facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Sukerei

De Sukerei

Info

Openluchtmuseum De Sûkerei toont het leven en wonen in de Noordelijke Friese Wouden rond 1900, met als hoofdthema de cichorei (‘sûkerei’).

Geschiedenis

Op het openluchtmuseum terrein staan 3 voor de Friese Wouden karakteristieke "wâldhúskes", 1 oude cichoreidrogerij voor het maken van surrogaatkoffie en 1 poldermolen die het museumterrein kan bemalen.

Geopend van april t/m oktober op bovenstaande openingstijden.
Buiten het seizoen op aanvraag open voor groepen, b.v. schoolklassen, verenigingen, clubs enz.

Adres: Trekweg 8a, 9104 AB Damwoude
Telefoonnummer: 0511420936
Stad: Damwoude
Route: Trekweg 8a
Postcode: 9104 AB


Recensies
heel veel te beleven! vrijwilligers zijn allemaal heel geschikt om het verhaal van vroegere tijden te laten beleven!
Hele vriendelijke mensen boden ons een plekje in de schaduw aan zonder dat we gebruik maakte van het museum!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Om te bezichtigen moet je 24 uur van te voren een afspraak naken! Wij hebben de woningen derhalve niet van binnen kunnen bekijken. Eea staat niet op de website!
Zeker de moeite waard om eens heen te gaan.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Een uniek museum over de streek. De cichorei-wortel is hier zeer belangrijk geweest vanaf eind 18e eeuw tot en met begin 20e eeuw. Het gaat hierbij om een koffie-surrogaat van de cichorei-wortel. Deze periode wordt hier de "Gouden eeuw van Dantumadeel" genoemd.
Prachtig openlucht museum. Er staan een aantal oude arbeiders woningen en een gerestaureerde molen. De enthousiaste medewerkers vertellen met veel passie hun verhaal.
Op zich netjes en overzichtelijk, maar ten opzichte van Themapark De Spitkeet overbodig, waar het de info over het leven in de Friese woudhuisjes betreft. Daarvind je alles overvloedige en beter. Wel zinvol is de uitleg over de 'surrogaatkoffie'.
Je want je terug in de tijd, onder begeleiding van een gids wordt het allemaal wat duidelijker over de geschiedenis van de sukerij. Echt de moeite waard en niet duur! En zij hebben ook kekkere .
Van tevoren niet bedacht, dat dit zo’n leuk museum zou zijn. Informatieve rondleiding over koffie die gedronken werd in de oorlog en oude woningen uit de omgeving. Top!
Erg leuk en kleinschalig openluchtmuseum. Educatief, gastvrij en een mooie omgeving. De vrijwilligers zijn erg aardig en vertellen veel over het leven en de gebruiken van toen. Prachtig onderhouden huisjes en heerlijke sichorij koffie!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid