facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Domtoren

Domtoren

Info

Het symbool van Utrecht is natuurlijk de 112 meter hoge en meer dan 600 jaar oude Domtoren: de hoogste middeleeuwse toren van Nederland.

Geschiedenis

Welkom bij de Domtoren!

Het symbool van Utrecht is natuurlijk de 112 meter hoge en meer dan 600 jaar oude Domtoren: de hoogste middeleeuwse toren van Nederland

De Domtoren is zeven dagen per week geopend. U kunt de Domtoren uitsluitend beklimmen onder begeleiding van een gids tijdens een rondleiding.

Wij raden aan telefonisch te reserveren via telefoonnummer 030-2360010.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen!

--------------------------------------------------------------

Welcome to the Domtower!

The Domtower, which is over 600 years old and 112 meters (or 367 feet) high is often called the symbol of Utrecht.

The Domtower can be visited seven days a week. Admission is only possible when you join a guided tour.

We would like to advise you to make a reservation prior to your visit to ensure you will be able to join at your desired timeslot.

You can make a reservation by telephone via: +31 30 230 10 00.

We hope to welcome you soon!



"De iconische Domtoren is het symbool van Utrecht en met zijn 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland.Een bezoek aan de Domtoren gaat altijd onder begeleiding van een gids. Bekijk de actuele openingstijden in onze ticketshop. Hier vind je alle beschikbare rondleidingen voor zowel de trap als de lift.Standing at a height of 112 metres, the Dom Tower is the iconic symbol of Utrecht and the tallest church spire in the Netherlands.A visit to the Dom Tower always includes a guided tour. Check out our ticket shop for current opening hours along with all available staircase and lift tours."
Adres: Domplein 9 , Utrecht 3512 JC, NL
Telefoonnummer: 030 236 0010
ln.thcertu-emsireot@vvvofni
Stad: Utrecht
Route: Domplein 9
Postcode: 3512 JC



op zoek naar gerelateerd: domtoren tickets, domtoren architecten, domtoren hoogte, domtoren tekening, domtoren openingstijden, kortingsbon domtoren, domtoren utrecht geschiedenis, kinderrondleiding domtoren
Recensies
Uitzicht is fenomenaal! De gids die wij er bij kregen kon heel goed de geschiedenis van de toren vertellen. Ook het gat op de eerste verdieping benoemd en sindsdien zie ik die als ik onder de toren doorloop. Smalle trapjes omhoog en er lijkt geen einde aan te komen maar het uitzicht is de moeite waard! Een must see als je in Utrecht bent!
Je gaat met de trap naar ongeveer 100 m hoogte en hebt een geweldig zicht over de stad. Onderweg verteld de gids leuke wetenswaardigheden over de dom en de geschiedenis van Utrecht, waar het geloof, en dus ook de dom, zon belangrijke rol heeft gespeeld. Jammer dat de domtoren volledig in de steigers staat, dat maakt echter voor het uitzicht op de top niet veel uit. Onderweg in de voormalige bisschop kamer geweest, de kamer van de torenwachter gezien en in de klokkenruimte een interessant verhaal van de gids gehoord.
Neem de trap naar boven en ga met de gids. Luister naar de interessante geschiedenis en verwonder je over de prestaties van onze voorouders. Ook de omgeving met zijn vele musea en leuke grachten zijn zeer de moeite waard.
Een absolute aanrader om de toren te beklimmen als je in de buurt bent. Goede rondleiding en een waanzinnig uitzicht! je kan zelfs bij helder weer Rotterdam zien liggen Een prachtig stukje geschiedenis in het centrum van Utrecht, wat echt de moeite waard is om te bekijken! Goede schoenen aan en klimmen maar! en tijdelijk voor rolstoelers toegankelijk via de bouwlift
TIP! Een unieke mogelijkheid om de Utrechtse Domtoren tot aan de top te bezoeken! Goede uitleg zowel in de Nederlandse & Engelse taal van de gids! Na de huidige geplande restauratie gaan er vele jaren overheen voordat de top van de Utrechtse opnieuw kan worden bezocht.
Als je in Utrecht woont is het een must. Wel zelf klimmen. Het uitzicht aan de top is erg mooi. Ook zijn de klokken erg bijzonder om eens van dicht bij te zien. Al die details. Klim en ga eens kijken. Het trappen huis is wel smal. Houd daar rekening mee. Eventueel is er een lift voor de mensen die slecht terbeen zijn.
Fantastische tour door de toren met een duidelijke uitleg in het Engels en het Nederlands. Bij elke kamer werd er een interessant verhaal verteld met een leuk feitje of een leuke grap hier en daar. Ik was hier 14 mei met mijn Italiaanse uitwisselingsmaatjes en zij kregen zelfs een eigen folder waarin extra informatie in het Italiaans werd verteld. Je werd niet gedwongen om snel te lopen, en als het van de 51 naar de 100 meter meteen te hoog was kon je bij de 70 meter ook nog even een pauze halen. Doordat het in de steigers staat kon je nog een stukje hoger dan normaal en het uitzicht was adembenemend. Echt een aanrader
Prachtige toren met een imposante geschiedenis, je klimt onder leiding van een gids naar 100m hoogte met diverse tussenstops, o.a. bij de Prachtige oude klokken. Het uitzicht vanaf de toren is magnifiek.
Gidsen weten allemaal leuke geschiedenis over de Toren en het is een enorm leuke toer door de toren. En met de trap omhoog lijkt er maar geen einden aan te komen maar als je eenmaal boven bent is uitzicht fenomenaal. Als je in Utrecht bent en je hebt 1/2 uurtjes niks te doen raad ik dit zeker aan!
Vandaag met onze twee jongens 5 & 7 omhoog geweest. Gids André was erg leuk, informatief en geïnteresseerd. Jongens vonden het top! Neem dus vooral de kids tour! Absolute must voor Utrechtse kinderen!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Domtoren.

Utrecht bezienswaardigheden en historische gebouwen

openingstijden, locatie, vervoer. Domplein 9 utrecht bijzonderheden stad kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Domtoren adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Domtoren. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Domtoren delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dom Dom 40 meter
Oudegracht Oudegracht 174 meter Mooi uitzicht. Veel restauranten. Je kan eten wat je wil.
De Parade De Parade 618 meter
Molen de Ster Molen de Ster 1 km Gezellig terras met vriendelijk personeel.Veel mogelijkheden voor kinderen om te spel...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid