facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Vlijt (Wageningen)

Geschiedenis

De windkorenmolen De Vlijt staat aan de Harnjesweg in Wageningen.Het is een ronde stenen stellingmolen, gedekt met riet, bouwjaar 1879 met een vlucht van 22,20 meter. De molen heeft twee paar 16er, 140 cm doorsnede, kunststenen met allebei een regulateur. Een koppel wordt alleen door de wind aangedreven en een koppel kan ook elektrisch aangedreven worden. Voor het elektrisch aandrijven wordt het steenrondsel over een ijzeren mof naar beneden geschoven en snaren om het wiel, dat boven op de steenspil zit, gelegd.De wieken zijn fokwieken met remkleppen, waardoor de molen efficiënter en ook bij weinig wind nog kan malen. De gelaste roeden zijn in 1978 gemaakt door de firma Derckx te Beegden. De buitenroede heeft nummer 267 en de binnenroede 268. Het kruiwerk is een neutenkruiwerk dat bediend wordt met een kruilier en rondgaande ketting. Het sleepluiwerk kan met behulp van de wind, met de hand of elektrisch luien (ophijsen). De molen wordt gevangen (geremd) met een vlaamse vang die bediend wordt door een wipstok.De molen werd in 1978 gerestaureerd en kwam in 1979 weer als professioneel maalwerktuig in bedrijf. In het winkelgedeelte worden meelproducten, gist, bakblikken, peul- en zuidvruchten verkocht.

Adres: Harnjesweg 42, Wageningen
Stad: Wageningen
Route: Harnjesweg 42



op zoek naar gerelateerd: Molen de Vlijt Wapenveld, De Vlijt Apeldoorn, Biologische bakker Wageningen, Biologisch meel van de molen, Streekproducten Wageningen, De molen IJsselstein prijslijst, De Vlijt Texel, Molen Veenendaal meel kopen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
ThuisVesting ThuisVesting 816 meter Studenten komen in actie tegen huisvestingstekort Studentenhuisvesting staat de laats...
Recensies
Molen - Gemalenproducten - MolenMarkt - muziek & biertje. Een heerlijke dag!
Ik kom hier nooit maar mijn ouders wel. Die zijn bijna 80 .Mijn vader is erg ziek dus durven ze geen boodschappen te doen. Ze weten dat ik donderdags voor mijn werk er bijna langs kom. Dus ik kreeg een telefoontje of ik wat meel voor hun mee wilden nemen. Dat deed ik dus, ik kwam er alleen achter dat mijn pinpas in mijn andere jas zit. Nou kon ik gepast betalen maar ze wilden het niet meegeven want regels zijn regels aldus een w at oudere man . Nou dat vind ik dus niet klantvriendelijk vooral toen ik de situatie uitlegde en dat hij nog nee zei. Je kan toch wel wat vriendelijker zijn???
Walhalla voor zelfbakkers, allerlei soorten meel, bakmixen, ingrediënten en bakhulpmiddelen zijn hier te koop. Goede raad krijg je er gratis bij en de gezelligheid met de andere enthousiastelingen ook.
Fijn om nog een molen te hebben, die echt werkt! Goede, biologische producten, prachtig brood, rijke smaak. Gastvrij gevoel!
Allerlei soorten meel, granen, bonen, etc. Goede verse gist en amandelspijs. Verse eieren, kortom alles wat de zelfbakker nodig kan hebben.
Lovely old windmill. The shop has an extensive range of flours on sale. Staff very helpful and knowledgeable when asked for advice on different flours for breadmaking. Vertaald door Google Mooie oude molen. De winkel heeft een uitgebreid assortiment meel in de uitverkoop. Personeel zeer behulpzaam en deskundig wanneer om advies wordt gevraagd over verschillende soorten meel voor het maken van brood.
Top windmolen! Staat er wind en moet er gemalen worden, dan draait hij echt door. Heerlijke producten! Probeer ook zeker de mix voor Wageningse koek...
Echt gaaf dat Wageningen nog een vol op werkende molen heeft! Vriendelijk personeel en ze verkopen echt veel verschillende biologische producten.
Allerlei soorten meel en bloem, noten, zaden en peulvruchten. Mooie producten en een prachtige locatie. Een bezoekje waard!
Prachtige molen, die je in werking kan zien. Pannenkoeken meel is het omrijden waard
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid