facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Eye Q omega 3 & 6

Eye Q omega 3 & 6

Info

Eye Q: zuivere EPA-rijke visolie met teunisbloemolie (vetzuurverhouding EPA/DHA/GLA 9:3:1).

Geschiedenis

Eye Q is een bijzonder, natuurlijk voedingssupplement met een combinatie van omega-3 (EPA en DHA) en -6 vetzuren (GLA). Zowel de ogen als de hersenen bestaan voor 20% tot 30% uit de hoogonverzadigde omega-3 en -6 vetzuren. Het lichaam kan deze vetzuren in kleine hoeveelheden zelf maken, maar is verder afhankelijk van voeding. Het moderne leven vraagt om extra inspanningen van onze kinderen. Een goede aanvulling op de voeding kan dan bestaan uit visolie en teunisbloemolie.

OMEGA-3 VETZUREN
Uitsluitend visolie bevat grote hoeveelheden van de belangrijke omega-3 vetzuren EPA en DHA. DHA is vooral belangrijk tijdens de zwangerschap en de eerste levensjaren. In deze periode vindt de grootste groei van het hersenen plaats. Vanaf de leeftijd van 2 jaar groeit het belang van EPA. Veel visoliesupplementen bevatten een bijna evenredige hoeveelheid EPA ten opzichte van DHA. Eye Q bevat een EPA–rijke visolie in de natuurlijke verhouding van 3 delen EPA en 1 deel DHA. Dit is de hoogst haalbare verhouding in de natuur.

OMEGA-6 VETZUREN
Teunisbloemolie is een rijke bron van Gamma Linoleenzuur (GLA).

WAAROM OOK OMEGA-6?
Het gunstige omega-6 vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur) wordt in principe in het lichaam gesynthetiseerd uit linolzuur. Bij een behoorlijk aantal mensen verloopt deze synthese moeizaam of onvoldoende. Bij het ouder worden zal de synthese van GLA steeds minder efficiënt verlopen.
GLA kan verder omgezet worden in gunstige stoffen. Deze omzetting kan minder zijn bij een relatief hoge consumptie van arachidonzuur (dat in vlees zit).

Extra nadelig zijn bepaalde (voedings- en genetische) factoren die de omzetting van linolzuur naar GLA en ontstekingsremmende stoffen bemoeilijken, zoals tekorten aan magnesium, zink, vitamine B3, vitamine B6 en vitamine C. Het kan dus gebeuren dat linolzuur niet (voldoende) wordt omgezet in GLA. Verrijking van de voeding met GLA of inname van een supplement met GLA biedt wel de voordelen van de productie van gunstige stoffen.
Toevoeging van de juiste omega-6 vetzuren is dus evenals omega-3 vetzuren van groot belang voor onze gezondheid.
Eén van de rijkste bronnen van GLA is teunisbloemolie.
Omega-3 en -6 vetzuren moeten met elkaar in balans zijn. De omzetting van linolzuur naar GLA is gebrekkig, evenals de omzetting van alfa-linoleenzuur naar EPA en DHA. Dus ook de synthese van EPA en DHA in het lichaam verloopt moeizaam. EPA, DHA en GLA zijn dus de aangewezen vetzuren om te suppleren.


Adres: Simon Stevinstraat 15, 3261 MG Oud-Beijerland
Telefoonnummer: +31186622888
Stad: Oud-Beijerland
Route: Simon Stevinstraat 15
Postcode: 3261 MG



op zoek naar gerelateerd: Equazen Eye Q, Equazen Eye Q chews, Equazen chews, Equazen Eye Q capsules, Eye Q visolie kind, Equazen Eye q 210, Equazen Eye Q Liquid
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Springfield Nutraceuticals Springfield Nutraceuticals 0 meter Nutraceuticals, voedingssupplementen met eigen wetenschappelijk onderzoek ...
Curasense Curasense 0 meter Al sinds 1992 biedt Curasense onderdak aan producten die een bijdrage kunnen leveren ...
Eye Q baby & MumOmega Eye Q baby & MumOmega 0 meter Natuurlijke omega 3- & 6-vetzuren uit zuivere visolie & teunisbloemolie. Van groot be...
Vegaqura Vegaqura 793 meter Ik heb de kuur van 1 dag gisteren gedaan. Het is best veel maar he voor een goed resu...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid