facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dierenwelzijnspraktijk & hondenschool All Individuals

Dierenwelzijnspraktijk & hondenschool All Individuals

Info

@Dierenwelzijnspraktijk en hondenschool All Individuals

Geschiedenis

Wat is TTouch?

TTouch is een zachte methode van lichaamswerk en bewegingsoefeningen dat een positieve invloed heeft op gedrag, functionering en algehele welzijn van het lichaam en het creëert bovenal een diepere relatie tussen dieren en hun eigenaren.
Door de bewegingen en touches wordt het zenuwstelsel geprikkeld om te gaan werken. Het is de bedoeling dat de TTouches de functies van de cellen activeren en cellulaire intelligentie opwekken

De 1 ¼ cirkel zorgt ervoor dat er 4 verschillende hersengolven gestimuleerd worden. Deze 4 hersengolven samen vormen de meest ideale situatie voor mens en dier om te leren en het lichaam zo te laten werken, dat het kan genezen en verbeteren. Door deze situatie komen er ook hormonen vrij die stress verminderen (bij aaien,massage of meerdere cirkels op 1 plek gebeurt dit niet)

TTouch brengt bewustzijn van het lichaam, creëert psychische, mentale en emotionele balans en geeft nieuwe informatie.

Waarom zou u kiezen voor een TTouch behandeling?

TTouch is een trainingsmethode waarbij je niet van te voren al weet hoe deze uitgevoerd moeten worden. Elk dier is anders en heeft iets anders nodig om te herstellen/genezen/verbeteren. Dit is dus geheel anders dan de trainingen op een hondenschool waar iedereen dezelfde opdrachten krijgt. TTouch kijkt naar het hele dier! We hebben vele verschillende manieren om een bepaald ‘probleem’ aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat het voor bijna elke eigenaar goed haalbaar is om uit te voeren. Verder is het diervriendelijk, niet pijnlijk en zorgen we er altijd voor dat het voor het dier prettig is!

Een heel belangrijk punt van de TTouch is dat dit ervoor zorgt dat de eigenaar anders naar het dier gaat kijken, kan aangeven wat het prettig vindt en wat juist niet en kan er dus ook goed mee leren omgaan. Ik probeer tijdens deze sessies ook zoveel mogelijk te vertellen over het gedrag en levenswijze van diersoort. Kleine dingen wat voor ons mensen zo onschuldig lijkt, kan voor een dier juist een verschil maken. U maakt kennis met kalmerende signalen en gewoontes van de natuur.

Hoe werkt de TTouch methode?

Ik ben TTouch Coach. Ik behandel het dier maar…..ik zal u zelf de TTouch methode aanleren zodat we samen het dier kunnen behandelen. Ook na mijn behandelingen is het voor u heel zinvol. Uw handen heeft u altijd bij u en het is natuurlijk geweldig dat als uw dier het nog eens nodig heeft, u hem/haar zelf kan helpen!

TTouch bestaat uit:

Observatie van het dier

Visuele observatie: Hierbij observeer ik het dier en bestudeer ik het gedrag en de houding van het dier;

Fysieke observatie: Hierbij onderzoek ik het lichaam van het dier door middel van aanraking en bepaal ik welke gebieden van het lichaam bv. extra spanningen vertonen, of waar het dier aangeeft angstig te zijn voor aanrakingen. Dit kan komen doordat het dier hier gevoeliger/kwetsbaarder is bv doordat het dier hier eerder letsel heeft gehad.

Lichaamswerk

Door gebruik te maken van de verschillende aanrakingen (cirkelvormige bewegingen, het liften van de huid, strijkbewegingen) zorgen we ervoor dat we de circulatie bevorderen en de spanning verminderen. Deze aanrakingen worden met zeer lichte druk toegepast,alleen de huid wordt verschoven zodat we het zenuwstelsel kunnen bereiken!Het is dan ook niet te vergelijken met bv massage. Deze vorm zorgt er voor dat het natuurlijke proces van het lichaam wordt gestimuleerd. Tevens vergroten we het bewustzijn van het dier voor zijn/haar lichaam.

Grondoefeningen

Dit zijn verschillende oefeningen die gebruikt kunnen worden om oude patronen te doorbreken m.b.t. bewegen en/of gedrag. We benadrukken en stimuleren hierbij het gewenste gedrag in tegenstelling tot het benadrukken van het negatieve gedrag waardoor we op een positieve manier het gewenste resultaat bereiken. Onze ervaring is door juist het positieve gedrag te stimuleren het gewenste resultaat sneller en op een voor zowel mens als dier prettigere manier te bereiken is. Grondoefeningen bevordert o.a. de coördinatie, zelfvertrouwen, focus, balans en samenwerking tussen mens en dier. Dit lijkt een beetje op een behendigheidsparcours maar dan in Slow Motion. Doordat je alles heel langzaam doet doorbreek je gelijk gewoonte patronen en werkt alles veel sneller.



Waar kunnen we TTouch goed voor gebruiken?

Overmatig Blaffen/Likken/Bijten , Wagenziekte, Angst bij Vuurwerk/Onweer en andere Harde geluiden , Trekken aan de Riem , Sneller herstel van wonden na operatie of blessure , Sneller herstel bij ziekte, Agressie, Hyperactiviteit , Angst/Nervositeit en Rusteloosheid , Gehoorzaamheidsproblemen , Bovenmatige Spanning/Stress , Ouderdomsklachten (Reuma,Stijve Spieren) , Epilepsie aanvallen, Verbetering van sporthonden, De band tussen mens en dier te versterken
Wat u verder nog moet weten:
Zoals ik al had aangegeven kijken we naar het hele plaatje…..maar, niet alleen het dier speelt een rol in deze, ook u als eigena(a)r(en) hebben hier een rol in. En daarnaast kan de omgeving en bepaalde gewoonten ook belangrijk zijn. En dus zal ik u tips geven om al deze aspecten zo optimaal mogelijk te maken voor u en uw dier!

En we maken in de TTouch ook gebruik van hulpmiddelen. Voorbeelden zijn: Lichaams bandages, thundershirt, halti’s/gentle Leaders, verschillende lijnvoeringen, tuigen, aanpassingen in huis/voeding/lichaamsbeweging. Ook is het mogelijk om begeleiding te krijgen met Homeopatische middelen en/of Bach Bloesem Therapie.

Adres: waalderweg 41, 7263 rv Mariënvelde, Gelderland, Netherlands
Telefoonnummer: 06-12868004
Stad: Mariënvelde
Route: waalderweg 41
Postcode: 7263 rv


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00

Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid