facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Energiewacht: West-Nederland

Energiewacht: West-Nederland
Adres: Vareseweg 31-39, 3047 AT Rotterdam, Nederland
Telefoonnummer: 088 555 3250
Staat: Zuid-Holland
District: Rotterdam
Stad: Rotterdam
Route: Vareseweg
Huisnummer: 31-39
Postcode: 3047 AT


Openingstijden

maandag: 08:00–16:30
dinsdag: 08:00–16:30
woensdag: 08:00–16:30
donderdag: 08:00–16:30
vrijdag: 08:00–16:30
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
BAM Wonen BAM Wonen 283 meter Ten eerste wil ik mijn tevredenheid uitspreken over de verduurzaming van de flat waar...
Recensies
Op 11-10-23 is Energiewacht geweest. Op 4-11 ontdekte ik dat die monteur vergeten moet zijn om het afvoerslangetje van de ketel weer op de afvoer aan te sluiten. Ik zag watervlekken in een muur, waardoor ik op zoek ging naar de oorzaak.nnOp mijn mail op 4-11 aan de klantenservice van Casaz Wonen kwam op 9-11 een reactie van E.H.. Zij schreef dat Energiewacht binnen een week contact met mij zou opnemen. Da’s niet gebeurd.nnEn als jullie mij nu dan vragen om een beoordeling, dan is die duidelijk: slecht.
Ze zijn niet eens een ster waard. Met 2 kleintjes 2 dagen in de kou zitten. Het is binnen overdag 12 graden. Gisteravond gebeld dat de cv niet meer aan gaat, blijkbaar geen spoed genoeg. Er zou maar 1 monteur in de regio werken. Er zou vandaag tussen 8:00 en 12:00 een monteur komen. Ik bel om 10:30 wanneer ik de monteur kan verwachten. Er werd mij gezegd dat er helemaal geen afspraak staat en de eerstvolgende mogelijkheid morgen tussen 12:00 en 17:00 is. De woningbouw heeft ook ruim 2 uur in de wacht gestaan bij Energiewacht en bieden ook geen tussenoplossing voor vandaag. Bij een klacht wordt er wel gebeld, maar uiteindelijk ook niks mee gedaan. En dat in dit tijd van het jaar. Belachelijk. De woningbouw zou een ander bedrijf moeten hebben voor de cv ketel
Als je een storing wil doorgeven, is dit bedrijf zeer slecht bereikbaar, na lang in de wacht kan je eindelijk de storing doorgeven, maar een afspraak voor een monteur langs te komen nee dat lukt niet want het is veel te druk, we gaan u over een week bellen voor een afspraak,na ruim een week zelf maar weer gaan bellen, en jahoor waarom belt u dan niet eerder naar ons? Maar uiteindelijk een afspraak kunnen maken voor weer een week later monteur geweest en binnen een kwartier de storing verholpen.nJammer dat het op zo'n manier moet, als je dan na 18 jaar een storing hebt en je wordt zo slecht behandeld..
Storingsdienst in het weekend was niet heel goed. Probleem van druk schommelingen in de warmtepomp uiteindelijk opgelost door zelf een nieuw expansievat te monteren. Werd op dinsdag wel netjes teruggebeld door de klantenservice van Energiewacht of we nog een afspraak voor de storing wilden maken. Werden excuses gemaakt voor de slechte communicatie van de storingsdienst. Storing verholpen dus afspraak was niet meer nodig maar wel gelijk een onderhoudsbeurt ingepland. Zeer kundige en vriendelijke monteur heeft de onderhoudsbeurt uitgevoerd. Dus uiteindelijk tevreden klant!
Zeer slechte ervaring met deze organisatie gehad. Zeer onprofessioneel, slecht opgeleid en onvriendelijk KCC-personeel.nTevens hebben ze een gigantisch tekort aan monteurs.nIk hoop echt dat Woonbron ooit naar een andere dienstverlener zal overstappen.nIk heb helaas in de winter 2 weken zonder warm water gezeten, omdat deze monteurs het probleem niet goed hadden onderzocht. Ook Eneco heeft hier steken laten vallen trouwensnUiteindelijk werd na 2 weken wachten en 4 á 5 monteurs later duidelijk dat het tóch aan Eneco lag en heeft Eneco de kapotte warm watermeter vervangen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid