facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dorothy's - Coffee from Kilimanjaro

Dorothy's - Coffee from Kilimanjaro

Info

Mijn naam is Dorothy Ngarina en mijn familie is afkomstig van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Mijn koffie wordt verbouwd op kleinschalige plantages van koffieboeren, die op de groene hellingen leven van deze hoogste berg van Afrika.



"Mijn naam is Dorothy Ngarina en mijn familie is afkomstig van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Sinds 2014 woon ik in Leek Gr. en brand, verpak en verkoop ik 'single origin' koffie van kleinschalige koffieplantages op de Kilimanjaro. Veel koffieboeren ken ik persoonlijk en ik zet me in voor een eerlijke prijs voor hun koffie. Daarnaast steun ik met de verkoop van Dorothy's Koffie ook weesjongeren in de Kilimanjaro regio. Heerlijke en duurzame koffie, met een missie!"
Adres:
Telefoonnummer: +31612784976
Stad: Tolbert



op zoek naar gerelateerd: Dorothy koffie, Leek koffie, Kortingscode Koffiemaatje
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zadelmakerij Groeneveld Zadelmakerij Groeneveld 2 km Zadelpas- en makerij voor u en uw paard. Daarnaast maak ik in overleg ook andere prod...
Recensies
Gisteren hebben wij, de Mädeln, een geweldige coffee tour gehad van Dorothy. Het hele proces werd kleurrijk en bevlogen verteld. Vervolgens mochten we proeven en zelf aan de slag. Lastig hoor om een geur te omschrijven . Maar we zijn erg tevreden met de smaak, we hebben een heerlijk kopje koffie gemaakt waar we nog lang van zullen genieten. Deze coffee tour… een echte aanrader! Asante sana Dorothy.
Dorithy, dank voor de interessante en leuke coffee tour. Kers op de taart is toch wel het branden van je eigen bonen. Dank namens "de jongens".
Met onze twee kinderen bijna 12 de koffietour gedaan. Het was nog even spannend of ze hun aandacht er zolang bij zouden kunnen houden, maar ze vonden het super interessant! Dorothy presenteert het levendig en interactief en vooral het zelf branden en proeven! van de koffie is een echt avontuur. Dorothy's partner Harro is de perfect koffiebrandadviseur. Daarna hebben we meteen een voorraad koffie ingeslagen, heerlijk! Kortom, een echt originele activiteit waarna je ook nog eens heel anders naar de wereld kijkt!
Gisteren met vrouw en vrienden een prachtige Coffee Tour meegemaakt bij Dorothy's Coffee in Leek. Mooie uitleg door Dorothy en haar partner Harro. Wat komt er veel bij kijken voordat je je kopje koffie drinkt! Een intensief traject van Tanzania naar Leek. En wat leuk om te proeven, zelf koffie te branden en te genieten van de hartelijkheid. Mooi ook dat je door koffie te kopen een goed doel steunt: schoolgeld voor arme weeskinderen. Ik kan iedereen deze Tour als heerlijk uitje je bent minstens twee uur zoet! aanbevelen.
Vandaag hadden wij een tour samen met een aantal vrijwilligers van Barnie's uit Leek, op de berg de Kilimanjaro, nou ja in leek gr. bij Dorothy en Harro hun koffiebranderij. Ik dacht, zo simpel als ik ben, 2.5 uur een tour om een branderij te bekijken, pfff Maar wat een beleving ik daar kreeg....... Mooie uitleg van koffieplant tot het drinken van de koffie. Info over het onstaan van de koffieplantages op de Kilimanjaro tot de familie uit Tanzania. Zeer boeiend allemaal, van koffieplant tot geoogste bonen, die ze zelf importeren en branden. Ook mochten we ieder onze eigen bonen branden tot we zelf dachten, nu zijn de bonen op kleur en hoopten dat de smaak dan goed werd naar eigen keus van de sterkte. Daarna koffie zetten op verschillende manieren van mijn eigen gebrande bonen en proeven. Echt heerllijk was onze gekozen smaak. Na 2.5 uur zei ik.......nu al voorbij? Het mocht voor mij langer duren hahaha. Echt een aanrader voor iedereen, of je koffie lust of juist niet. Ik ben koffie meer gaan waarderen en deze tour was zeer de moeite waard. Dorothy en Harro, super bedankt. Veel succes met jullie heerlijke koffiebranderij Voor mij een succes. Ik ga jullie zeker promoten Lieve groet en zegen Jan Kloosterman
Wij hebben gisteren een leuke, leerzame en gezellige koffietour gedaan bij Dorothy. Heel interessant! Zelf koffie branden en daarna het resultaat proeven. Het is een mooi bedrijf, met een prachtig doel en een heerlijk product. Een aanrader voor iedereen... even op "reis" naar Tanzania. Dus, ben je in Leek en omstreken... vergeet niet om Dorothy's koffie te bezoeken!
Leuke Coffee Tour bij Dorothy's Coffee gedaan. We drinken het elke dag en toch nieuwe dingen over koffie geleerd van Dorothy op een plezierige en aansprekende manier. Gezellige ochtend gehad, onze eigen koffie gebrand met veel lol. Lekkere koffie en chocolade geproefd en natuurlijk wat gekocht om mee te nemen naar huis. Er even helemaal uit in Tanzaniaanze sferen en dat vlak bij in Leek. Echt een leuk, leerzaam en lekker uitje!
Ontzettend lekkere koffie. Het verhaal en de missie gehoord en dit maakt de koffie alleen maar beter. We hebben in een workshop onze eigen koffie gebrand en dit ook mee naar huis genomen. Heel leuke activiteit.
Wat een leuke en educatieve middag hebben wij gehad. Dorothy en haar man deden erg hun best om het ons naar de zin te maken. Met een deel van de opbrengst kunnen jaarlijks een aantal jongeren in Tanzania een opleiding volgen. Een heel mooi doel! Kortom Dorothy's Koffie is een absolute aanrader.
Een leerzame en leuke koffietour gehad. Echt een aanrader om een keer met collega's, vrienden of familie een koffietour te gaan doen. Met passie en enthousiasme vertellen ze over de koffie en wat er voorafgaat om een lekker kop Dorothy's koffie te drinken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid