facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Embassy of the Free Mind

Embassy of the Free Mind

Geschiedenis

The Embassy of the Free Mind is a new international platform that harnesses spirituality, science, art, culture, music and storytelling to promote and share free thought. Located in the majestic 17th-century House with the Heads on Amsterdam’s Keizersgracht, the Embassy combines a range of functions: knowledge centre, international meeting place, study room, café and a living room of Amsterdam. The project is an initiative of The Worldheart Foundation. The Embassy of the Free Mind is open to the public from 1 November and offers a versatile programme that includes a museum experience tours, talks, debates, lectures, concerts and conferences.

More info: www.embassyofthefreemind.com (soon in English)



"The Embassy of the Free Mind is a place where you can find wisdom from all over the world, where images and texts will tell you centuries-old stories created by free thinkers.It is a platform where you can discuss life questions with other people, irrespective of religion, culture or age. It is a place where you can encounter history, science, art and spirituality all connected. We offer you a journey through 2,000 years of wisdom, inspired by the collection of the Bibliotheca Philosophica Hermetica The Ritman Library."
Adres: Keizersgracht 123, 1015CJ Amsterdam
Telefoonnummer: +31206258079
Stad: Amsterdam
Route: Keizersgracht 123
Postcode: 1015CJ



op zoek naar gerelateerd: embassy of the free mind 1015 cj amsterdam, museum of the free mind amsterdam, ambassade van de vrije geest, huis met de hoofden bibliotheek, museum van wijsheid amsterdam, opening ambassade van de vrije geest, ritman, in de pelikaan
Recensies
Prachtig museum, in het hoofden huis, boven een prachtige bibliotheek, en gespreid in het huis informatie over verschillende vrije denkers uit een tijd waarin dat gevaarlijk was om te zijn.
Het 'museum' bestaat uit twee zaaltjes, een kleine kamer en een bibliotheekje. Ik had verwacht te leren over grote denkers, grote filosofische vragen, maar niets was minder waar. Je kan boeken uit de collectie bewonderen, welke door studenten zijn uitgekozen. Deze boeken liggen in een vitrine, boven de vitrines hangen grote panelen waarop een verhaal over dat boek geschreven staat. Dan loop je van de ene vitrine naar de andere vitrine zo'n acht per kamer. Ik ben een groot fan van musea en filosofie, maar dit heeft niets te maken met musea of het prikkelen van bezoekers met filosofische vraagstukken of geschiedenis. Een ander mini-museum als het Multatuli huis wat waarschijnlijk minder oppervlakte heeft, ben ik een goed uur in kwijt. Hier stond ik na 30 minuten al buiten. Educatie is een vak apart, evenals het opstellen van interessante exposities, daar heeft de Embassy of the Free Mind nog geen kaas van gegeten. Wat een zonde, geen goede aanvulling op andere musea, al helemaal omdat een groot denker als Spinoza uit Amsterdam komt!
Het museum bevat de esoterische boekencollectie van Ritman. De voor hem vervaardigde graal is met adembenemend vakmanschap gemaakt. Mooi interieur.
In het prachtige grachtenpand, op zich al de moeite waard om in rond te lopen, een inspirerende rondleiding gehad. Zóveel prachtige verboden boeken en afbeeldingen met hun symboliek verzameld. Heel erg dat de wijsheid van de schrijvers, beschreven in hun boeken, altijd verborgen moest blijven.
Teleurstellende ervaring. Het pand is vrij vervallen en op een bord wordt gevraagd voor vrijwilligers om het op te knappen. Een dergelijk pand vind een goede en degelijke restauratie. Zoals het nu gebeurd is een beetje tenenkrommend om naar te kijken. Klusjes man hier, klusjes man daar... Het is ook niet echt een museum te noemen, maar meer en bibliotheek. Er worden eigenlijk alleen boeken en prenten tentoongesteld welke slecht gepresenteerd worden in van die oude vitrines. Daarnaast zit er geen lijn in en is er heeeeel veel tekst hoog aan de wanden gespijkerd op een onprettige leesbare hoogte. Al met al komt het erg amateuristisch over. Het pand, tuin en het museum zijn het in deze staat niet waard. Op de voorgevel en een enkele schouw na...
Mooi authentiek pand met grote ruime ruimtes. Voor de Engels talige zijn er meer uitgebreide informatie boeken in de grote zaal dan voor de Nederlands talige. Hier zal in de toekomst verbetering in komem. Aldus een medewerkster.
Prachtige collectie, magische mystiek en hele fijne sfeer, het is echt goed toeven. Lezingen zijn erg de moeite waard.
Wát een prachtige plek. Een oase van rust midden in Amsterdam. Waarom wist ik, en ik denk velen met mij, niet dat dit museum bestaat. Zoveel wijsheid, inspiratie, kunst in woord en beeld. Een absolute aanrader!!WachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Pracht museum / bibliotheek, ik kom er graag. Op de benedenverdieping is er een leuke koffie en theezaal, Kamers met prachtige schilderen en een kamer met een permanente expositie. Er is een leuke tuin waar je tot rust kan komen. Boven is er een bibkiotheek met een gedeelte van de collectie die zij bewaren..
Een museum met een schat aan waardevolle boeken, manuscripten en prenten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid