facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Driels Museum

Info

Stichting het Driels Museum. De stichting heeft ten doel bekendheid te geven aan de geschiedenis van de "oude" gemeente Maasdriel.

Geschiedenis

Gratis Museum over de historie van Kerkdriel en omgeving.



"Het Driels Museum is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit 1893. Het is een heemkundig museum dat gewijd is aan de historie van Alem, Hoenzadriel, Kerkdriel en Velddriel. Veel aandacht gaat in het museum uit naar de economische bedrijvigheid binnen de dorpen in de laatste honderd jaar. Ook wordt het dagelijks leven en de periode van de Tweede Wereldoorlog belicht. De collectie bestaat onder meer uit bouwfragmenten van de oude kerk, werktuigen, gereedschappen, producten van de plaatselijke industrie, boerenwagens en een verzameling fossielen die bij Maasdriel gevonden zijn."
Adres: Teisterbandstraat 38, 5331 CR Kerkdriel
Telefoonnummer: 0418-551160
Stad: Kerkdriel
Route: Teisterbandstraat 38
Postcode: 5331 CR


Openingstijden

Maandag: 19:30 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: Bestuur Driels Museum
Recensies
Een feest van herkenning. Zo leuk de geschiedenis van de plek waar je geboren bent. Aardige ontvangst ook. Hartelijk dank hiervoor.Bezocht opWeekendWachttijd1 u+
Leuk en echt het museum van Kerkdriel. Leuke verzameling wat een goed beeld geeft van vervlogen Drielse tijden. Een bezoek waard.
Zeer zeker aan te bevelen om te bezoeken.WachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Vooral voor oud-drielenaren een plek om te koesteren. Prachtig authentiek gebouw wat een schat aan persoonlijke informatie bevat. Nostalgie viert hoogtij. En vergeet het urinoir niet... zo worden ze niet meer gemaakt!
Leuke locatie
Leuke herinneringen over zwemvereniging Kerkdriel gezien!
Voormalig lagere school nu een museum
Gezellige middag gehad tijdens de opening van de expositie van Koppop!
Leuk om de oude gebruiksvoorwerpen te zien en natuurlijk de foto's
Leuke rondleiding. Verrassend een museum in Jerkdriel.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid