facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Slag om Grolle

De Slag om Grolle

Info

Officiële Facebook pagina van de Slag om Grolle, een cultuur-historisch re-enactment evenement dat eens in de twee jaar plaatsvindt in Groenlo. De volgende editie zal op 18, 19 en 20 oktober 2019 plaatsvinden.

Adres: Groenlo
Stad: Groenlo



op zoek naar gerelateerd: slag om grolle 2018, slag om grolle wiki, slag om grolle 2019, slag om grolle 2015, slag om grolle kleding, kortingscode slag om grolle, slag om grolle 1627, programma slag om grolle 2017
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nieuwjaarsbal Groenlo Nieuwjaarsbal Groenlo 49 meter Het ultieme Nieuwjaarsfeest op een absoluut unieke locatie: de sfeervolle Oude Calixt...
Recensies
Internationaal treffen van reenactors in jaar 1627 de Slag om Grolle Groenlo naspelen. Zo authentiek mogelijk. De gehele stad is omgetoverd tot een schouwspel met kramen, tenten kampen. Er wordt gekookt, gespeeld, gehandeld. De bevolking doet mee en is veelal ook verkleed. Uniek en verbijsterend spektakel. De fakkeloptocht was ook prachtig op vrijdag en zaterdag. In 2024 is de volgende Slag om Grolle in oktober.
Goed georganiseerd, veel leuke spelactiviteiten voor kinderen. Wel erg druk zodat er moeilijk iets te vinden was om even te zitten voor een drankje of hapje.
Groenlo een mooie stad in de Achterhoek! Welkom in 1627 De Spaanse vlag wappert op de kerktoren in Grolle. Kinderen spelen een spelletje op straat, handelaren pingelen over de prijs van hun waren, varkens draaien aan het spit. Alles lijkt rustig… Totdat het bericht komt dat het Staatse leger onder leiding van Prins Frederik Hendrik nadert. Wat een ervaring om zo'n stad omgetoverd in die tijd te bezichtigen!
Wat een sfeer!!! Geweldig. Hele dorp doet mee alle verenigingen. Niet alleen de slag zoals in Bourtange maar ook het leven erom heen.
Het was weer na 10 jaar fantastisch! Alles goed geregeld wij hadden een overnachting bij fletcher hotel Winterswijk geboekt en van te voren tickets besteld online incl parkeerplaats. Werden met de bus gependeld.
Wat een mooi evenement en met een klein zwart randje Strekte aan alle familie en vrienden
Mooi historisch evenement. Goede uitleg bij het naspelen van de Slag om Grolle. Binnenstad mooi omgebouwd naar die tijd. Minpunt is de eetgelegenheid op de Wheme met erg lange wachttijden. In de stad zouden meer punten kunnen zijn met eetgelegenheden uit die tijd.
Schitterend evenement zeer de moeite waar om te bezoeken als het er is.
Een feestje voor de zintuigen! Je hoort het getrommel, de musketten en kanonnen, de galopperende paarden. Je ruikt de kampvuurtjes en de diverse stoofpotjes. 3 dagen lang stap je werkelijk bijna 400 jaar terug in de tijd, zodra je de poorten binnen stapt! Groenlo op zijn best!!!
Ontzettend leuk en intressant om te zien. Vooral gaaf dat t hele centrum ook aangekleed was naar die tijd en dat iedereen zo gekleed was
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid