facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Plaats Ameland

De Plaats Ameland

Info

Pionieren in De Plaats op Ameland.

Gelijkgestemden bij elkaar brengen.

Loop gewoon eens binnen, iedereen is welkom.

Geschiedenis

Pionieren op Ameland

Pionieren is een vernieuwende vorm van kerk-zijn. De Protestante kerk in Nederland is al langere tijd bezig om via Pioniersplekken de lokale kerken te motiveren om na te denken om op een andere wijze kerk te zijn. Kerk zijn betekent niet meer alleen het bezoeken van kerkdiensten maar ook een plaats bieden waarbij mensen zich thuis voelen en betrokken voelen. Dit kan zijn door het organiseren van bijzondere diensten of andere activiteiten. De Hervormde Gemeente Ameland heeft ervoor gekozen om via Pionieren hieraan een bijdrage te leveren.
Wij willen trachten om mensen die niet (meer) in de kerk komen te mogen laten ontdekken wat de kracht van het evangelie is.

Gehoopt wordt dat de pioniersplek een frisse inspiratiebron zal zijn voor kerken in de omgeving. Uiteindelijk zal er een nieuwe geloofsgemeenschap ontstaan van mensen die elkaar herkennen en vertrouwen.

Onze taak

De Hervormde Gemeente Ameland kiest voor een plek voor ontmoeting met jezelf, elkaar en met God. Hierin zijn de woorden: in verbinding, gastvrij en verdieping leidend. Wij richten ons op jongeren en zinzoekers.
Zinzoekers zijn mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en verdieping. Jongeren zijn de groep mensen tot ongeveer 50 jaar die nu niet in de kerk komen maar wel degelijk nadenken over levensbeschouwelijke vragen. Deze mensen willen we een onderdak bieden in een eigen gebouw, een herberg waar iedereen kan komen binnen lopen en zich zelf kan zijn.

Adres: De Plaats 5, 9161 AD Hollum
Telefoonnummer: 0519252221
ln.dnalema-staalped@ofni
Stad: Hollum
Route: De Plaats 5
Postcode: 9161 AD



op zoek naar gerelateerd: leuke plaatsen ameland, nes ameland nederland, grootste dorp ameland, nes ameland informatie, hollum ameland, ballum ameland, buren ameland, informatie ameland
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar De Plaats Ameland met het openbaar vervoer


Hollum, Herenweg 230 meter
3
Hollum, Herenweg 250 meter
1
Hollum, Ridderweg 260 meter
3
Hollum, Ridderweg 290 meter
1
Hollum, Westerlaan 450 meter
3

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid