ontvangen maar niet met een offerte maar een of andere k..smoes dat ze geen offerte gaan maken omdat ons huis te bijzonder was waardoor het een specialistische aanvraag was. En daar hebben ze geen tijd voor. In een wijk met hele normale rijtjeshuizen en genoeg buren met zonnepanelen moet je niet aankomen met de smoes dat het huis te bijzonder is... 4 Maanden gewacht op dit antwoord. Ga je schamen! N.a.v. deze review en de reactie van Feenstra een mail gestuurd. Helaas weer helemaal niks op gehoord... Echt luisteren doen ze bij Feenstra doen ze ook niet. Na twee weken een flutmail over miscommunicatie van het webcareteam maar niet inhoudelijk ingaan op de klacht.
8 augustus 2022 een offerte aangevraagd, 9 augustus nog de gevraagde informatie aangeleverd. Vandaag 15 feb 2023 een half jaar later! Een bericht: uw offerte staat klaar…erg slechte offerte ontvangen; onduidelijk bij elkaar geraapt zooitje. Dit in tegenstelling tot het bedrijf die ze binnenkort komt plaatsen.
Ook wij sluiten ons aan bij de slechte service van dit bedrijf, afspraak gemaakt en bevestigd, geen monteur op dag van afspraak, gebeld, doorverbonden etc. Zouden terug gebeld worden, helaas niet gebeurt. Zelf maar weer bellen, ja helaas monteur is niet in de buurt, kan nieuwe afspraak maken over 2 maanden. Kan nog snappen dat het druk is in deze tijden, is alleen hoe je er mee omgaat als bedrijf. Hier nooit meer, waardeloos.
Zeer slechte service. Ik wacht al 1 jaar voor een onderhoudsafspraak. Er wordt niet gereageerd op mail, telefoon wordt je alleen maar in de wacht gezet. Vreselijk bedrijf en als ik geen contract had gehad dan was ik hier allang weggeweest.
Waardeloos bedrijf, komen hun afspraken niet na, nemen de telefoon niet op, wordt doorgeschakeld naar een mobiele voicemail en lange wachttijden als je ze belt. Er wordt wel elke maand op tijd geïncasseerd van de rekening, maar als je ze nodig hebt dan geven ze niet thuis. Misschien tijd om over te stappen naar een betrouwbaar bedrijf. Ze verdienen geen ster
Zeer agressieve benadering. Ongevraagd suggereren dat er een afspraak met een monteur is. Er zullen mensen oudere zijn die denken dat dit moet. Bij verhuizing en dus achterlaten van de ketel, onmogelijk om het contract te beëindigen! Wie neemt nou de cv ketel mee? De monteurs niets kwalijk te nemen uiteraard!
In één jaar en 2 weken 9 keer over de vloer gehad diverse ketel klachten . Elke keer diverse adviezen en uitleg gehad . Tot dat de heer Ivo Weel Almereover de vloer kwam als spoed monteur , wat een topper van een kerel veel duidelijke uitleg gehad en hij heeft laten zien hoe ik zelf dingen goed kan controleren . Maar de klantenservice mag sneller en actiever actie ondernemen spoed in dit geval koolstofmonoxide verdenking is geen 2,5 uur later binnenkomen . En ze waren ook vergeten te vertellen dat bij dit soort klachten en voorvallen altijd de gaskraan uit moet . De heer Weel Almere bedankt en u krijgt van ons 5 sterren, de klantenservice en overige monteurs hebben behoorlijke bijscholing nodig dus geen sterren .
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid