facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dunavie

Dunavie

Info

Dunavie verhuurt sociale en vrije sector woningen | bedrijfs/praktijkruimten|garages.
Ook voor (nieuwbouw) koopwoningen kunt u bij ons terecht.

Geschiedenis

Dunavie is een woningcorporatie in Katwijk. Wij beheren zo'n 8.000 woningen, garages en bedrijfsruimten. Wij bieden vooral woonruimte aan mensen die niet zelfstandig in eigen huisvesting kunnen voorzien. Daarbij vinden we het belangrijk dat onze klant zich thuis voelt in de woning en woonomgeving.



"Wij zijn Dunavie. Een woningcorporatie met een groot hart voor onze huurders. Wij bieden een prettig thuis aan de mensen die zelf niet of moeilijk in hun huisvesting kunnen voorzien. Met meer dan 8.000 woongelegenheden maken we het verschil voor de inwoners van de gemeente Katwijk. We zijn er trots op om als organisatie een belangrijke rol te kunnen spelen in de samenleving."
Adres: Ambachtsweg 16, 2223 KD Katwijk, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: (071) 820 08 00
Stad: Katwijk
Route: Ambachtsweg 16
Postcode: 2223 KD


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 12:00
Dinsdag: 08:00 - 12:00
Woensdag: 08:00 - 12:00
Donderdag: 08:00 - 12:00
Vrijdag: 08:00 - 12:00


op zoek naar gerelateerd: Dunavie woningruil, Dunavie inloggen, Dunavie klachten, Dunavie nieuws, Dunavie overlast, Dunavie nieuwbouw, Dunavie contact, Dunavie Visserijschool
Recensies
Word na meerdere klachten genegeerd begon paar jaar geleden met drugs overlast daarna werd ik bedreigt voor de buurman nu zijn we jaren verder en gaf al jaren geleden aan als er niet wordt opgeruimd dat de ongedierte naar boven zou komen ik zit nu met een mieren plaag en dunavie doet er niks aan dunavie stuurde me een bemiddeling uitnodiging waar ik niks aan heb want de frustratie zit heel hoog na al deze jaren van geduld heb juridische loket gebeld en gelukkig word ik gesteund door een advocaat ik lijd aan smetvrees en mieren plaag op 1 hoog is niet normaal
Muizenoverlast, Was al een bestaan probleem toen ik er kwam wonen. Betaal €744 per maand wat een hoop geld is voor een sociale huurwoning en mag tussen het ongedierte zitten om maar niet over de enkele beglazing boven te spreken voor dat geld. Op 23-09-21 contact opgenomen na zelf maatregelen getroffen te hebben maar niet met het gewenste resultaat. Op 04-10-21 zelf weer een mail gestuurd hoe het ervoor stond. Op 06-10 is mijn klacht pas doorgezet op 12-10 kon er pas ongediertebestrijding komen. Ik dacht dat ze actie zouden ondernemen maar kwam alleen maar iemand kijken. Tot op heden nog steeds niemand gezien terwijl de oorzaak al lang bekend is bij Dunavie. Meerdere malen gebeld maar telefoniste is niet vriendelijk ''en is blij dat zij het probleem niet thuis heeft'' Gesproken met Ton Lukkien buurtbeheerder en Yvonne Berkheij medewerker leefbaarheid maar ze willen het blijkbaar niet leefbaar maken. Inmiddels al 5 weken verder na het probleem gemeld te hebben en nog steeds geen actie ondernomen. Te belachelijk voor woorden. Huurcommissie nu ingeschakeld en hopen dat zij mij verder kunnen helpen want van Dunavie hoef je helemaal niets van te verwachten. De muizen lopen tussen de spouwmuren en plafonds het is te vreselijk voor woorden. Inmiddels woon ik al weken niet meer thuis omdat ik een verantwoordelijke baan heb en niet in staat ben om daar te slapen.
Bij deze bedrijf geen berijp voor situatie En dat ik gewoon aan het werk ben net tot 18uur+/ alleen een persoon heb wel berijp voor mijn situatie
Voor reparatie met brand lucht badkamer schakelaar wordt je niet geholpen maar dan moet je een elekta bedrijf inschakelen. Stankoverlast in liftschacht wordt niet serieus genomen ondanks meerdere klachten van medebewoners.
Vandaag helaas zeer klantonvriendelijk te woord gestaan door telefoniste Dunavie! Ondanks meerdere serieuze klachten/storingen in de afgelopen 23 jaar die ik bij Dunavie huur die ik tot op heden nog nooit heb ingediend, ben ik zeker niet iemand die regelmatig contact zoekt met verhuurder Dunavie. De reparatieverzoeken die ik in de afgelopen 23 jaar bij Dunavie heb ingediend zijn op 1 hand te tellen. Tijdens een telefonisch reparatieverzoek vandaag 15-06-2021 werd ik....allereerst voordat ik überhaupt mijn zin af kon maken al onderbroken door de medewerkster van Dunavie met de vraag "Wat is uw adres?" Hoe serieus neemt de telefoniste van Dunavie haar huurders??? Na mijn adres gegevens te hebben genoemd werd mij gevraagd wat de klacht was waarvoor ik belde. Ik vertelde dat ik deze reeds probeerde uit te leggen alvorens ik werd onderbroken door betreffende medewerkster. Tijdens het gesprek werd ik zeer teleurgesteld en onprofessioneel te woord gestaan door o.a. de opmerking van de medewerkster van Dunavie: "Ja... dat heb je nu eenmaal als je een huurhuis hebt". MET ANDERE WOORDEN: HAD JE MAAR EEN KOOPHUIS MOETEN NEMEN. Helaas beschik ik niet over de financiële middelen om mij een koophuis te permitteren. Toch vind ik het niet acceptabel dat ik dan door een medewerkster van Dunavie geschoffeerd werd met de zin: "Ja....dat heb je nu eenmaal als je een HUURHUIS hebt". Wederom erg onprofessioneel behandeld.
Goede wooncorporatie, bij vragen en reparatie verzoeken kan ik zowel online als telefonisch terecht, en tja sommige dingen vallen nu eenmaal buiten de huurkosten wat te begrijpen is, als huurder heb je nou eenmaal rechten maar ook plichten.
Als het over overlast gaat dan zijn ze te slap. En een iemand zei tegen mijn het is zijn cultuur wat dat ook mag betekenen.
Herhaaldelijk verhogen van huur moet stoppen. De schade door fouten bouw word niet door dunavie hersteld.
Reparatie via de website top geregeld. Chat, Email en bellen c.q. communicatie/bereikbaarheid is erg slecht.
Ook hier bepalen protocollen de regels maar hun service gerichtheid is er niet minder om.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid