facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Droogschuur Flakkee

Droogschuur Flakkee

Info

Informatie over Rijksmonument; de Droogschuur. We verkopen 'brocante' spullen die jaren in de schuur werden opgeslagen en we delen onze toekomstplannen.

Geschiedenis

Op deze pagina staat alle informatie over de monumentale uien Droogschuur aan de Rottenburgseweg te Middelharnis. We bieden hier ouderwetse, 'brocante' spullen aan die jaren in de schuur werden opgeslagen. Van deze inkomsten gaat 50% naar de Stichting behoud Droogschuur Flakkee. Ook delen we hier onze toekomstplannen en geplande open dagen.

De DROOGSCHUUR voor uienzaad is in 1927 in opdracht van K. Vermaas gebouwd door P. Rixoort. Het verbouwen van uien was in de jaren 1920 in opkomst op Goeree-Overflakkee. Het drogen van uienzaad vereiste een bijzondere vorm en detaillering van de schuur. De gevels werden voorzien van reeksen houten luiken, die afhankelijk van de omstandigheden geopend of gesloten komen worden. Het uienzaad werd door middel van een systeem van liggers en rieten deklagen (later kippengaas) uitgespreid over meerdere lagen. In de periode voor WO II hebben zeker dertig droogschuren rondom Middelharnis en Sommelsdijk gestaan. Hiervan zijn slechts enkele over. Deze droogschuur is hiervan het gaafste en grootste voorbeeld.

De droogschuur is van algemeen belang vanwege:
1. de cultuurhistorische waarde; de specifieke functie en de nauwe relatie van de in typlogisch opzicht bijzondere schuur met de uienteelt in de regio.
2. de architectuurhistorische waarde; de bijzondere, op het gebruik gerichte vormgeving en detaillering en vanwege de bijzondere samenhang tussen het in- en het exterieur van de schuur.
3. de zeldzaamheidswaarde; het overgrote deel van de droogschuren voor uienzaad zijn verdwenen of in ernstige mate aangetast.

De droogschuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Adres: Rottenburgseweg 10, 3241 XD Middelharnis
Telefoonnummer: 0682975771
Stad: Middelharnis
Route: Rottenburgseweg 10
Postcode: 3241 XD


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
WW2research WW2research 574 meter Research WW2 (Het onderzoeken, documenteren en in herinnering houden van de Tweede We...
De Hooge Heerlijkheid De Hooge Heerlijkheid 830 meter De Hooge Heerlijkheid is a restaurant in Middelharnis, Netherlands. It was a fine din...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid