facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dorpspark Schoonebeek

Dorpspark Schoonebeek

Info

Schapen, Geiten, Damherten, Eenden, Kippen en Duiven.

Geschiedenis

Groene doe-en-houtdagen Dorpspark Schoonebeek

De mooiste entree van ons dorp wordt gevormd door het gebied aan beide kanten van Burg. Ossenlaan tot aan de kerk. Een mooi groen stuk die je het dorp binnenleidt, met natuurlijk het hertenkamp maar ook de gazons, struiken en boomgroepen.
Maar …. een grote opknapbeurt zou geen luxe zijn.

Ondank dat het nog groen lijkt zijn er bomen die aan het einde van hun levensduur van hebben bereikt en daardoor het risico op vallende takken toeneemt, de afwatering slecht is, regelmatig zijn de paden overstroomt en slecht begaanbaar, en ook het struikgewas is flink uit de kluiten gegroeid.

Een dorpspark lijkt niet direct prioriteit te hebben bij de gemeente dus waarom niet vanuit eigen inwoners proberen toch dit project handen en voeten te geven. Een aantal vrijwilligers heeft de koppen bij elkaar gestoken en in samenspraak met dorpsbelangen Schoonebeek een plan opgesteld. Na een flinke periode is het toch gelukt om subsidies bij zowel de provincie Drenthe, gemeente Emmen en dorpsbelangen Schoonebeek los te peuteren. Zodat het grote werk door een groenbedrijf verzet gaat worden, het plan met hulp van Landschapsbeheer Drenthe en Emmen Revisited goed op papier kwam en de benodigde vergunningen geregeld worden.

De enige voorwaarde voor deze subsidies is inzet van vrijwilligers uit het dorp. Vrijwilligers die willen helpen snoeien, helpen bomen omzagen, helpen met han- en spandiensten zoals groenafval verzamelen.

Wij zijn dus op zoek naar vrijwilligers
Die mee willen helpen met het zagen van bomen/struiken/takken.

Door mee te helpen kan je je eigen brandhout verdienen!

Wil je alleen hout afnemen kan je op een reservelijst, onze voorkeur gaat eerst uit na verdeling van hout onder mensen die daadwerkelijk zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken. Mocht er daarna hout overblijven zal dit verkocht worden voor € 45,- per kuub.

Vrijdag 4 maart 2016 begint uitvoerder BTL met het eerste werk zoals het rooien van de bosjes. De datum voor het kappen van de bomen wordt z.s.m. bekend.
Werkzaamheden die de komende weken worden uitgevoerd:
opschonen sloten, planten van bomen en vernieuwen van de paden.

Wilt u zich vast opgeven voor de groen doe- en houtdagen Dorpspark Schoonebeek dan kan dit. http://goo.gl/forms/2I19Cr5NC4

Zodra de werkdata duidelijk zijn dan krijgt u hier bericht van.

Adres: Albstraat 1, 7761ZA Schoonebeek
Stad: Schoonebeek
Route: Albstraat 1
Postcode: 7761ZA


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid