facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Tropen

De Tropen

Info

De Tropen café & restaurant is gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de rand van het Oosterpark. We serveren verschillende culturen op je bord en hebben ook altijd wat leuks op de agenda. Kom zien, horen, ruiken en vooral proeven!

Geschiedenis

Eten brengt je verder
De wereld is vol met verschillende culturen. Er is zoveel te zien, te horen, te ruiken én te proeven. Als we andere culturen ervaren en beter leren kennen, dan ontstaat er wederzijds begrip en respect. Het vult niet alleen je maag, maar ook je hoofd én je hart.

Zo ver weg, maar o zo dichtbij
Welkom in De Tropen aan het Oosterpark. De plek waar alles samenkomt. Je zintuigen worden geprikkeld: zien, horen, ruiken en vooral proeven. De Tropen laat je nieuwe culturen ervaren, omdat we met het moois uit de wereld jouw wereld graag vergroten.

Appeltaart, kippendij, ossenworst en jalapeños.
Kom samen op een plek waar grootmoeders appeltaart naast de kippendijsaté van Wayan staat. En waar Ibrahim én Abraham samen ossenworst van Slagerij De Wit eten. Met mosterd natuurlijk. En Blanca’s jalapeños blus je af met Brand Weizen.

Verschillende culturen leren kennen, begint met #sameneten.

Omdat we geloven in diversiteit.
Omdat we geloven in kansen.
Omdat we geloven in horizon verbreden.
Omdat we geloven in gelijkheid.

Je bent welkom in De Tropen.



"De Tropen café-restaurant is gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de rand van het Oosterpark. We serveren verschillende culturen op je bord en hebben ook altijd wat leuks op de agenda. Kom zien, horen, ruiken en vooral proeven!"
Adres: Linnaeusstraat 2 , Amsterdam 1092 CK, NL
Telefoonnummer: 020 568 2000
ln.neportedmadretsma@ofni
Stad: Amsterdam
Route: Linnaeusstraat 2
Postcode: 1092 CK


Openingstijden

Maandag: 10:00-22:00
Dinsdag: 10:00-22:00
Woensdag: 10:00-22:00
Donderdag: 10:00-22:00
Vrijdag: 10:00-22:00
Zaterdag: 10:00-22:00
Zondag: 10:00-22:00


op zoek naar gerelateerd: de tropen amsterdam, tropen landen, de tropen wikipedia, cafe de tropen curacao, waar liggen de tropen, de tropen enschede menukaart, wat zijn de tropen, de tropen betekenis
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Biertuin De Biertuin 117 meter De Biertuin Linnaeusstraat is een bar met een groot en gezellig terras in de zon wat ...
SPAR9O SPAR9O 207 meter Erg gezellig... wel hanger dat er een kaart rond loopt een de stoelen onder de katten...
Knus Knus 316 meter Nieuwe naam. Heerlijk gegeten met een verrassend en vernieuwend menu. Het was geniete...
Café Kuijper Café Kuijper 383 meter Ben niet zo een fan van 3wo horeca maar Kuijper heeft een top terras en goed personee...
Snackbar Ernos Snackbar Ernos 448 meter
Café Dorst Café Dorst 475 meter De gastvrouw was zeer onaangenaam, waardoor wij met een naar gevoel vertrokken. Dacht...
PARK Café-Restaurant PARK Café-Restaurant 517 meter Prima lunch gegeten hier. Alles goed qua smaak en dergelijk, maar niet super creatief...
Bar Botanique Bar Botanique 525 meter Zeker een aanrader! Een heerlijk terras in de zon, onwijs vriendelijk personeel en go...
hummus bistro d&a hummus bistro d&a 595 meter Heerlijke lunch gehad hier :- snelle en vriendelijke bediening. Konden gaan zitten wa...
CREA Café CREA Café 667 meter Geen studenten prijzen, redelijk standaard café prijzen. Trap naar toilet is wel uitd...
Restaurant Pyramide I Restaurant Pyramide I 669 meter Beste shoarma van heel oost, vriendelijke man. Zeker een aanrader!
Twentyfiveseven Twentyfiveseven 719 meter
25 seven 25 seven 737 meter Authentiek eten met een avontuurlijke twist. We zijn er een keer geweest sinds hun re...
Q-Factory Q-Factory 783 meter Hele fijne repetitie ruimte en vriendelijk personeel bij de bar op de begane grond. ...
The Cottage The Cottage 795 meter Met 4 personen genoten van heerlijke Engelse gerechten. Sweet Potatoe Pie, Shepherds ...
Cafe De Krater Cafe De Krater 803 meter Vriendelijk personeel, leuke sfeer. Gezellige avond gehad
Roost Roost 826 meter Prettig eetcafe, muziek stond niet te hard en was uit de jaren 80 van de vorige eeuw ...
Aguada Aguada 843 meter Dicht bij bioscoop Kriterion.
Recensies
Prima gelegenheid om na of tijdens bezoek aan het museum even wat te drinken of wat te eten. Met het kaartje van het museum kun je door het speciale poortje naar het café. We hadden een broodje rendang, sandwich pulled chicken en een hotdog van het kidsmenu. Drankjes en gerechten kwamen zowat tegelijk, was op zich prettig. Broodjes smaakte allemaal goed, maar voor de prijs kan er wel iets meer garnituur bij, anders ga je het toch vergelijken met een broodje rendang van de toko..
Prima locatie voor een snelle of uitgebreide lunch of voor een borrel. Genoeg ruimte tussen de tafels om ook wat meer vertrouwelijke zaken te bespreken zonder dat de buren alles meekrijgen. Goede akoestiek. Achtergrondmuziek is niet storend. Snelle en vriendelijke service, prima eten. De ruimte is ook leuk aangekleed, maar zou nog net wat sfeervoller mogen. Hoewel dit ws. meevalt als het café helemaal vol is. Ook prima netwerkmogelijkheden vanwege het grote aantal bedrijven zowel starters en meer gevestigd op deze lokatie. Vegetarische menuopties: Gevarieerd aanbod vegetarische gerechten. De samenstelling van de menukaart wisselt van tijd tot tijd.
Voor we het museum ingingen zijn we na een uurtje reizen eerst een kopje koffie wezen drinken in het restaurant van het museum. Het is een keurig smaak- en stijlvol ingerichte zaak. De koffie smaakte goed en was niet duur. Ook de bediening was erg vriendelijk. Je kunt er, lijkt me gezien de kaart, ook prima lunchen. Vanuit het museum kun je er alleen komen door bij een poortje laten scannen van de barcode van je toegangsbewijs. Op dezelfde manier kun je weer terug het museum in.
Zojuist geweest. Latte Macchiato besteld en cappuccino kopje gekregen. Daar kwam ik pas later achter toen ik wel iemand met een glas Latte macchiato zag. Dit gemeld aan de bar. ‘Ja vergissing, kan gebeuren’. Maar een excuus kwam alleen nadat ik er om vroeg en het klonk ongemeend. Heel erg naar. Edit 9-9-'22: had deze klacht ook gemaild naar De Tropen en kreeg zojuist een lieve mail terug van baas Jens dat hij de klacht serieus nam. Dat is een man naar mijn hart!
Geweldige plek om lekker te lunchen of wat te drinken. Zelf een Rendang Broodje besteld, echt heerlijk! Aardige bediening
Fijne locatie om bijvoorbeeld op zaterdagochtend in alle rust een krant te lezen of wat te werken op de laptop. Uitstekende service en de koffie en het gebak zijn heerlijk.
Na een bezoek aan het museum nog even iets gegeten in het restaurant.... dat leverde een hoop buikklachten op. Ik heb dit gemaild aan het restaurant, maar ze reageerden niet op de mail. Dat vind ik niet zo netjes.
Eten is super maar personeel had geen zin om te werken en je moest flink je best doen om de aandacht te krijgen voor een extra drankje. Keuken was super.
Verrassend uitgebreide lunch gerechten. Pas alleen op met de ramen soep. Hier kan een groot stuk kool met deel van stonk! in zitten. Het broodje hummus is zeer rijkelijk belegd met verse groenten en pijnboompitjes, je ziet zowel het broodje als de hummus niet meer. Erg goed. De tortilla chips komen in grote portie. De patat is van goede kwaliteit en wordt in een leuk decoratie-frituurmandje geserveerd. De Poké Bowl vonden we er echt schattig uit zien, een leuke vondst en ook dit was een groot lunchgerecht.
Eten was lekker wel weinig keus, wat niet perse slecht is. Het personeel was verschrikkelijk. Het personeel dat aan het bedienen was was onvriendelijk en chagrijnig. Het duurde lang voordat we bedient werden terwijl het helemaal niet druk was en er liep genoeg personeel. We wilden nog drinken bij bestellen maar omdat dat zo lang duurde hebben wij de rekening gevraagd. Ook ging dat moeilijk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid