facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Super Uitdaging

De Super Uitdaging

Info

Onder de handelsnaam De Super Uitdaging ontwikkelt Sem van Geffen spelconcepten voor het onderwijs.

Geschiedenis

Zoals Keller (1987) in het ARCS model beschrijft, begint het leerproces bij de A van Aandacht trekken. Leren start bij motiveren. Leren is niet gelijk aan motiveren, dat is nogal een misvatting. Om te kunnen leren heb je meer nodig dan alleen motivatie. Vaak zet motivatie juist aan om nog meer te willen leren (Kirschner, 2017), maar daarvoor heb je wel eerst succeservaring nodig. Die komt niet alleen door puur cognitivistisch te kijken naar leerprocessen. Als je hebt gewerkt of nog steeds werkt in het klaslokaal, dan weet je: motivatie doet er toe, het is belangrijk. Een middel om jonge en oudere leerlingen te stimuleren aan de slag te gaan met leeractiviteiten en ermee bezig te blijven is gamification. Hierbij maak je gebruik van game elementen, koppel je deze aan leeractiviteiten en bied je leerlingen een weldoordacht spelconcept aan. Hoewel een spelconcept een werkvorm in de les kan zijn, is niet elke werkvorm automatisch een spelconcept.

Aan een spelconcept zitten voorwaarden en ontwerpkeuzes vast. Daarmee is gamification niet zo maar een spelletje in de klas, maar een didactische tool voor leraren die benut kan worden. In het klein en in het groot. Analoog of digitaal. Vakspecifiek of vakoverstijgend.

De keuze is aan jou als onderwijsprofessional. Ben jij er klaar voor?

Adres:
Telefoonnummer: 0624135774
Stad: Megen


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Inklusief Inklusief 792 meter Workshop Systeem in Voeden - Na een inspirerende dag met ontdekkingen over hoe mijn '...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid