facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve

Info

De Orchideeën Hoeve is overdekt, kindvriendelijk, rolstoeltoegankelijk en zeven dagen per week geopend. Parkeren is gratis en honden zijn van harte welkom!

Geschiedenis

Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers. Spot duizenden kleurrijke vlinders in de grootste vlindertuin van Europa, droom weg onder een wolk van ontelbare ‘zwevende’ bloemen, voer zelf de clowneske papegaaitjes en laat de avonturier in jou los in de spectaculaire junglespeeltuin. Schrik ondertussen niet van voorbij roetsjende aapjes, vliegende eekhoorns en sissende slangen…

De Orchideeën Hoeve heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit. Naast de bewonderenswaardige tropische tuinen kun je heerlijk orchideeën, souvenirs en sfeerartikelen shoppen in onze moderne winkel. Even uitrusten onder het genot van een lekker drankje en/of een (warme) maaltijd kan in het sfeervolle serrerestaurant of in de ‘zwevende’ bloementuin. De Orchideeën Hoeve is een avontuurlijke belevenis voor jong en oud, geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

De Orchideeën Hoeve is het hele jaar zeven dagen per week geopend:
Maandag t/m zaterdag 09.00 tot 18.00 uur
Zon- en feestdagen 10.00 tot 18.00 uur
Nieuwjaarsdag gesloten



"Ver reizen voor een jungle-expeditie? Helemaal niet nodig! Onder het dak van indoorpark de Orchideeën Hoeve verschuilt zich een imposante junglewereld die wacht om door jou ontdekt te worden. Hèt uitstapje voor het hele gezin.Maak je op voor een meeslepende reis door talloze themawerelden en ervaar het mooiste uit de tropen binnen handbereik. Dwaal tussen flamingo’s en vlinders, voer de vrolijke papegaaitjes en roetsj samen met de loslopende aapjes door het regenwoud. Maar pas op! Voor je het weet beland je midden in de rimboe en brengt alleen een gammele touwbrug, een spannende grot of een geheim junglepad je bij een nieuw avontuur.De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, rolstoel- en kindvriendelijk en zeven dagen per week geopend."
Adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest
Telefoonnummer: 0527-202875
ln.eveohneeedihcro@ofni
Stad: Luttelgeest
Route: Oosterringweg 34
Postcode: 8315 PV


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: 10:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: orchideeën hoeve restaurant, waar ligt luttelgeest, orchideeën hoeve korting, arrangement orchideeën hoeve, vrijkaarten orchideeënhoeve, hoeveel jaar wordt het kerstevenement al in de orchideeën hoeve georganiseerd, orchideeënhoeve openingstijden, orchideeënhoeve anwb
Recensies
Na alle corona maatregelen konden we eindelijk weer eens met de kids op pad gaan. Bezoek aan deze locatie gaat gepaard met een QR-code waar op word gecontroleerd. Makkelijk te bereiken via een N weg met voldoende parkeergelegenheid. Voldoende toilet voorzieningen her-der in het park. Het park ligt er netjes en verzorgd bij. De Jungle theater is wel aan te raden eens bij te wonen maar er is niet echt een zit comfort Een leuke speeltuin voor de kids maar vanaf 11 jaar is de pret er wel een beetje vanaf Voldoende horeca voorzieningen en variatie op het menu en het is ook redelijk betaalbaar. Voor de kids een patatje gekozen helaas word er wel summier frietsaus in een zakje bijverkocht terwijl een patatje €3,- kost zonder saus Al-bij-al een leuk dagje
Wat een mooie en verrassende plek, zeker 5 sterren waard, was er nog nooit geweest. Als je alles op je gemak wilt bekijken kun je het beste buiten de schoolvakanties gaan, niet bij regenweer want dan wil iedereen naar een binnenlocatie en niet in het weekend. Ik kon nu over de koppen lopen en het was veel te onrustig met allemaal gillende en rennende kinderen. Ik heb het deze keer om die reden niet op mijn gemak kunnen bekijken en fotograferen. Je waant je echt in een overdekte jungle. Vergeet niet muntjes te kopen om de lori’s te voeren, echt leuk. Mooi kleurrijk eetplein en hebbedingetjes om te kopen. Ik vond de entreeprijs goed voor wat er geboden werd, parkeren is gratis. Ik begrijp dat er ook honden meegenomen mogen worden al vraag ik me af of dat een goed idee is. Het is er namelijk warm en vochtig binnen en als het druk is is het een stressvolle omgeving voor hun. Als ik weer eens in de buurt ben ga ik zeker terug!
Een leuke locatie in de noordoost polder. De Orchideeën hoeve bestaat uit een aantal kassen die heel mooi zijn aangekleed met vooral Orchidee soorten, in de kassen zijn diverse gebieden gecreëerd en vormen zo een apparte jungle van bloemen planten en vrij rondlopende vogels. Ook is er een vlindertuin aanwezig, die als je niet van vlinders houdt via een andere route kan vermijden. In het park zijn ook schildpadden, Flamingo's en stokstaartjes te zien. In dit park kun je tegen betaling vissen, meervallen, en Lori papagaaien voeren. Bij de meervallen koop je een bakje garnalen die je via een pincet aan hun kan voeren, bij de papagaaien koop je een bakje nectar die ze dan kunnen leegdrinken, waarbij ze dan natuurlijk op je hand gaan zitten, voor kinderen een geweldige belevenis. Ook zijn er voor de kinderen klim en klauterpaden en een groot speelgebied gecreëerd, zodat ze lekker hun energie kwijt kunnen. De restaurants zijn ook gezellig aangekleed, waarbij het restaurant in het park zich bevindt in de zwevende bloementuin. In de winter is het park nog mooier, omdat het hele park dan sfeervol verlicht is. Al met al een gezellig dagje uit voor de hele familie.
Erg leuk gehad! Mijn dochter van twee heeft enorm genoten. Leuke binnenspeeltuin, jammer dat je hier niet even een drankje of wat te eten kan halen terwijl je kinderen lekker spelen, dit zou het helemaal af maken. De toiletten bij binnenkomst waren ronduit smerig. Vieze muren en wasbakken, alsof er al jaren niet fatsoenlijk schoon gemaakt is Ik had gehoopt op wat meer tropische bijzondere planten maar nog steeds kom ik enorm genieten van al het groen! Ook met een leuk nieuw plantje naar huis gegaan. Voor de uitgang kun je namelijk kiezen uit een ruim aanbod.
De Orchideeënhoeve is een plek waar je elke keer weer nieuwe dingen kan bewonderen, omdat ze altijd weer nieuwe uitbreidingen bedenken en echt heel mooi in elkaar zetten. De hangende bloementuin met al die spiegels als muren is zo mooi, ooh het het pad met de olijf en citrusbomen ook! Nou, ik plaats er wel wat foto's bij want ze hebben hier tegenwoordig te veel bezienswaardigheden om allemaal op te sommen verder. 1 nadeel is dat de entree steeds verder omhoog gedreven wordt, wat we vroeger als kort uitje door de bloementuin konden doen is nu een hele pretparkervaring geworden waar je ook naar betaalt. Maar goed wat ze er allemaal hebben neergezet is dan ook wel echt heel gaaf om eens te komen bekijken.
Leuke 'dierentuin' om een dagdeel of langer rond te wandelen, best de moeite waard om een eind voor te rijden. De klimpaadjes naast het gewone wandelpad en de speeltuin maken het extra leuk voor kinderen. Tip: neem een handdoek en schone kleding mee als je kinderen gaan spelen in de speeltuin, daar is veel zand en water. Op een aantal plekken kun je diervoer kopen om te geven aan de vogels, vissen of eendjes. Wel een beetje jammer dat de lori's geen interesse voor je hebben als je geen bekertje in je hand hebt. Op een regenachtige vakantiedag is het behoorlijk druk. Wel voldoende parkeerplekken.
We hebben een jaarkaart, in 3,5 eruit volgens mij je eerste keer toegang wordt verrekend. Het is "kleinschalig" maar heeft echt van alles. Het meeste wordt goed onderhouden en het geheel is schoon. De activiteiten zijn erg leuk en voor alle leeftijden is er wel wat te zien/doen. De lori's voeren/vissen/eenden is allemaal erg betaalbaar €1/0,50. Er is een leuke speeltuin waar ook de kleintjes lekker kunnen spelen. Niet alles is afgezet met hekken dus houdt de kleintjes wel in de gaten. Normaal gaan we doordeweeks en dan is het heerlijk rustigecht heel rustig, in het weekend zijn de looppaden erg small voor de hoeveelheid mensen erg lastig manoeuvreren.
Je word aangenaam verrast als je de overdekte tropische tuin betreed. Er is een overvloed aan visuele prikkels. Je aandacht word op een positieve manier getrokken door al het moois. Ze doen hun naam: Orchideeën hoeve zeker eer aan. De diversiteit is groot en is ook zeker mooi voor kinderen. Naast alle beplanting zijn er ook genoeg andere dingen te zien, vissen, vlinders, vogels en buiten zijn er nog talloze andere dieren te vinden. Aan het einde van de looproute beland je in een kas met prachtige beplanting. Je kunt hier alles rustig laten bezinken onder het genot van koffie of dergelijke.
Vanaf het moment dat je door de entree bent valt je mond open van verbazing. Wat een grote planten en alles was verlicht met kerstlichtjes en echte kaarsen. Er zijn goede wandelpaden en er is ook een mogelijkheid om over stenen of burgetjes te lopen. Je kunt er op diverse plekken eten en drinken kopen. Ook is er genoeg gelegenheid om even rustig te zitten. Er zijn een aantal levende dieren die daar leven. Zo zijn er een paar kleine aapjes, vissen, eenden, stokstaartjes, schildpadden en maki's. Ook is er een vlindervallei. Helaas hebben wij weinig vlinders gezien omdat het al donker was. Er was ook een kerstmarkt met leuke kraampjes. Wij hebben genoten van ons bezoek.
In 1 woord, geweldig. Prachtige locatie, genoeg parkeerplaatsen incl. ruim gehandicapten parkeer gelegenheid. Goed rolstoel toegankelijk. Prijs €15,- p.p. nette prijs voor alles wat je er ziet. Orchideeën in grote getale, enorm veel soorten, daarnaast nog zoveel andere planten, je weet niet waar je kijken moet. Prachtige kleuren en alles goed verzorgd. In november wordt nog een kerst gedeelte toegevoegd ga ik zeker nog een keer. Ook heel veel dieren aanwezig, van goudvis tot koi en zelfs meervallen die je met een lang pincet bakje garnalen voor €1,- kunt voeren. Imposante dieren. Stokstaartjes, water/land schildpadden, alpaca's, lama's, flamingo's, ooievaars en een pracht aquarium met zoveel kleur vissen dat je ook daar niet weet waar je kijken moet. Vogel tuin €1,- voor nectar waar je de vogels mag voeren. Vlindertuin ook heel bijzonder. Een gedeelte met oude tractoren en spullen die ze vroeger gebruikten om het land te bewerken etc.In ongeveer het midden een restaurant waar je van een kop koffie/thee limonade en veel lekkers kunt nuttigen onder en in de meest prachtige bloemen om je heen. Een bloemenhart waar je foto's kunt maken en zelfs een trouwzaal. Mooi aangelegde vijvers met lelie's, waarvan ik dacht dat 1 soort nep was maar niets is minder waar, zo echt als maar kan. Heel bijzonder ook. Aan het eind een winkel waar je uiteraard orchideeën kunt kopen maar ook sjaals en mooie dingen voor in huis incl. kaarsen. Zeer de moeite waard om heen te gaan en ook voor herhaling vatbaar.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid