facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Roode Leeuw

Geschiedenis

De Roode Leeuw is een ronde stenen stellingmolen op de Vest in Gouda.GeschiedenisDe molen werd omstreeks 1727 gebouwd ter vervanging van een houten wipmolen op die plaats. In 1771 werd molenkap gerestaureerd. Ter herinnering aan deze restauratie is dit jaartal aangebracht in de baard van de molen. Daardoor wordt, volgens Van Dam, ten onrechte gedacht dat dit het bouwjaar van de molen geweest zou zijn. In 1894 werd de molen door de bliksem getroffen, maar werd niet onherstelbaar beschadigd. In de loop van de 20e eeuw heeft de molen gedurende een langere periode, meer dan zestig jaar, geen maalwerk verricht. Meerdere keren stond de molen in die periode op de nominatie om te worden gesloopt. Halverwege de jaren tachtig van de 20e eeuw werd de molen gerestaureerd. In 1986 was de molen weer maalvaardig. In 2007 is de molen voor het malen stilgezet in afwachting van een nieuwe restauratie.In De Roode Leeuw bevinden zich twee windgedreven / elektrisch aangedreven koppels maalstenen.Zie ook Molens in Gouda

Adres: Vest 65-67, Capelle, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: +31182522041
Stad: Capelle
Route: Vest 65-67



op zoek naar gerelateerd: roode leeuw, terborg menukaart, De Roode Leeuw menukaart, De Roode Leeuw foto's, De Roode Leeuw Amsterdam, De Roode Leeuw, Terborg, De Rode Leeuw Ursem, De Roode Leeuw Venhuizen, De rode leeuw japan
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Terp De Terp 11 km Klein, en omdat ie zich op de 1e etage bevindt, is ie ook gelijk minder goed bereikba...
Capelle Centrum Capelle Centrum 12 km Capelle Centrum is een van de drie stations van de Rotterdamse metro in Capelle aan d...
Recensies
Heerlijk eten, mooi restaurant. Service was top, vriendelijk personeel. Parkeren: Bij het restaurant zelf een hele kleine parkeerplaats, verder kan je op straat parkeren niet veel plek of verder in de wijk.
Heerlijk driegangen diner op. Ook op een woensdag is het hier vol. Prima eten, vriendelijke bedieningEten: 5/5
De Roode leeuw is een prachtig restaurant met een goede kaart die geheel waar wordt gemaakt door de chef kok. De bediening is strak professioneel en niet opdringerig maar wel precies op de juiste tijd aan welig. Zeer prettig. Wij hebben er zeer lekker gegeten. Eerst de kreeftensoep en daarna hadden we alle drie een ander hoofd gerecht. Het was allemaal even smakelijk. Wij hebben de bonbons gekozen bij de koffie en deze waren heerlijk en opmerkelijk verrassend. Kortom, een echte aanrader. Wij komen zeker terug!
Het is lang geleden dat ik zowel kwalitatief als kwantitatief zo goed gegeten hebt. Vaak zie je bij restaurants van goede kwaliteit dat de portiegrootte steeds kleiner wordt ter bewaring van de "kwaliteit". De Roode Leeuw bewijst dat je hoogstaande kwaliteit kan neerzetten met normale hoeveelheden eten. Een prachtig stuk kalfsvlees met zwezerik, daadwerkelijk om je vingers bij op te eten. De desserts machtig, maar je denkt er dagen later nog aan. Een enorme aanrader, en zeker een restaurant waar ik nog veel vaker naartoe zal gaan!
Heerlijk gegeten sfeer goed personeel vriendelijkEten: 5/5
Eten was erg goed en bediening zorgt goed voor hun gasten. Ze hebben een niet zo heel uitgebreid menu, en moet zeggen heb dit als erg prettig ervaren ze werken hier met mooie producten en weten bij de gerechten lekkere wijnen te combineren. Sfeer was goed, restaurant is niet heel groot geeft een fijn huiselijk gevoel. Helemaal top dus!!!
Ondanks dat de ingrediënten zeer smakelijk waren , was het gerecht fantasieloos opgediend. Twee boterhammen schuin op elkaar met daarop een hoop veel! zalm en daarop in schijfjes gesneden avocado. Veel plezier ermee: maak je eigen broodje klaar. En een glas wijn voor €7? Hier is de prijs/kwaliteitverhouding toch echt een beetje zoek....jammer.
Gisteravond met z'n zessen gegeten bij de Roode Leeuw. Wat een feestje ! De bediening en ontvangst waren fantastisch. Het eten overheerlijk en met veel aandacht gepresenteerd. Ook de wijn was top. Kortom een heerlijke avond, een echte aanrader en......parkeren voor de deur. Wat wil je nog meer ?
We komen vaker bij de Roode leeuw en we zijn altijd teruggekomen. Nu valt het ons op dat het erg duur is geworden en naar ons idee klopt de prijs/ kwaliteitverhouding niet meer. 17 euro voor een doorsnee carpaccio en 25 euro voor een vega gerecht vinden we veel. Bediening is vriendelijk en attent, het eten is op zich oké, maar echt te duur geprijsd wat ons betreft. Een reden voor ons om de volgende keer toch voor een ander restaurant te kiezen.
Weer heerlijk gegeten, alles smaakvol ,klaar gemaakt en vriendelijke bediening. Gewoon een top restaurant.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid