facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor DePetrus

DePetrus
Adres: Heuvel 2, 5261 EE Vught, Nederland
Staat: Noord-Brabant
District: Vught
Stad: Vught
Route: Heuvel
Huisnummer: 2
Postcode: 5261 EE


Openingstijden

maandag: 09:00–18:00
dinsdag: 09:00–18:00
woensdag: 09:00–18:00
donderdag: 09:00–18:00
vrijdag: 09:00–18:00
zaterdag: 10:00–17:00
zondag: 12:00–17:00

Recensies
Prachtige studeerplek om te studeren met fijn interieur. Er zijn stopcontacten, je kunt naar het toilet en ook wat drinken/eten bestellen in het leescafe en aangrenzende restaurant. En binnen loopafstand sta je bij de supermarkt of bij de HEMA. Ideaal! Het kan alleen wel gehorig zijn als er kinderen aan het spelen zijn of als er groepen scholieren zitten, maar ach dat is ook het enige minpuntje. Een afgezonderde studeerruimte zoals in Huis73 Den Bosch zou het perfect maken!nEen kleine tip wat me wel opviel is dat het leescafe niet zo goed wordt opgeruimd mbt tot het afval enzovoort. Maar misschien is dat gewoon toevallig deze week.nVerder vind ik het wegsturen van mensen die geen krant lezen aan de leestafel terwijl hij zo goed als leeg is een beetje overdreven, maar gelukkig doen de meeste personeelsleden dat niet.
Heel mooi verbouwde kerk tot bibliotheek en wereldwinkel en kleine tentoonstellingen.
Misschien wel de mooiste bibliotheek van Nederland. In een vroegere kerk is nu een multifunctioneel cultuurhuis gemaakt met een bibliotheek, goede werkplekken, biljarttafels, tentoonstellingen, een eetcafé en een Wereldwinkel.
We kwamen hier per toeval terecht op een maandagochtend. Wat een bijzondere bestemming heeft deze voormalige kerk gekregen. Moderne tijd met behoud van oorspronkelijke elementen. Een multifunctionele bezetting met een bibliotheek, een wereldwinkel, een stukje museum en geschiedenis van carnaval in Vught, een leeshoek, koffieplek, biljart, kantoren. Allemaal smaakvol en efficiënt gecombineerd. Het was er al aardig druk wat inhoudt dat de lokale bevolking deze plek goed weet te waarderen. De boeken stellingen kunnen via rails verplaatst worden naar de zijkanten, zodat er ook ruimte kan worden gemaakt voor een concert. Hoe we dat weten? Bij de ingang werden we opgevangen door een super enthousiaste gastvrouw. Een van de vele vrijwilligers die dit mogelijk maakt.
Bijzondere plek voor een bibliotheek! Een mooie kerk. Naast een bibliotheek vind je hier ook een wereldwinkel, tentoonstelling en leescafé.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid