facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Domestic Identity

Geschiedenis

Visie.

Onzichtbare regisseur.

Architectuur kan als instrument ingezet worden om bij mensen een bepaalde beleving op te wekken en is op deze wijze faciliterend ten behoeve van de mens. Architectuur kan ook van invloed zijn op hoe mensen de omgeving ervaren en de architect kan als een onzichtbare regisseur een positieve omgeving trachten neer te zetten.
Doordat ik geboren en getogen ben in Wit-Rusland ben ik opgegroeid met de Russische bouwmethode gebaseerd op uniformiteit, effectiviteit en efficiëntie en waarbij het individu een ondergeschikte rol speelde. Aan één kant fascineert deze pragmatische efficiënte aanpak mij aan de andere kant mis ik het menselijke aspect waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van het individu. Mijn Wit-Russische achtergrond is gevoed met het idee dat het voorzien in de behoefte door het toepassen van rationele ontwerpmethoden gerealiseerd kan worden. In Nederland is mij duidelijk geworden dat de kwaliteit van ruimte een ruimer begrip is en niet alleen draait om functionaliteit maar om kwaliteit als geheel. De ruimte dient in harmonie te zijn met zijn omgeving en zowel te voorzien in fysieke, functionele behoefte als in de innerlijke behoefte. Kwaliteit van een ruimte is voor mij dat aan de ruimte een dusdanige invulling is gegeven door het creëren van spanning in de interactie van architectonische elementen waardoor als het ware “leven” ontstaat.
Persoonlijk zie ik ruimte als een entiteit waarin ik verschillende rollen vervul en leef, de ruimte biedt mij bescherming en is de begrenzing van mijn omgeving. Afhankelijk van de context van de ruimte in mijn omgeving, ervaar ik deze anders. Bovenal is ruimte voor mij een plek die van invloed is op mijn bestaan.
Wat betreft mijn vorming heeft het Russische systeem sporen gevormd in mijn perceptuele referentiekader waaruit ik zelf waarneem en ervaar. Vandaar dat ik “zoek” naar normen en dat ik architectuur die duidelijk methodisch is opgezet waardeer. Aan de andere kant ben ik achter gekomen dat de zachte, niet of moeilijk normeerbare, kanten van kwaliteit in relatie tot waarneming mijn creatieve kant prikkelen, en dat deze meer passen bij de ervaring van de onbepaalde ruimte. Ruimtes, objecten krijgen betekenis door het gebruik ervan, de aanraking ermee en de associaties die deze opwekken. De objecten of ruimtes kunnen dit communiceren door hun karakter en door de in de loop der tijd hiermee gepaard gaande verkregen associatieve sporen. Een concreet voorbeeld hiervan is slijtage ontstaan door gebruik dat refereert aan de dagelijkse gewoonte. Materiaal en ruimte hebben hierdoor karakter, eigenzinnigheid en een identiteit gekregen, hetgeen een gevoel oproept, een sfeer bepaald. Dit laat zich niet in een normeerbaar kader plaatsen. Toch ben ik gefascineerd door deze, niet of moeilijk normeerbare ervaring van objecten en of ruimte. Ik ben van mening dat het samenstel van harde en zachte kwaliteiten van de ruimtelijke ervaring voor mij het uitgangspunt zouden moeten zijn voor het neerzetten van een ruimtelijke ervaring. De mate van sturing hierin is wel aanwezig, maar de ruimte voor de 'eigen' beleving door de aanschouwer dient aanwezig te blijven. Duidelijke richtlijnen en normen zijn prettig maar deze dienen niet te beperkend te werken er dient ruimte gelaten te worden aan de spanning van de 'imperfectie' het niet normeerbare, het eigenzinnige. Dit geeft karakter, identiteit, leven..

Ben ik dan een onzichtbare regisseur of juist meer een bouwer van een open podium waar de gebruiker, aanschouwer de mogelijkheid wordt geboden om zelf invulling te geven aan de mogelijkheden en ervaringen die de ruimte biedt ...?



"muurschilderingen diverse thema's voor particulieren en bedrijven."
Adres: Pijnacker
Stad: Pijnacker


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 12:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Tom's Scooterservice Pijnacker Tom's Scooterservice Pijnacker 412 meter Beste scooter service van Zuid-Holland. Tot nu toe 2x perfect geholpen en staat altij...
Inducar BV Inducar BV 461 meter Goede auto spuiterij
247 Watersnijden 247 Watersnijden 573 meter Scherpe prijzen en hoge kwaliteit! Marco is altijd behulpzaam en denkt mee in de engi...
Impressed print & sign Impressed print & sign 640 meter Drukwerk om van onder de inDruk te zijn‼
Fuerte Planta Fuerte Planta 701 meter
Ammerlaan TGI Ammerlaan TGI 814 meter Prachtige planten!
Ingenieursbureau Goedkoop B.V. Ingenieursbureau Goedkoop B.V. 849 meter Goede vakmensen en de beste kwaliteit.
A Blijleven B.V. A Blijleven B.V. 1 km Wat een fijne leverancier! Denkt goed met je mee en komt zijn afspraken na. Ik kan ie...
JoeyVitaal the Dutch Fitt JoeyVitaal the Dutch Fitt 1 km Mooie plek om te sporten
Goodridge Benelux Goodridge Benelux 1 km Super bedrijf !!!!
PostPlants Anthuriums PostPlants Anthuriums 2 km PostPlants is gespecialiseerd in het telen van Anthuriums op een milieubewuste manier...
AJW Onderhoud AJW Onderhoud 2 km Ging heel goed
Paul Teeuw Interieurbouw & Timmerwerken Paul Teeuw Interieurbouw & Timmerwerken 4 km Heel blij met de keukenrenovatie die Paul heeft gedaan bij ons. Tot in de puntjes afg...
Reurings Precisie Plaatwerk Reurings Precisie Plaatwerk 4 km Mooi bedrijf, professioneel. Alles is naar wens verlopen.
Recensies
Asiya heeft echt een prachtige muurschildering gemaakt voor in mijn babykamer! Ze dacht goed mee en heeft mijn wensen perfect weten uit te voeren en dat voor een hele goede prijs! Ik ben er zeer tevreden over
De muurschildering is mooier geworden dan we hadden durven hopen! Enorm knap hoe Asiya dit doet en fijn hoe ze met je meedenkt.
Ik sluit me aan bij de andere reviews over Asiya. Wij hebben nu een prachtige muurschildering in onze babykamer. Van tevoren hadden we al wat ideeën uitgewisseld, maar ter plekke zijn die in goed overleg uitgewerkt. Ik ben zelf ook creatief en ze betrok mij heel goed in het proces. En we hebben heerlijk staan kletsen terwijl ze aan het werkt was. Ik zou haar zeker nog een keer inhuren als we nog iets willen, en kan haar zeker aanraden.
Veel dank voor deze prachtige muurschilderingen! Het maakt de kinderkamers echt af. Asiya komt afspraken na, is flexibel en werkt precies. Ze heeft de meiden op een hele warme manier betrokken, waardoor de schilderingen nog meer ‘eigen’ voelen. De meiden zijn trots en gelukkig. Wat wil je nog meer.
Super blij met de muurschilderingen van 2 slaapkamers voor mijn kinderen. Asiya hielp mij terplekke met het bedenken van een muurschildering omdat ik moeilijk een keus kon maken, zij gaat ook heel kundig te werk en is nog eens heel gezellig in de omgang. Ik hoop tot een volgende keer!
Super blij met haar kunst. Ze heeft voor de 2e keer de kamer van mijn zoontje gedaan en ik kan haar blindelings vertrouwen. Werkt netjes, vraagt naar je mening en is nog goedkoper dan alle andere kunstenaars.
Fantastisch! Zo mooi, alle verwachting overtroffen! Voor ons geen kinderkamer maar mooie tak met vogeltjes in de woonkamer. Echt een pronkstuk!
Asiya reageerde snel op ons verzoek om een muurschildering voor onze dochter te maken. Ze luisterde goed naar onze wensen en leverde snel aangepaste concepten voor de muurschildering op. Tijdens het schilderen hebben we goed overleg gehad over het kleurgebruik en was ze zeer flexibel met aanpassen van de tekening en ook perfectionistisch om de muurschildering tot in de laatste details netjes af te ronden. Ze werkt erg snel en efficient. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn erg blij met het mooie resultaat!
Een fantastische kunstenares, die met een handomdraai de mooiste tekeningen op de muur creëert. Naast haar prachtige werk ook ontzettend vriendelijk, netjes en denkt mee om het resultaat nog mooier te krijgen. Iemand die met passie werkt en dat zie je terug in de tekening. Een absolute aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid