facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Discus van de Weerd

Discus van de Weerd

Info

Contactgegevens Hoofdstraat 106 3901 AX Veenendaal Telefoon: 0318-512965 E-Mail: [email protected]

Geschiedenis

DISCUS van de Weerd is één van de oudere huisdierenspeciaalzaken van Nederland.

In 1918 ontstaan vanuit een schuur waarbij de hobby van Arie van de Weerd een grote vlucht nam. De hobby kanaries en andere vogels kweken was de passie.
Interregionaal (dat was heel wat al toendertijd)had hij succes met kweken van speciale kanarie soorten en enkele tropen vogels. Dit werd door middel van diverse prijzen, oorkondes en verklaringen bevestigd. Het geheim van Arie was zijn eigen samenstelling van het zaad en de mengels welke de vogels toegedient kregen.
Het succes bracht de vraag naar zijn speciale voeding met zich mee en langzaam aan ontwikkelde zich de handel in dieren en voedingen.
Na de oorlog is het vogelvoedermerk AwV jarenlang toonaangevend geweest in de vogelbranche als kwekersvoeding. In die tijd nam de zoon van Arie, Arie jr, de winkel over. De schuur was na de oorlog reeds te klein geworden en men kocht het naastgelegen pand aan de Beattixstraat in Veenendaal. De grote schuur werd omgetoverd tot zaad en fourage handel. De zaak ontwikkelde zich goed, en ook de zonen van Arie jr, Rik en Theo, hielpen net als de andere gezinsleden veel mee in de winkel.

In de jaren die volgde ontwikkelde de zonen van Arie de winkel verder. Naast de basis vanuit de vogelkwekers wereld, was voor Rik een fanatiek liefhebber van tropische vissen. Het begon allemaal (bij wie niet!) met guppies en tetra's! Het eigenhandig opkweken van jonge vis bleek erg succesvol en voldeed aan een steeds groter wordende vraag. Het aanbod was erg beperkt in de jaren, en werd er heel veel zelf gekweekt.
Als een van de eerste in Nederland begon men met de (professionele) verkoop van siervisjes in stelllingen. Eigengemaakte verkoopstellingen van enkele meters lang lieten mensen vanuit letterlijk heel Nederland komen!

Al gauw werd het pand veel te klein.
Ruim 40 jaar geleden verhuisde de winkel naar de huidige lokatie aan de Hoofdstraat 106 in Veenendaal. De winkel bevatte echt alles wat een moderne winkel van nu ook heeft. Kooien, hengelsport, aquaria, knagers, enz enz... Vooral het aquariumgedeelte was de 1e in Nederland in deze opzet (!!!!!). De huidige stellingen en presentatie-methoden door geheel Nederland zijn gebaseerd op de opzet van toen!

Meerdere verbouwingen, uitbreidingen en aanpassingen volgden elkaar op. Van een kleine 100m2 naar de nu moderne winkel van 260m2.
In 2006 ging de oudste van de broers (Rik) met pensioen. Zijn broer heeft daarna in 2008 een gigantische verbouwing laten plaatsvinden waarbij letterlijk alles aan de winkel is veranderd. Samen met het personeel staat er weer een winkel die toonaangevend is!

Een hypermoderne winkel is het resultaat met o.a. 70 meter aquariums met ruim 20.000 liter water en 24 meter waterplanten, de keuze voor A-merken, specialistische merken, een breed assortiment en hoge kwaliteitsnormen op proces en product.

In de komende jaren zullen we u als consument steeds dichter bij onze winkel en haar processen willen halen door gerichtere reclame, acties en onderzoeken (enquetes).
Samen gaan we naar de 100 jaar toe!



"DISCUS van de Weerd Veenendaal is één van de oudste huisdierenspeciaalzaken van Nederland. Een moderne, complete winkel met een groot assortiment voor vrijwel alle huisdieren. Vakkundig en geschoold personeel, vele al jaren werkzaam in de winkel.Naast de winkel ontwikkelt zich ook de online winkel met de toepasselijke naam huisdierenspeciaalzaak punt com."
Adres: Hoofdstraat 106, 3901AX Veenendaal
Telefoonnummer: 0318-512965
Stad: Veenendaal
Route: Hoofdstraat 106
Postcode: 3901AX


Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 21:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kippenhuis.nl Kippenhuis.nl 1 km Product besteld online. Zelf opgehaald. Op verzoek van de eigenaar de tekst aangepast...
Dierenoutlet.nl Dierenoutlet.nl 1 km Dierenoutlet.nl is een online dierenwinkel met een passie voor alles wat met dieren t...
Online-petstore.nl Online-petstore.nl 1 km Online-Petstore.nl is de dieren speciaalzaak waar we mee helpen aan dieren in nood
Welkoop Veenendaal Welkoop Veenendaal 1 km Grote winkel, met alle denkbare producten voor welk huisdier dan ook. Plus werkkledin...
Koi Centrum Veenendaal Koi Centrum Veenendaal 2 km Gezellige zaak ,alle variaties aan kois en de nodige spullen,en eazy pod wat zo handi...
Hertog Diervoeders Veenendaal Hertog Diervoeders Veenendaal 3 km Ontzettend uitgebreide hengelsportzaak. Bereid je goed voor. Weet wat je wil kopen. Z...
Recensies
vriendelijk personeel. Had best duur kattenvoer gekocht. zak open gemaakt en beide Katten aten het niet. Ik mocht het omruilen en dat vind ik service!
Vakkundig personeel en nemen de tijd voor je als klant. en leggen alles Goed uit Leuk aquarium assortiment zo wel Vissen vol op keuze als ook waterplanten
Wij komen al een tijdje bij Discus v/d Weerd voor het aquarium. Desondanks de vissen toch na een tijdje dood zijn gegaan erg goed geholpen. Dat de vissen dood gaan hoeft niet perse wat over de zaak te zeggen. Vriendelijk personeel
Vriendelijk personeel en goede informatie wat betreft gekochte producten
Vriendelijke en behulpzame verkopers. Groot assortiment en goed advies
Thijs helpt altijd heel goed, heeft echt verstand van diervoeding.
Heel behulpzaam en vriendelijk personeel de eigenaar is een leuke vriendelijke vent, met kennis van zaken. Voor al uw dierenvoer en aanverwanten kunt u hier prima terecht. Er is een zeer uitgebreid honden en katten voerbeleid. Prima prijzen in vergelijking met de kwaliteit erg goed zelfs. Een winkel waar voor iedere dieren eigenaar wel iets leuks of lekkers te vinden is voor zijn/haar huisdier.
Mooie winkel... vriendelijk personeel.. snel geholpen... aquariumvissen gekocht... parkeergarage ligt er tegenover..
Ze nemen de tijd voor je en adviseren waar je ook echt om vraagt. Echt superleuk personeel.
Een hele plezierige dieren speciaalzaak. Niets is ooit teveel, ik heb een puppy gehad, had daar een bench voor nodig naar mijn pup is kort na aankomst overleden. Heeft geen gebruik gemaakt van de bench en deze werd , zonder problemen weer opgehaald. Écht een zaak met goed personenvervoer, waar ik met plezier naar terug ga!
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Discus van de Weerd met het openbaar vervoer


Veenendaal, Zwaaiplein 150 meter
280
50
Veenendaal, Zwaaiplein 150 meter
505
Veenendaal, Zwaaiplein 160 meter
280
50
Veenendaal, Zwaaiplein 160 meter
505
Veenendaal, Centrum/Wolweg 360 meter
505

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid