facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dierenopvangcentrum HoKaZo

Dierenopvangcentrum HoKaZo

Info

Het doel en de functie van Stichting HoKaZo is het opvangen en herplaatsen van dieren die zwervend worden aangetroffen of waarvan de eigenaar afstand heeft gedaan.

Geschiedenis

Dierenopvangcentrum HoKaZo in Uden vangt al 15 jaar zwerfkatten en –honden op voor de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Sint-Anthonis, Sint-Michielsgestel, Meijerijstad (voorheen Schijndel, Veghel en St. Oedenrode) en Uden. Een grote regio en dat is te merken. Elk jaar belanden zo'n 1.000 katten en 500 honden in het opvangcentrum. Gemiddeld duurt het een maand of 3 voor een dier een nieuw thuis vindt, maar een jaar of langer is helaas ook geen uitzondering. Alle katten en honden verblijven echter in het opvangcentrum tot ze een geschikt thuis gevonden hebben, hoe lang het ook duurt. HoKaZo heeft namelijk een strikt anti-inslaapbeleid. Inslapen is dus taboe, mits het dier natuurlijk niet onnodig lijdt of zodanig in zijn gedrag gestoord is dat hij een ernstig gevaar vormt voor de omgeving.

Het aantal dieren dat voor hulp en verzorging op Dierenopvangcentrum HoKaZo is aangewezen is groot. In de drukke maanden mei tot en met december verblijven er gemiddeld 200 katten en 30 honden. In de overige maanden van het jaar zitten er gemiddeld zo'n 70 katten en 15 honden in het opvangcentrum. Het kost niet alleen erg veel geld om al deze dieren goed te verzorgen (vooral de kosten voor voer, medicijnen en medische ingrepen zijn hoog), maar het vraagt ook om veel helpende handen. Vrijwilligers zijn dan ook altijd van harte welkom!

Dierenopvangcentrum HoKaZo heeft een eigen dierenambulance en pleegzorgnetwerk. Ook dit werk wordt door vrijwilligers gedaan. De medewerkers van de dierenambulance halen zwerfdieren op uit de 12 aangesloten gemeenten en brengen ze naar HoKaZo. Ook verlenen ze hulp aan dieren in nood (bijvoorbeeld na een aanrijding). De pleeggezinnen vangen in de periode mei tot en met december zwangere moederpoezen, moederpoezen met kittens en moederloze (flessen)kittens op. Deze dieren krijgen zo de zorg en aandacht die ze verdienen en groeien op in een veilige omgeving met een lage infectiedruk, waardoor hun overlevingskansen enorm stijgen. Bovendien worden de kittens in huiselijke kring goed gesocialiseerd en is het veel gemakkelijker om voor hen een goed thuis te vinden. Dat is sowieso een hele klus. Elke zomer zoeken namelijk honderden kittens een warm thuis.

Bij Dierenopvangcentrum HoKaZo staat dierenwelzijn op de eerste plaats. En hoe zwaar de omstandigheden soms ook zijn, de hulp aan dieren in nood is extreem dankbaar én (helaas) vreselijk hard nodig.

Adres: Lange Goorstraat 6, 5406 XE Uden (gemeente)
Telefoonnummer: 0413-260546
ln.ozakoh@ruutseb
Stad: Uden
Route: Lange Goorstraat 6
Postcode: 5406 XE



op zoek naar gerelateerd: hokazo facebook, hokazo tarieven, dierenasiel cuijk, dierenasiel schijndel, dierenasiel boxmeer, dierenasiel gemert, dierenasiel veghel, vermissing hokazo
Recensies
Yumos had een zware tijd was geholpen aan zijn ogen moest ik natuurlijk op wachten tot het allemaal weer goed kwam .maar de mensen die daar werken namen elke keer netjes kontakt met mijn op perfect hoor top werk ondanks de vele drukte die jullie hebben. Bedankt hoor namens ons.
Ik doe er vrijwilligerswerk en heb ook een hondje geadopteerd. Ze is 10 jaar oud en heeft wat kwaaltjes maar ze is superlief!!!
Hart voor de dieren hebben ze hier op de goede plek zitten. Onze hond hier gehaald en erg blij mee.
Zeer netjes allemaal en schoon en vriendelijk personeel. Een aanrader.
Mooi om te zien hoe diertjes die gevonden worden hier goed verzorgd worden en geprobeert te plaatsen op een nieuwe plek. Het beleid om niet te euthaniseren na verloop van tijd is ook top. Elk leven telt hier en dat is mooi! Onze Molly grime is harstikke gelukkig inmiddels. Bedankt Hokazo voor het helpen van onze lieve kat.
Waardeloos. Het kitten waar we een afspraak voor hadden, en wat voor ons was gereserveerd, was dinsdag aan iemand anders gegeven. Totaal geen empathie van het personeel of een excuus. Een half uur reistijd heen en een half uur terug voor niets. Alles thuis ingericht voor de komst van het kitten, en dan kom je met lege handen thuis We gaan hier nooit meer heen.
Wij zijn komen kijken voor een kat. Personeel was zeer behulpzaam met het vinden van een geschikte kat voor ons. Ondanks dat zij veel katten hebben 170 toen wij kwamen hadden ze toch een goed idee welke katten geschikt waren voor ons. Daarnaast was ons goede uitleg gegeven over de procedure van de adoptie en de specifieke wensen van de door ons gekozen kat. Wij zijn zeer blij met de geadopteerde kat Ballisz!
Wat een mooie mensen werken daar voor al die lieve dieren
We waren op zoek naar een nieuw maatje, waardoor we in contact kwamen met Hokazo. Na een kennismakings gesprek en een ontmoeting met één van de vele maatjes die een nieuw huis zoeken hebben we een vervolgafspraak gepland. Er word, wat ons erg opviel veel tijd voor je genomen om te kijken of er wel een klik is met je mogelijk toekomstig nieuwe maatje. Het is mooi om te zien hoe de mensen hier met de dieren om gaan. Groetjes en tot de volgende ontmoeting‍ .
Erg ontevreden over dit asiel. In 2018 wezen kijken en twee poezen gevonden die bij ons pasten. We moesten ze meteen meenemen want het was erg druk. Na halsoverkop reismandjes e.d. te hebben aangeschaft zijn de poezen mee naar huis gegaan. In het beleid wordt aangegeven dat de geadopteerde dieren gesteriliseerd, ontwormd en ontvlooid zijn. Dit was bij ons geen van allen het geval bleek achteraf. Binnen enkele dagen zat ons huis compleet onder de vlooien en hadden de poezen zo veel last van oormijten en wormen dat ze met spoed naar de dierenarts moesten met een rekening van bijna 400 euro als gevolg. Omdat de katten heel angstig waren wilden we ze naar de dichtstbijzijnde dierenarts brengen maar Hokazo kon hier voor ons niets in betekenen, aangezien deze dierenarts niet bij hen aangesloten was. Voor een aangesloten dierenarts moesten wij 40 minuten rijden met twee doodsbange poezen dus dit ging hem niet worden. In plaats van meedenken werden we erg onvriendelijk te woord gestaan. Inmiddels, 3 jaar later, wilden we graag dat de chips van onze poezen op onze eigen naam kwamen te staan. Onze dierenarts adviseerde daarom om de chips bij Petlook te laten afmelden om verwarring te voorkomen, maar ook dit is niet mogelijk. Wederom met dezelfde onvriendelijke behandeling. De kans dat het asiel dus gebeld wordt als een van onze poezen wegloopt is groot, maar met hun bereikbaarheid hou ik mijn hart vast waar ze dan terecht zullen komen. Ik dacht dat we destijds gewoon pech hebben gehad met hoe alles gelopen is rondom onze poezen, maar inmiddels drie jaar later is het nog steeds idem dito. Heel zielig voor de dieren maar ik zal hier nooit meer naartoe gaan en dit niemand adviseren want al dit gedoe er omheen maakt het absoluut geen leuke ervaring.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid