facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor DEFAM

DEFAM

Info

Zodat u kunt leven als u wilt.

Geschiedenis

Bent u op zoek naar een geschikte lening van DEFAM of wilt u een lening aanvragen? Maak dan een afspraak met uw financieel adviseur. Hij kan u het
best adviseren over de lening die aansluit bij uw financiële situatie. Neem contact op met onze afdeling Klantenservice voor een financieel adviseur bij u in de buurt.



"Verantwoord lenen is onze basis. Dankzij onze jarenlange ervaring als Nederlandse aanbieder van leningen, vormen onze producten de solide, financiële basis waar u op kunt rekenen. We zijn er voor u met eerlijke en passende producten, die we samen met de beste tussenpersonen aanbieden. Want dat geeft zekerheid.U kiest samen met uw tussenpersoon het product dat het beste bij uw situatie past, nu en in de toekomst. Natuurlijk zijn wij er ook voor u in het hele proces. Niet alleen als het goed gaat, maar juist ook als het tegenzit. Bijvoorbeeld met financiële begeleiding. We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken.Kortom, bij ons kiest u voor een lening die klopt. Wij zijn er voor u."
Adres: Schoudermantel 2A, 3981AH Bunnik
Telefoonnummer: (030) 659 66 00
Stad: Bunnik
Route: Schoudermantel 2A
Postcode: 3981AH



op zoek naar gerelateerd: Defam jaaropgave, Defam achterstand, Doorlooptijd Defam, Defam woekerrente, Openingstijden Defam, Defam huiseigenaar, DEFAM tussenpersoon, Postbus 178 Bunnik
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
GreenLoans GreenLoans 0 meter Bedrijf vraagt irrelevante informatie en vraagt om dit per e-mail te communiceren. Er...
Recensies
Alles om klanten te werven, maar niks om ze te behouden!!! De meest slechte service ooit! Aflosnotas worden niet verzonden wanneer ze opgevraagd worden. We kunnen niet eens in ons eigen domein inloggen, en ook hiervan worden de gegevens niet verzonden door defam!! Tevens geeft deze partij een lening af wanneer dit volgens de geldende regels van AFM niet is toegestaan.
Zeer slecht bedrijf als je je lening hebt afbetaald duurt het nog 12 weken voordatnje eindelijk de juiste papieren hebt zodat je een huis kan kopen oplichters zijn het
Het afsluiten van de lening en de uitbetaling voor een kleine verbouwing ging vrij vlot. Het aanleveren van documenten was wat bewerkelijker dan bij andere aanbieders, omdat Defam via Becam anders dan anderen, geen App heeft waarmee alles via DigID snel kan worden aangeleverd en er dus veel geprint, gescand en geüpload dient te worden. Verder wordt er door Becam reclame gemaakt met rentes van 3,9% en komt er dan opeens een offerte van Defam, waarop een rentepercentage van 4,7% wordt vermeld. Terwijl ik met een vast contract van al meer dan twintig jaar, een redelijk inkomen en lage maandlasten toch in de laagste risicogroep zal zitten. Maar dat is verwijtbaar aan Becam en niet aan Defam en ik heb geen idee wat de relatie tussen die twee is. Dat blijft allemaal vrij vaag. En het is wel lastig dat als je een vraag hebt, de wachtrij aan de telefoon bij Defam altijd erg lang wel vriendelijke medewerkers die vervolgens de vragen goed beantwoorden, nadat je eenmaal iemand aan de lijn hebt is en Becam op mails ook niet altijd direct reageert. P.S.: Ik moet lachten om reacties waarin mensen boos blijken te zijn omdat zij al het geleende geld met rente dienen terug te betalen. Ja mensen, gratis geld bestaat ook in Nederland niet, ook niet als dit verhaal in andere landen wel rond gaat.
Incassoratten, woekerrente en houden zich standaard niet aan de afspraken. Advies: nooit wat van ze lenen....walgelijke types.
Ga hiermee niet in zee! Ze behandelen je onbeschoft aan de telefoon, geen enige manier van meedenken in alles. Je eigen omgeving is niet in te komen, na meermaals hierover informatie op te vragen wordt er niks opgestuurd! Mails blijven onbeantwoord en 0 respons. Asjeblieft mensen pas op voor de DEFAM want je wordt bedonderd waar je bij staat!!!!!
Slecht hoor. In deze tijd van 40 manieren om te communiceren, gewoon geen of moeizaam contact te krijgen. Ingehuurde ongeïnteresseerde brutale mensen aan de telefoon als je een half uur in de wachtrij wil staan, die eigenlijk ook net niets weten of kunnen betekenen. Al 4 maand bezig mijn krediet te beëindigen.... En dan het drama van afmelden bij BKR ook nog. Spijt van dat ik hier ooit aan begonnen ben!
Goede rentes op een krediet, maar daar is al het positieve mee gezegd. Zodra je klant bent en telefonisch contact opneemt met een vraag of probleem, krijg je diverse keren een ongeinteresseerde thuiswerker aan de lijn of word je van de lijn afgegooid. Inloggen in je digitale online omgeving om inzicht en controle te hebben over je kredieten wordt praktisch onmogelijk gemaakt door een heel ingewikkeld systeem van inlogcodes, wachtwoorden, QR-codes. Bij het vergeten van een wachtwoord wordt er bij het resetten NIKS naar je emailadres toegestuurd en na een vermoeiend telefoontje wordt alles per post op je partners naam toegestuurd, waarna ikzelf er niks mee kan en je die hele omslachtige, klant zeer onvriendelijke procedure opnieuw moet doorlopen! Allemaal in het kader van de privacy, zeggen ze dan. Tuurlijk, verschuil je daar maar achter, Defam heeft zn organisatie gewoon niet op orde. Wel als je klant moet worden trouwens, dan gaat het lekker vlot. Maar ben je eenmaal binnen, dan kun je zelfs normale service vergeten. Jammer, ik was altijd vrij positief over Defam, maar inmiddels zijn er zonder twijfel veel betere alternatieven, qua rentes, qua voorwaarden, qua digitale omgeving en zeker qua service & aftersales.
Defam, de indentificatie app is een schande. Heb al voor de 3e keer weer een brief, dat ik weer via jullie waardeloze app alles opnieuw moet doen, omdat de foto zogenaamd te glinsterend is. Ben het zat! Mijn vrouw nu voor de tweede keer! Verzin een betere oplossing!! Kom anders bij de klanten langs om te zien wie ze zijn!
Tjonge jonge wat een .... bedrijf. Nooit en nooit met dit bedrijf in zee gaan. Iets meteen verwijderen omdat het een slecht imago geeft. Dit bedrijf verdien een min score. Geen enkele ster. Ik probeer al lange tijd in contact te komen via de mail en telefoon maar wordt onbeschoft behandeld en telefoon wordt zo opgehangen. Je wordt niet netjes te woord gestaan en ik kan nog wel even zo doorgaan. Dit bedrijf heeft tot nu toe mijn leven naar de k..... geholpen. Wij kunnen financieel helemaal niets door hun al 10jaar niet.
heel slecht bedrijf, we betalen zoveel rente voor een doorlopend credit en als je geld nodig hebt vragen ze opnieuw alle documenten te beoordelen die dagen duurt. Je kan ook niet vroeger de aanvraag indienen want dan betaal je rente tot dat je echt het geld nidig hebt. We zitten nu in betalling issues want onze aanvraag nog niet goedgekeurd is! Heel heel slecht!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid