facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Edese Golf Club Papendal

Edese Golf Club Papendal

Info

Een van de meest uitdagende 18-holes golfbanen van de Veluwe op Sportcentrum Papendal met unieke oefenfaciliteiten, tevens trainingsoord van NGF-selecties.

Geschiedenis

Welkom bij de Edese Golf Club

Onze golfbaan ligt in het karakteristieke stuwwallenlandschap van de Veluwezoom.
De baan is omgeven door bossen, lanen en weiden. De fraaie golfcourse heeft zich op natuurlijke wijze aan het landschap aangepast. De baan heeft leuke hoogteverschillen en geeft fraaie uitzichten. Er zijn geen waterhindernissen maar ter compensatie zeer veel bunkers en in de zomer taaie rough.

De golfclub heeft natuur en landschap hoog in het vaandel staan en behaalde als een van de eerste clubs in Nederland het certificaat Committed to Green. In 2011 heeft de golfclub het CtG-certificaat weten om te zetten naar het GEO-ctg-certificaat. GEO staat daarbij voor Golf Environment Organization, en is de internationale opvolger van het CtG, dat voornamelijk in Nederland aansloeg.

De eerste negen holes zijn aangelegd in 1984 onder architectuur van Frank Pennink. De uitbreiding naar 18 holes heeft plaatsgevonden in 1992 door Joan Dudok van Heel. Een renovatie door architect Frank Pont is in 2008 afgerond waardoor de baan bij de mooiste van Nederland behoort.

De club werd in 1978 opgericht en heeft ongeveer 900 leden. De Edese Golf Club heeft een modern clubhuis en een uitstekend restaurant 'de Hofmeester' met een prachtig terras.

Adres: Papendallaan 22, 6816 VD Arnhem
Telefoonnummer: 0264821985
Stad: Arnhem
Route: Papendallaan 22
Postcode: 6816 VD



op zoek naar gerelateerd: Heelsum golf, Golf Arnhem, Midgetgolf Arnhem, Golfles Papendal, Greenfee Edese Golfclub, Lidmaatschap Edese golfclub, Handicaptabel Edese golfclub, Golfcursus Arnhem
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Edese Golfclub Edese Golfclub 0 meter Heerlijk om in coronatijd en na 1,5 week vorst en sneeuw weer een rondje te kunnen go...
Pitch&Putt Papendal Pitch&Putt Papendal 275 meter Pitch&Putt Golf is hét Golfspel voor iedereen! In je eentje, met familie, vrienden of...
Recensies
De baan ligt er eigenlijk altijd goed bij en blijft moeilijk ook voor singlehandicappers als je niet recht bent. Horeca is goed geregeld met vriendelijk personeel
Mooie baan, moeilijke rough.
Heerlijk om in coronatijd en na 1,5 week vorst en sneeuw weer een rondje te kunnen golfen! De baan was prima, dankzij hoge ligging op zandgrond. Helaas restaurant en putting green gesloten.
Mooi baan en trainings faciliteiten.
Eerste keer op deze baan. Leuk opgevangen door de vrijwilligster van dienst. Lekkere temperatuur vandaag om een baan te lopen.
Vandaag hole 10 t/m 18 gelopen op mijn “nieuwe” thuis baan. Viel niet mee was nog teveel afgeleid van verse sporen van het wild, vergezichten, prachtige greens zelfs in de winter, krijsende roofvogels en dan ik mocht starten terwijl ik niet gereserveerd had. Daarna lekker geluncht met mijn dochter. Voelt goed.
Best een hele mooie baan. Ben heel blij dat ik hier een keer gespeeld heb. Is de moeite waard om eens te spelen
Ook onder deze winterse omstandigheden ligt de baan er meer dan prima bij. Horeca in het clubhuis is geweldig.
Schitterende baan met uitdagingen voor iedereen in zomer en winter. Horecapersoneel staat altijd voor je klaar met eten, drinken en een gezellig praatje.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid