facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Smeltkroes

De Smeltkroes

Info

Bedrijfsverzamelgebouw voor de maakindustrie in Nijmegen. De plek waar ambachten & nieuwe technieken samenkomen en zich vermengen tot een geheel.

Geschiedenis

Openingstijden
De Smeltkroes is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9u00 en 17u00. Indien er makers aanwezig zijn is De Smeltkroes ook in het weekend te bezoeken. Wees welkom!

Makersplaats
De Smeltkroes is een bedrijfsverzamelgebouw voor de maakindustrie. Een plek waar oude ambachten samenvloeien met nieuwe technieken en zich in eigentijdse toepassingen vermengen tot een geheel.

Faciliteiten
De Smeltkroes biedt zelfstandige units aan ondernemers met een aantal gemeenschappelijke ruimten als verbindende factoren. Zo kent De Smeltkroes een werkplaats, een workshopruimte, een vergaderruimte, een schaftlokaal en sanitaire voorzieningen. Door gemeenschappelijk gebruik van deze ruimten blijven de kosten voor huurders laag terwijl zij toch alle faciliteiten binnen handbereik hebben. Maar ook dubbel gebruik van ruimten leidt tot lagere kosten. Zo wordt de gang bijvoorbeeld ingericht als permanente expositieruimte.

Platform
De Smeltkroes is echter meer dan een verzameling bedrijven uit de creatieve industrie. Het vormt een platform aan een netwerk van ondernemers, een platform waar kruisbestuiving leidt tot nieuwe interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en gezamenlijke opdrachten. Waarbij met gedeelde voorzieningen uitwisseling plaats kan vinden van talent en vakkunde.

Daarnaast organiseert De Smeltkroes als platform speciale bijeenkomsten voor ondernemers en opdrachtgevers waarbij door ondernemers binnen De Smeltkroes gezamenlijk oplossingen kunnen worden gezocht voor voorgelegde probleemstellingen. Ook worden er exposities en workshops georganiseerd waardoor zowel het publiek als de ondernemers onderling betrokken raken bij wat er in De Smeltkroes wordt gemaakt en hoe dit tot stand komt.

Het platform levert een programma aan activiteiten die samenwerking en kennisdeling stimuleren bij de ondernemers onderling maar ook externe partijen naar De Smeltkroes brengen om mee te maken en geïnspireerd te raken. Te denken valt aan educatie, lezingen, dagbesteding voor ouderen, stage-oriëntatiedagen, sociale werkgelegenheidsprojecten en brainstormsessies voor externe bedrijven.

Aanverwanten
Naast ondernemers in de maakindustrie biedt De Smeltkroes ook ruimte aan aanverwante ondernemers en externen. Zo zullen er werkplekken worden ingericht maar zal er ook plaats zijn voor bijvoorbeeld een boekhouder en een marketingbureau. Deze diensten zijn van betekenis voor de makers en andersom.

Smeltmeesters
Om het platform goed te organiseren zorgen zogenaamde ‘smeltmeesters’ voor het reilen en zeilen binnen De Smeltkroes. Zij voeren de directie en zijn programmamakers, werkplaatsbegeleiders en huismeesters in één. Ook verzorgen zij de publiciteit rondom De Smeltkroes.

Ruimtelijke organisatie
De verdeling van ruimten in De Smeltkroes kent een logische opbouw en is gerelateerd aan de aard van de werkzaamheden binnen deze ruimten of de functie van de ruimten voor het geheel. Rondom de werkplaats zijn, in de 1ste ring zelfstandige units voorzien voor ondernemers die veel gebruik maken van de werkplaats en handelingen verrichten met een hoger geluidsniveau. In de 2de ring bevinden zich zelfstandige units voor ondernemers die af toe gebruik maken van de werkplaats maar ook workshop -en vergaderruimten behoeven. Het geluidsniveau van handelingen ligt beduidend lager in deze zelfstandige units en hebben vaak ook een interne kantoorfunctie. Nabij de ingang en op de eerste etage bevinden zich ruimten die geschikt zijn als kantoor voor de aanverwanten of als ‘stille’ vergaderruimten. Overige faciliteiten als een schaftlokaal en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op strategische plekken.

Adres: Waalbandijk 16, 6541 AJ Nijmegen
Telefoonnummer: 06 4555 8892
Stad: Nijmegen
Route: Waalbandijk 16
Postcode: 6541 AJ



op zoek naar gerelateerd: Makers Nijmegen, Smeltkroes menu, Expeditie Honig Nijmegen, Honigcomplex Nijmegen eten, Wie is de Mol Nijmegen honig fabriek, Activiteiten Honig fabriek, Makersmarkt Smeltkroes, Plattegrond Honigcomplex
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Theatergroep GRAS Theatergroep GRAS 60 meter ´NEE´ mag je, mijns inziens, altijd zeggen. Voor een 15-jarig meisje is dit zeker nie...
Stadsschouwburg en De Vereeniging Stadsschouwburg en De Vereeniging 1 km twitter.com/SchouwburgNMGN twitter.com/De_Vereeniging https://instagram.com/stadsscho...
Plein 44, Nijmegen Plein 44, Nijmegen 1 km www.plein44.com
Koningsplein evenementen Koningsplein evenementen 1 km Koningsplein Nijmegen Events
Magia Latina Magia Latina 1 km Magia Latina: de exclusieve Latin party in Nijmegen in een van de mooiste locaties va...
Subcultuur Subcultuur 1 km Kan leuk zijn, maar als je ticket niet werkt en je hebt betaalt, kan niets de arrogan...
InScience - International Science Film Festival Nijmegen InScience - International Science Film Festi... 2 km Het was echt goed georganiseerd en de documentaires die werden vertoond waren ook goe...
Bijlesnetwerk - De beste bijles thuis Bijlesnetwerk - De beste bijles thuis 2 km Persoonlijk heb ik nooit problemen gehad met bijlesnetwerk. Mijn ervaring is dat als ...
East Side & HKN East Side & HKN 2 km HKN eNieSee
Hennes Latin stage Hennes Latin stage 2 km De place to be tijdens de Nijmeegse vierdaagse waar je 7 dagen lang kan genieten van ...
Willemskwartier Nijmegen Willemskwartier Nijmegen 2 km Dé officiële facebook pagina van het Willemskwartier!
De Houtwerf De Houtwerf 3 km Dame aan tafel was bijna niet te verstaan. Friet leek gebakken in oud vet. Wel leuke ...
Globalonly Globalonly 3 km Globalonly Business & Foundation. Social technology for collaboration and education.
Studievereniging Meesterlijk Studievereniging Meesterlijk 3 km Vertaald door Google Ik wil gaan voor Fetr Eid BBQ. Origineel I want to go for Fetr ...
Zoogdiervereniging Zoogdiervereniging 3 km Studie en bescherming van alle wilde zoogdieren en hun leefgebieden
Theeschenkerij de Goffert Theeschenkerij de Goffert 3 km Vanaf de opening in 1939 lag in het Goffertpark in Nijmegen Theeschenkerij de Goffert...
Health Valley Netherlands Health Valley Netherlands 3 km Health Valley Netherlands is hét innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health.
Recensies
Mooi initiatief van de gemeente Nijmegen! Een prachtige plek met creatieve ondernemers die mooie dingen maken
Zeer leuke en leerzame workshop. Marc weet ontzettend veel over chocolade en wist al onze vragen te beantwoorden. Vele verschillende chocolade soorten geproefd en kennis gemaakt met enkele stadia tussen "boon" en "chocolade". We mochten alle bonbons uiteraard meenemen en dat in een zelf versierd doosje. Leuke extra :
De Smeltkroes in het Honigcomplex aan de Waal in Nijmegen herbergt ontwerpers en makers, maar ook een groot aantal creatieve en strategische mensen. Een creatieve inspirerende omgeving met meer dan honderd ondernemers met elk hun eigen netwerk. Een indrukwekkend aanbod onder één dak: Conceptontwikkelaars Kunstenaars op allerlei gebieden Productontwikkelaars Makers Marketingstrategen Communicatiestrategen Projectleiders en –managers Marketing en communicatie executives Ontwerpers Vormgevers Productontwikkelaars Social media specialisten SEO specialisten SEA specialisten Google Partner Film makers App bouwers Animatie makers Theatermakers Evenementen organisators Website bouwers Fotografen Tekstschrijvers Illustrators Schrijvers Nachtburgemeester van Nijmegen Al deze ondernemers werken zelfstandig, maar ook samen werken aan grote projecten voor bedrijven, overheden en andere organisaties.
Een fantastische plek om je te laten inspireren, je creativiteit te ontwikkelen en te ontdekken wat je allemaal kunt maken met je handen.
Bedrijfsverzamelgebouw voor de maakindustrie. Veel verschillende ambachten bij elkaar, van hout en metaalbewerking tot designers en cateraars.
Zien voelen ruiken maken "beleven"
Een geweldige plek met een hoop creatieve en bijzondere ondernemers/makers!
Leuke gezellige plaats met unieke hand werk winkels
Hier vind je de alchemie van stadse creativiteit, naast industrieel erfgoed
Top lokatie om te eten
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid